2015 Tavaszi/Nyári Trendek 1. rész


Idén is összeválogattam nektek az új szezon leginkább hordható és legizgalmasabb trendjeit. Színek, stílusok, fazonok és minták szerint válogatva. Két részre bontottam a bejegyzést, hogy könnyebben emészthető legyen. Remélhetőleg hasznosak találjátok majd és a végén írtok majd pár sort visszajelzésként, akár, hogy mik azok a trendek, amiknek örültök, mi az ami tetszik, nem tetszik, stb. 
Nem is húzom tovább az időt, nézzük mik az új szezon vezető trendjei. ;) 


1. Denim 


Ismét hódít a farmer-trend. Ebben a szezonban főleg bő nadrágokkal, ingruhákkal, ingekkel képviselteti magát a divatban. A kiegészítők között is megtalálható. A szoknya-fronton most a midi hossz a legdivatosabb, de a ceruzaszoknyák között is felbukkan a farmer. A farmerdzseki és a sort természetesen örök klasszikus. 


2. Virágminta


A tavasz szinte kötelező trendje. Idén a nagy, látványos, már-már túlzó minták a divatosak. Elsősorban nude, fehér és sötét alapon. A virágos ruha a szezon egyik alapdarabja lesz. Más trendekbe is beszivárog, például a 70-es éveket idéző vagy a a bohém stílusú darabokon is ott díszeleg. A virágos ékszerek közül most a nagy, szinte drámaian túldíszített darabok a menők.


3. Farmer helyett 


Nadrág fronton ebben a szezonban divatosak a háremnaci és melegítő hibridje. A capri és cigarette fazon is divatos, ezek közül főleg a mintás darabok. A sortok közül az alapdarab most a fekete lesz, de divatosak még a különleges fazonok, az úgynevezett skort-ok, amik szinte szoknya szerűek, illetve az öves, buggyos, magas derekú darabok. 


4. Jeggings&Leggings


Ezen a téren viszonylag nagy a változás. A klasszikus fekete cicanadrág szinte teljesen eltűnik, helyette a jeggings az alapdarab. Lehet fekete vagy sima farmer, de főleg magas derekú. Tavasszal nagyon divatosak lesznek a homokszínű darabok, illetve a pasztell fronton ismét a barack és a menta a két szín amivel a fast fashion üzletek ellátnak minket. 
A bőr leggings is divatos lesz még tavasszal is. A klasszikus fekete és a hasított bőr utánzat. A mintás leggingsek közül nagyjából ugyanaz maradt, az elmúlt években sláger volt. Nagy, látványos geometrikus minták, azték és virágminta. 


5. Farmer 


Farmerfronton hódít az anyu-naci, azaz a 90-es évek sorozataiból ismert magas derekú fazon. Divatos még a boyfriend fazon, ebből is a szaggatottabb stílusúak. A klasszikus csőfarmer idén szaggatott verzióban a legdivatosabb. Minél koptatottabb és szaggatottabb annál jobb. Teltebb lányoknak jó hír, hogy a sima fekete farmer is trendben maradt, de ebből is a szaggatott most a menő. 
A színes darabok közül most leginkább az élénk piros, narancs, korall és a kék színek hódítanak. Illetve a fehér farmerok is nagyon divatosak. 


6. A tenger kékjei 


A szezon egyik legtrendibb árnyalatai a kékek. Az izgalmas sötétek, a zöldesek, a világos, lagúnakékek. Akár egymással párosítva is hordhatóak.


7. Villantós 


Továbbra is divatban maradtak a villantós darabok. Az egészen finom, áttetsző anyagok és az olyan darabok, amikbe ekeből belecsempésztek egy keveset. Egy kivillanó derék, vagy a szoknyákban egy áttetsző csík... nagyon izgalmas trend. :) 


8. Ingruha 


Szintén egy olyan holmi, ami pár évente mindig divatos. Most ismét visszahozták nekünk is változatlanul szeretkjük, mert nagyon praktikus darab. Ha elég hosszú önmagában is hordható, vagy cicanadrággal. Rengeteg mintában, stílusban elérhető és a teltebb alakú lányok számára is előnyös választás. :) 


