Ősz sorozat 4. - Dekoráció (Ajtóra-ablakra) + Saját készítésű ajtókoszorú

Az őszi hangulat utánozhatatlan. A színek, az illatok a fények. Még inkább átadhatjuk neki magunkat, ha az otthonunkat is ősziessé varázsoljuk kívül-belül. Manapság szinte minden nagyobb áruházban és virágüzletben ott sorakoznak a dekorációk, de a hosszú estéken akár magunk is kreatívkodhatunk. Ehhez számtalan hozzávalót nyújt a természet, színes levelek, bogyók, ágak, termések képében. A variációk végtelenek, csak a képzelet szabhat neki határt. ;)

Ebben a bejegyzésben az ajtók és ablakok dekorálására hoztam ötleteket, insipáriót, illetve megmutatom én milyen ajtódíszt készítettem. Remélem hasznosnak találjátok majd ezt a kis válogatást! :)


 Egyre népszerűbbek a szögletes ajtódíszek. Ez a kompozíció a tökökkel csodásan mutat.


 Akár az ablakba is teheted ezt a díszt, amelyhez tobozokat, színes leveleket és bogyós ágakat kell gyűjtened csupán. :)


 Ugye milyen csodás? Néhány perc alatt el lehet készíteni, hiszen manapság minden kreatív üzletben kaphatunk hozzá különféle koszsorú-alapokat.


 Egyszerű és hangulatos dekor a teraszra.


 Száraz virágok és bogyók díszítik ezt a csodás koszorút. Vásárolhatunk élethű darabokat a hobbiboltokban, így akár egész ősszel élvezhetjük a koszorút, nem száraz el, vagy potyog le róla semmi.


 Ragasztópisztollyal készíthetünk ágakból ilyen aranyos kis levél formájú alapot, amit aztán kedvünk szerint dekorálhatunk. Kicsit pepecselős munka, de megéri a fáradozást. ;)


 Egyszer és elegáns megoldás. Méterárú boltban vásárolt szalagokból vagy maradék anyagokból készíthetünk őszies színű rózsákat.


 A kerítést is díszíthetjük egy ilyen csodás kompozícióval.


 Barkácsolni szerető apukák, fiú tesók vagy pasik segítségével az ablak dísze lehet egy ilyen fából faragott mécsestartó sereglet. :)


 Színes üvegekbe tehetünk termésekkel díszített ágakat. A régi olívaolajos, fürdőolajos, italos üvegekről leáztatjuk a címkét és tökéletes váza lesz belőlük. :)


 A különböző termések és tollak seregével csodás kompozíciót készíthetünk :)


 Ha a lustaság győz, akkor szinte mindenhol vásárolhatunk kész koszsorút is, vagy épp a hozzá való dolgokat, amikből össze tudjuk állítani a saját ízlésünk szerint.


 Extravagáns, díszesebb változat. Jól mutat fehér ajtóval.


 Ha panelban lakunk, akkor is be lehet csempészni az őszi hangulatot a lakásba. :)


 A nagyobb ajtókon jól mutatnak a nagy méretű koszorúk is.


 Filc anyagból kreált ajtódísz. Ehhez csupán körbe kell rajzolnunk különböző méretű leveleket, aztán felragasztani a koszorúra.


 Jól mutatnak az összegyűjtött színes levelek gyöngyökkel felfűzve az ablakban is. Ennek elkészítésébe a gyerekeket is be lehet vonni. :)


 A különböző termésekkel kirakott koszorúk különlegesek és elegánsak. Én is innét vettem az ötletet a sajátunkhoz. :P


 Néhány művirág és egy kis zsák anyag segítségével összeállítható ez a dísz.


 Egyszerű és elegáns. :)


 Régi tarka anyagokból kivágott falevelek ékesítik ezt a díszt. A tél beköszöntével csak csomagoljuk el és jövőre ismét felhasználható. :)


Hangulatos bejárat.


Végezetül itt az ajtókoszsorú amit én készítettem.


Egy sima koszorú alapot vettem. Gyűjtöttem makkot, gesztenyét, diót, mogyorót, illetve korábban tettem félre szilva és barack magot. Néhányat lefestettem arany és réz színnel egy nappal korábban. Ezután egy ragasztópisztollyal egyesével felragasztottam a koszorúra őket. Került még rá egy narancs-barna masni is.


Ti készítettetek már valamilyen dekorációt? :) 

A következő részben tökökkel kapcsolatos dekorációs ötleteket láthattok majd. :)

Megjegyzések

  1. ma anyuval mi is csináltunk koszorúkat :) imádok minden ilyen dolgot

    VálaszTörlés
  2. Hát ezek a képek valami csodaszépek, mindet imádom! :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon jó hangulatos koszorúk, köszönjük az ötleteket, de mivel nekem a kézügyességem nulla max azt a leveleset ami az ablaknál mutat azt csinálnám meg!! *-*

    VálaszTörlés
  4. nagyon hangulatosak és szépek a képek, bár én nem vagyok ez a dekorálós típus :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon hangulatos kis dekorációk. Nemsokára én is nekiállok készíteni :).

    VálaszTörlés
  6. Nagyon cuki a Te díszed, ill. a többi is az :) Én még gondolkodom, hogy a sajátom nélkül kitegyem-e az őszi dekor posztomat, mert még nem találtam nem széttaposott makkot :(

    VálaszTörlés
  7. Egyszerűen csodálatosak. Kár, hogy alig 2 éves kisfiam még nem úgy dìjazza őket, mint mi. Ő akarja az ilyesmit és ha megkapja...
    A barackmag eszembe sem jutott. Makk az még sajna felénk nincs. Buzogány tobozt ma gyűjtöttünk. Simát meg van.
    Én egy csipkebogyó koszorút akarok csinálni. Rózsákkal. Régebben az egyik lakber oldalon láttam. Kesztyűvel is fájni fog, de megéri. Igaz az Én rózsáim levelekből vagy csuhéból lesznek sodorva. Ha meg megunom, teszek bele mégbogyós ágakat és kiteszem a madáretető mellé.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)