Weekly Inspiration

Évek óta már november elejétől kezdve a karácsonyra készülök. A legelső és legfontosabb dolog a gyertyáék kiválasztása az adventi koszorúhoz. Az már általában ősz elején eldől, hogy milyen lesz abban az évben a karácsonyfánk.
Ez azért is fontos, mert az adventi koszorút vagy épp díszt, általában a fához szoktuk igazítani színekben és stílusban. 
A hűvös, esős-ködös novemberi estéken, egy bögre finom tea és karácsonyi zene mellett szívesen nézegetek dekorációs ötleteket, recepteket és izgatottan tervezgetem az adott év dekorációját. 
Nekem a karácsonyi készülődéshez hozzátartozik a takarítás is és kifejezetten élvezem. Az ablakpucolás. A díszek, koszorúk előkeresése, az égősorok kipróbálása... Legalább olyan izgalmas, mint az ajándékvásárlás.
Csak hogy a negatívumokat is megemlítsem, szerintem a karácsonyi "roham" az üzletekben évről-évre rosszabb. Azzal semmi bajom nincs, hogy a karácsonyi dekorációk és fények szinte minden évben egy héttel előbb kerülnek ki a bevásárlóközpontokba, de én úgy vettem észre, hogy az emberek egyre hisztérikusabbak, mindenre rávetik magukat ami akciós, exkluzív vagy épp karácsonyi. A minap a szemem előtt veszett össze két kisgyermekes anyuka egy doboz akciós gömbdíszen, miközben a gyerekek rémülten, értetlenül és sírásra görbülő szájjal nézték a jelenetet. 
Tényleg ezt kellene megtanítani nekik? Ez az a hagyomány amit tovább kellene, hogy vigyenek? Az, hogy a karácsony a díszekről szól, meg az akciókról és a drága ajándékokról? Arról, hogy ki melyik "divatos" vásárba jutott el és hányszor ivott pillecukros kakaót amit lefotózhat az Instagramra? 
Nem. Én nem ezt szeretném majd megtanítani a gyerekemnek. Én úgy nőttem fel, az a példa volt előttem, hogy a karácsony a szeretet és a meghittség ünnepe. A kedves, apró gesztusoké. Azoké a ritka pillanatoké, amikre talán az év más időszakában nincs idő. Annak az ideje, hogy segítsünk a kevésbé szerencsés embertársainkon, hogy az ő ünnepük is szebb legyen. Nem szeretném majd úgy nevelni a saját gyerekeimet, hogy a drága ajándékok láttán csillogjon csak a szemük. Mert az igazi boldogság nem becsomagolva, a fa alatt vár ránk, hanem körülöttünk van, a családunk és a szeretteink személyében. Ezt semmilyen ajándékkal nem lehet felülmúlni.


Ti elkezdtétek már a készülődést?


Dögös!


Imádnivaló ez a hópelyhes mani. :)


Tökéletes kiegészítő egy karácsonyi outfithez. :)


Wawawooom highlight és merész ajakszín. :)


Hamarosan ilyen ecsetekért játszhattok majd. Várjátok már? :)


Igazi télhercegnős fonat. :)


Mutatós. :)


Red velvet macaron. :P


Talping feketében egy csipetnyi bordóval. :)


Meg tudnék békélni ezzel a kilátással. :D


Csodás kis kuckó. :)


Imádom a kivilágított sétálóutcák forraltbor illatú hangulatát. :)


Néhány karácsonyi-télies díszpárnával feldobhatjuk az otthonunkat. A megszokott gyertyák és díszek mellett ez az egyik legköltséghatékonyabb módja a dekorálásnak. :)


vagány ez az outfit. :)


Karácsonyi készülődés hangulat. :)


De jó lenne, ha tudnék ilyet. :P


Gyönyörű ez a smink. :)


Én a meleg, arany színű égőkre esküszöm, a színes, főleg a különféle színek együtt (különösen ha még villognak is) szerintem borzalmasak. :D


Ez egy csoda! :)


Kedves kis ötlet ez az adventi naptár. :)


Igazán otthonos. :)


Nincs is jobb, mint egy házi pizza. :P


Nem lenne szívem megenni. :D


Nagyon mutatós ez a kis konyha részlet. :)


Pénztárcakímélő, de nagyon jópofa dekorációs ötlet. :)