9. Csíkos&Pöttyös


Mindkét minta divatos lesz a szezonban. Elsősorban a klasszikus fekete-fehér vagy sötétkék-fehér színkombinációban. Mitöbb, egy csíkos felső szinte kötelező darab tavaszra. Egymással vagy akár más mintákkal is kombinálva is hordható a trend, hiszen a mix and match még mindig nagyon menő. :) 


10. Kaftánok és kimonók


Már tavaly nyáron is hódítottak a kimonó szerű felsők és a keleties vonal most is megmaradt a divatban. Sőt idén nyárra szinte kötelező darab a kaftán.
Ez a trend nagyon előnyös a teltebb alkatú lányoknak is. :) 


11. Rojtos

 
fringe


Tavasszal és nyáron hódítanak a rojtos holmik. A western stílus, a hippi, a dél amerikai ihletésű, a dögös bőrök és a jazzes stílus most először egyszerre divatos, így szinte biztos, hogy mindenki talál kedvére valót ebben a trendben. Egy rojtos szoknya, táska vagy ékszer szinte kötelező darab. :) 


12. Polo&Crop top 


A tavasz legdivatosabb felsője a póló, mégpedig magáról a polo spotról elnevezett fazon, vagyis a szűk szabású galléros darabok. A cropped, azaz rövid felsők is hódítanak még mindig. Idén a hosszú ujjú és a pulcsik közé is egyre inkább beférkőztek a rövid darabok. Előbbit akár szoknyával is felveheted, utóbbit továbbra is a magas derekú alsókkal a legelőnyösebb viselni. :) 


13. Gingham 


A kockás trend marad, de most a gingham stílusú minta lesz divatban. Én ez magamban régen mindig csak abrosz-kockásnak hívtam. Kicsi és nagy nyomaton is divatos most. Szerintem bájos trend és nagyon jól mutat a virágos darabokkal is. :) A viselését illetően itt is érvényes a méret szabály, vagyis teltebb alakúaknak a kis minta előnyös, ha pedig az a cél, hogy épp teltebbnek tűnjünk, akkor nyugodtan lehet viselni a nagy, látványos mintát is. :)


14. Hófehér 


Most nagyon divatos a fehér szín. Sőt viselhetünk teljesen fehér szetteket is. Nagyon hálás trend, hiszen ha alapdarabokat választunk, azokat később mindig viselhetjük, trendtől függetlenül. Ilyen a szoknya, a blézer, vagy akár az örök klasszikus fehér blúz, ami most különösen divatos. :) 


15. Cipőtrendek 


Tavasszal és nyáron is divatosak lesznek még mindig a cut out, azaz a kivágott bokacsizmák. Emellett a vastag sarkú darabok, a chelsea boots és a nude teve vagy homokszínű bokacsizma is trendi lesz. Továbbra is marad a flaform, vagyis a vastag egybetalpú fazon. A sportosabb darabok közül a minta rövid szárú darabok, a New Balance stílusú edzőcipők (A Nike Airmax már annyira nem menő) és a magas szárú úgynevezett hightop sneakerek hódítanak. A Converse-ben is ismét a magas szárú a divatosabb. Szandál fronton most ismét a sokpántos gladiátor stílus hódít, illetve a T-pánt még mindig nagyon trendi. Az állatmintás darabok is szép számmal megfordultak a kifutókon. Sarok szempontjából a két véglet jelentkezett. Az egészen vastag és a tűsarok. 


16. Kényelmes darabok 


A lapos talpú cipők közül hódítanak a sokpántos, illetve vastag pántos "informatikusszandálok". A balerinák közül a kerek orr már nem annyira divatos, most a hegyesebb orrú fazonok kerültek előtérbe. Az oxford cipők közül most az extrémebb színek divatosak. A loaferek is maradtak és egyre inkább hódítanak a zsákvászon-sliponok.


