Weekend Inspiration

Mostanában azt tapasztaltam a környezetemben, hogy az emberek egyszerűen nem tudnak örülni az életükben lévő pozitív dolgoknak. Elégedetlenek, mindig többet és jobbat akarnak. Többet mint másnak van, jobbat mint másnak van. Amíg azon keseregnek, hogy nincs meg a legújabb Iphone, nincs Michael Kors táska, nem látszik ki a csípőcsontjuk vagy nem nő meg a hajuk fenékig, addig elfelejtik értékelni azt ami van, amik ezerszer fontosabbak a külsőségeknél, a közösségi oldalak, a média által ránk erőszakolt felszínességnél. Az egészség, a család, a barátok, az otthonunk, vagy csak olyan teljesen alapvető dolgok, mint az étel a tányérunkon, vagy fedél a fejünk fölött. Fogyasztói társadalom vagyunk, tehát minél több mindenünk van, annál többet akarunk. 
De a nagy elégedetlenkedések közben néha jó lenne megállni egy percre és észrevenni az élet igazi apró kis boldogságmorzsáit, amiket elénk szór, de nem tűnik fel, mert a túldíszített tíz emeletes fondant bevonatos tortát kergettük. Aztán egy nap feltesszük a kérdést: "Hol marad a tortám?" Az élet pedig úgy felel majd: "Odaadtam morzsánként, de te nem raktad össze." 
Szóval igenis értékeljétek az apró dolgokat. A nyugodt, csendes estét a családdal, a nevetést a barátokkal, a természet szépségeit, a finom vacsorákat, a jó könyvet, vagy azt a reggelt, amikor elégedett vagy a tükörképeddel. :)


 Így, a hónap végén igyekeztem számadást készíteni magamban, hogy mi mindenért lehetek hálás az év első hónapjában. Hosszú lista gyűlt össze. :)

 

 Csodás ez az outfit. :)


 Az utóbbi pár napban betegeskedtem. De tegnap olyan gyönyörű hóesés volt felénk, hogy muszáj volt kimennem fotózgatni egy kicsit. Ez olyasmi, ami ritkán fordul elő. Az ilyen hóesés, hogy nappal van, ráérek. Nem hagyhattam ki a lehetőséget, így kizarándokoltam a közeli angol parkba. Sajnálom, hogy nincs profi gépem, bár az egész táj hangulatát azzal sem lehetett volna visszaadni. :) Instára tettem fel pár képet, de ha szeretnétek, akkor itt is megosztok párat. :)


 Nagyon szeretnék egy ilyen fehér pulcsit, de egyszerűen nem találok olyat ami tetszene és jól állna. Múlt héten találtam egyet, erre el volt szakadva az oldala... :-/


 Whao! *.*


 Annyira szép ez a smink. Kár hogy a szemöldöke ilyen mű.


 Szépségek. :) Nálatok mik azok a sminktermékek, amik minden sminkeléskor előkerülnek?


 Egészséges és fincsi. Édesburgonya fasírt. Három közepes méretű édesburgonyát főzz meg héjastól. Kapard ki a belsejét és zúzd össze. Adj hozzá 3-4 evőkanál kukoricát, egy marék újhagymát, petrezselymet, fűszereket és gyúrd össze. Ha túl híg a massza, őrült zabpelyhet tehetsz hozzá. Készíts belőle tenyérnyi méretű, 1cm vastag pogácsákat és süsd ki olívaolajon. Fokhagymás-kapros görög joghurttal a legfinomabb. ;)


 Egészen hangulatos, ugye? :D


 Szépséges! :)


 Kell! *.*


 Ezzel a kilátással meg tudnék barátkozni! :D


 Red velvet torta macaronnal... jajjjvégemvan! :P


De gyönyörű! :) 

Szép Hétvégét Lányok! :) 

Nálatok esett a hó? Mit terveztek erre a két napra? :) Melyik a kedvenc képetek?

