Catrice Prime And Fine Szemhéjalapozó Teszt

Második alkalommal döntöttem úgy hogy a Catrice kínálatából vásárolok szemhéjpúder alapozót, mivel a régi(most már forgalomból kivont) termékükkel nagyon meg voltam elégedve. Hasonló, tégelyes kiszerelésű szemhéj-bázist, anno az ArtDeco-tól használtam és azt nagyon szerettem. Ezt a Catrice darabot kb.egy hónapja vásároltam, így már eleget használtam ahhoz, hogy véleményt tudjak róla mondani. Nézzük, hogyan teljesített.

A tégely meglepően kicsi és nagyon hasonlít az arcra készült primerre. a tégely üvegből van, a kupakja jól záródik,viszont hajlamos gyűjteni az ujjlenyomatokat.


A hátoldalon minden info szerepel, többek között, hogy 4ml mennyiséget kapunk. Az ára egyébként 2000Ft körül van, ami a mennyiséghez képest talán soknak tűnik, de erre majd visszatérünk később, hogy vajon megéri e.


Kinyitva ezt láthatjuk.


Maga a termék meglehetősen szilárd és tömör, de kézzel belenyúlva egy picit megolvad. A felvitele így talán nem túl higiénikus, de ecsettel nem egyszerű kinyerni a tégelyből.


Most pedig jöjjön a lényeg: Nagyon-nagyon kevés elég belőle. Az ujjamon látható mennyiség mindkét szemhéjamra elég, ha ennél többet viszek fel, akkor hajlamos foltossá, csomóssá válni és megnehezíti a satírozást is. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy (ha csak az állagában nem áll fel érdemi változás, amitől használhatatlanná válna), akkor nagyon sokáig elég lesz ez a mennyiség.
Nekem nagyon bevált tartósság szempontjából 10-11 órákat simán kibírt a sminkem, nem csomósodik, nem kopik, nem mászik semmi sehová.


Az új Catrice palettámmal készítettem swatchokat. A felső sorban alap nélkül láthatjátok a színeket, az alsó sorban pedig a Catrice alappal. Látható, hogy milyen szépen felerősíti a színeket, még az egyébként gyenge pigmentáltságú, inkább csak highlightnak való színeket is feljavította.


Összegzés: Szerintem nagyon korrekt termék, habár az árért, mindössze 4ml-t kapunk, de mivel nagyon kevés is elég belőle, így szerintem megéri. Mindennapos használatra szerintem tökéletesen megfelel, habár kezdő sminkelőknek, talán mégis inkább egy folyékonyabb változatot ajánlanék. Negatívum, hogy kézzel kell belenyúlni,valamint, hogy nagyon kell figyelni a mennyiségre, mert ha többet viszünk fel, akkor nem lehet szépen satírozni. Ha nagyon kukacoskodó lennék, akkor a kupak ujjlenyomat-gyűjtése miatt is hisztizhetnék, de nem akarok. :D

Értékelés: 5/4

Én teljesen meg vagyok elégedve vele eddig, az egy pont levonást csak azért kapja, mert igazából nem szeretek kézzel belenyúlkálni, de mivel nagyon tömör, ezt ecsettel nem lehet megoldani, és nagyon ki kell számítani a mennyiséget is.


Ismeritek/Használjátok ezt a szemhéjalapozót? Ha nem, akkor ti milyet használtok? :)

Megjegyzések

  1. Krémes szemfestéket szoktam használn i ami íg úgy jó de nem az igazi, nagyon gondolkodok egy szemhéjalapozón. :D

    VálaszTörlés
  2. Jónak tűnik! Én az essence szemhéjalapját vettem meg, de még nem próbáltam ki, remélem az is jó :)

    VálaszTörlés
  3. Én nem használok szemhéjalapot, alapozóval szoktam megoldani. :) Alapból erős színű, tartós festékekkel festem a szemem, de lehet kifogok próbálni szemhéjalapot, mert egy ideje kezdenek érdekelni. :)

    VálaszTörlés
  4. Ezzel szemeztem én is, talán ha elfogy az Elf alapom veszek egyet, bár lassan nem látom értelmét a szemhéjalapnak, úgy vagyok vele mint Niki, hogy púderrel vagy alapozóval oldottam meg régen is, és nem tartósabb az alappal a sminkem. Meg egyik smink sulit végzett barátnőm se használ alapot, hanem felviszi alapozóval és úgy építi fel a sminket. Bár ezt még megfontolom, hogy visszatérjek a régi módszerhez, addig tapasztalok újra :D

    VálaszTörlés
  5. hmm.. ezek után lehet beszerzem én is :))

    VálaszTörlés
  6. hmm ilyen kell nekem is!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)