Ez volt tehát az első rész. A hétvégén hozom a folytatást. ;) 


Az eddigiek közül melyik trend szimpatikus Nektek? Van olyan amit már eddig is viseltetek? Mi az ami nagyon nem jött be? :)





Megjegyzések

  1. Nagyon jó részletesés hasznos poszt lett!:)Sikerült is felírnom pár új ruhadarabot a kívánságlistámra..:D

    VálaszTörlés
  2. Magamtól sose keresek utána, de itt általában el szoktam olvasni, úgyhogy nagyon hálás vagyok, hogy ilyen szépen és jól megszerkesztve összeszeded őket! :)

    Én a virágmintának örülök, bár jobban preferálom a kisebb virágú mintákat, de azért a képen is van 1-2, ami tetszik :) A szaggatott csőfarmereknek is nagyon örülök, az a kedvenc stílusú nadrágom, így lesz lehetőségem még többet beszerezni belőle :) Az ingruhák is nagyon jók szerintem, bár nekem nincs a ruhatáramban, de remélem most majd találok 1-2t, ami belopja magát a szívembe, ugyan ez igaz a kimonókra is :)

    kíváncsian várom a 2. részben mik lesznek! :)

    VálaszTörlés
  3. Crop top és átlátszó blúzok ftw:D Emlékszem, olyan 2 évvel ezelőtt kezdtem el ilyenre vadászni, és mindig furán néztek rám, de mostanra begyűrűzött a mainstream divatba. Legalább tudok boltban venni, ez mindig előny.
    Persze "tavaszi trendeket" nem igazán követek, összesen van egy db virágos ruhadarabom, az is egy kék szoknya, semmi extra. Amúgy azt hittem, mostanra jobban megjelennek a fast fashion boltokban az ezüst/arany cuccok, de nem annyira. Egy cipő, egy szoknya, egy táska a H&M-ben, kb. ilyen szinten.

    VálaszTörlés
  4. A virágmintás ruhákat szeretem, alig várom, hogy a blézerem felvehessem tavasszal, de szeretnék egy virágmintás nadrágot és ruhát is.
    Emellett a csíkosnak örülök nagyon szeretem ezt a mintát, csak azt sajnálom, hogy hosszanti csíkos ruhákat nem lehet az üzletekben kapni, pedig nekem inkább az lenne előnyös.

    VálaszTörlés
  5. Örülök a vastag magas saroknak, mégsem olyan a sarok, mint egy hokedlié, de stabil. A csizmám is ilyen, futni is lehet benne :)
    A farmer, rojtos és kék divat nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  6. nem követe a trendeket, viszont imádom virágmintát, (éjszaka is azzal álmodtam :D), a mintás leggingseket és az ingruhákat is. :3

    VálaszTörlés
  7. Üdvözlöm a 90-es évek magas derekú farmerját, imádtam a maga idejében, én akkor voltam tini :))))) Nagyon kényelmes volt és nagyon szép popsit "csinált".

    VálaszTörlés
  8. Húú mennyi minden! Köszönjük , hogy ezt mind összaraktad.
    Pont a hét elején gondoltam arra, hogy egy igazán jó ingruhára, mondjuk egy zöldre mindenképpen befektetek.
    Több mondanivalóm is van, csak telefonról nem látok mindent jól. Gépről többet látok.

    VálaszTörlés
  9. Ezek a pasztell színekben pompázó nadrágok lesznek a pénztárcám legnagyobb ellenségei(na jó, van még egy csomó minden más is). Eszméletlen jó válogatás lett, néhány darabot én is kinéztem magamnak! :)

    VálaszTörlés
  10. Na végre ráérek kicsit.
    Sok mindennek nagyon örülök. Főleg az ingruhának. Valami zöldesre gondoltam. Esetleg meg valami barnás.
    Kimonó felsők regóta birizgálják a fantáziäm. Most megnézek belőle párat.
    Farmerre mindenképp szükségem van, legalább kettőre. És szeretnk egy zseb nélküli farmeringet is. Egy zöld galléros pólót pedig pont kinéztem magamnak.
    Lábbelivel kicsit hadilábon állok. Sarut is szeretnék, de a platform talp is tetszik.
    Vannak amik nekem nem jönnek be. Pl az abroszkockás dolgok. Másoknak lehet igen. Lesz miből válogatni az biztos.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)