Nagyon dög. :D


Ti milyen illatokat kedveltek karácsonykor? Van kedvenc illatgyertyátok? :)


Cicás gazdik karácsonyi rémálma. :D Avagy dől a fa!!! :D

Fotók: Pinterest/Tumblr/Weheartit

Szép Hetet Lányok! :)

Melyik a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Én már évek óta majd' kimúlok karácsony előtt így félév végén:'D
    A hangulat emiatt nem igazán tud elkapni, sőt, üzletekben eléggé idegesít, de praktikus ember lévén az ebayes rendeléseimet azért már leadtam... :D

    VálaszTörlés
  2. Engem még zavar, hogy ilyen hamar kikerültek a karácsonyi díszek. Talán tegnap éreztem azt,hogy várom a karácsonyt.
    A nagy fát már felállították a központban, és megkértem párom, hogy majd az első hóeséskor sétáljunk egyet és nézzük meg forralt borral a kezünkben. :D Ma viszont úgy keltem, hogy adventi koszorút akarok készíteni. Most azon töröm a fejem,hogy idén milyen legyen. :)
    A talpig feteke outfitről a bordó sál láttán bekattant,hogy nekem is van. Meg is keresem. :D
    Nagyon hangulatos képek! :)

    VálaszTörlés
  3. Szívemből szóltál a bevezetőd során! Borzasztó, hogy milyen pénzhajhász marketingfogást csinálnak a karácsonyból.... Számomra nem erről szól! Nem csak a lakást, hanem a szívünket is rendbe kell tenni, s ezt nem a díszek oldják majd meg. Mi értelme kidekorálni mindent, ha az úgy is csak feszültségek, veszekedések közepette valósul meg. Ne azért tegyük, mert mindenki ezt csinálja, hanem azért, hogy a környezetünknek és magunknak is örömet okozhassunk vele! Ugyanez érvényes az ajándékozásra is. :)
    Az általad választott képek csodálatosak, mint mindig! ;)

    VálaszTörlés
  4. A bundák nagyon tetszenek :D ( a többi kép nekem még korai ...) :p :*

    VálaszTörlés
  5. Tökéletesen egyetértek a gondolataiddal!
    Nem szeretem a nagy ajándékokat karácsonykor, mert nem erről szól számomra az ünnep, hanem arra, hogy gondolkodtam, kitaláltam valamit, aminek a megajándékozott remélhetőleg örül, illetve nyugodtan eltölthetek időt a családommal finom ételek társaságában.
    Hozzám a karácsonyi hangulat már megérkezett, tegnap elkezdtem kirakosgatni a karácsonyi hangulatú lakásdíszeket: szigorúan fokozatosan, minden nap egy apróságot :)

    VálaszTörlés
  6. Hű, eddig is kapkodott a karácsonyi láz, de most még jobban *-* Az a hegyes-havas táj egyszerűen csodás! Mondjuk a hosszú szárú csizma-szerű valaminél eszembe jutott hogy tuti lefagyna a lábujjam :D Meg ez sztem valami tavaszi csizmaszandálcipő :D

    VálaszTörlés
  7. Teljesen egyet értek! Undorító ez az egész, ami manapság zajlik... Sajnos sokaknál az a lényeg, h vmi draga vackot kapjon, amivel tud dicsekedni.... Meg a reklámok is... Plazma tv karavsonya, okostelefon a 10 éves gyereknek, vegyen fel hitelt karácsony előtt... Az anyagiakrol szól már sajnos ez a csodás ünnep. :( már akinél persze, de szerencsére sokan vannak, akiknek nem az ajándék a lényeg, hanem a család és a meghittseg:)) nekem colt, hogy nem kaptam semmit, nem volt bennem egy kevés keserűség sem, hisz a családommal voltam:) és én is ezt szeretném atadni majd a gyerekeimnek:)

    VálaszTörlés
  8. Jaj de hangulatosak ezek a képek, olyan jó volt végiggörgetni! Imádom az évnek ezt az időszakát! Nem is tudok kedvenc képet választani... :D :)

    VálaszTörlés
  9. A hajfonat, nyaklánc, outfit és a párnák a kedvenceim, nagyon hangulatosak :)

    VálaszTörlés
  10. Elkezdtem sorolni: Mani smink lakbér....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)