Megjegyzések

  1. A házikós képek mindig nagyon tetszenek!!!
    A bevezetőben teljesen igazad van. A legtöbb embernek már hobbija sincs, semmi, csak munka meg munka, nem tudják jól érezni magukat. Pedig nem mindig pénzkérdés, hogy éppen mitől van jókedvünk.

    VálaszTörlés
  2. Igen-igen, le a hedonikus adaptációval! :) Ma erős voltam, akciók ide-akciók oda, ma rossmannozás helyett kekszet sütöttem a gyerekeknek és most nagyon büszke vagyok magamra!!!! :))))))

    VálaszTörlés
  3. Bár nagyon gyakran olvasom a bejegyzéseid, mind közül most talán ez a kedvencem! :) A bejegyzés elején leírt véleményeddel pedig teljesen egyetértek, igyekszem is eszerint élni, illetve a blogomon is bemutatni :D

    VálaszTörlés
  4. Imádom a bevezetőidet, most is nagyon jó témát boncolgattál :) Én szerencsére minden apróságnak tudok örülni, sőt, azok okoznak nekem igazán nagy örömet :) Minden napban észre lehet venni valami szépet, valami kedveset, minden nap történik velünk valami, ami mosolyt csal az arcunkra, csak észre kell venni. A képek közül most a rózsa tetszik a legjobban, viszont a smink - életemben először - kifejezetten nem tetszik. Nekem nagyon sok és nagyon művi, talán a megfelelő satírozás hiánya és a túl erőteljes műszempillák miatt.

    VálaszTörlés
  5. Ezt az édesburgonyafasírtot, tuti kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Lányok! :) <3

    @Zitu, mindenképp próbáld ki, tényleg nagyon fincsi. :)

    VálaszTörlés
  7. Igen a bevezető nagyon ott van.Sokszor magamat is emlékeztetnem kell hogy ne azt nézzem mi nincs hanem hogy mi van.a fasírt a kedvencem.

    VálaszTörlés
  8. Nekem úgy tűnik, hogy pont azok elégedettebbek, azok képesek apróságoknak örülni, akiknek komolyabb problémáik is vannak az életben, mint a legújabb telefon vagy ilyen-olyan márkajelzés a táskán. Az elkényeztetett fruskák pedig úgyis mindig többre fognak vágyni, mint amijük van, mert fogalmunk sincs, milyen saját erőből megszerezni valamit. Ők így nőttek fel.

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek az előttem szóló névtelen véleményével! Ez tényleg így van...
    Szépek a képek. Írtad, hogy kellene fehér pulcsi, csak amit találtál oldalt szakadt volt. Úgy nem lehetne megcsinálni, mint a képen a rózsaszín pulcsi válla ?? Mondjuk össze foghatnád több kis masnival az oldalát. A sminktermékes kép is nagyon tetszik! Én általában szemöldök ceruzát, pirosítót ,ajakápolót és szempilla spiált használok. Nm igazán sminkelek, de mindig elbűvölnek a szép sminkek! Talán egyszer én is kipróbálom, és örülni fogok ha sikerül ! Ez is lehet egy apró öröm a mindennapokban!
    (Marika)

    VálaszTörlés
  10. Megint nagyon tetszik az összes kép :) Az outfit, a lakkozás, no meg a házikók a kilátásokkal! :O És a szép sminktermékek, valamint a fasírt is, ezt ki kell próbálnom, úgy érzem. :) Konzervben kapható kukorica jó hozzá?

    VálaszTörlés
  11. Ja és Te milyen fűszerekkel ajánlod? :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon jó a bevezető.
    Én főként a fiataloknál, a középiskolai korosztálynál figyeltem meg ezt. És szerintem a média is hibás benne. Szerintem a sugallják, már-már néha tuszkolják a fiatalok képébe, hogy a többtől leszel több. Pedig ez nem így van. Nem az a baj, hogy akarnak, akarunk valamit, de nem mindegy, hogy hogyan.
    Tetszik az outfit és a masnis pulcsi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)