Insta Mix 2016/1.


 Sziasztok! Ezzel a bejegyzéssel több mint egy hónapot csúsztam, hiszen negyed évente szoktam egy kis összefoglalót készíteni az Instagramra felkerült képeimből és bizony már bőven májust írunk. 
Az év első hónapja nagyon gyorsan eltelt és a tavasz is hamar érkezett idén. 
Viszonylag sok fotót készítettem ebben az időszakban, ezekből válogattam most, ha van kedvetek, nézzétek meg őket! :) 



 Az első képen néhány kedvencet láthattok ebből az időszakból.


 Nálunk nem sok hó esett a tél folyamán és ami esett is, az néhány nap alatt elolvadt. Csak néhány fotót készítettem, hogy mégis azért megörökítsem az idei telet. 
Volt pár hidegebb nap és ilyenkor gyakran előfordul, hogy a vadon élő állatok bemerészkednek a falu szélére. Ezúttal egy róka sétálgatott fényes nappal a parkban. Néhányszor pedig őzek is jártak a házunk mögött.


 A tavasz idén korán érkezett, és habár márciusban még nem sok minden virágzott, a kertem első szépségeit megörökítettem.


 Outfit fotózás szempontjából nem túl kedvező az év első két hónapja, hiszen legtöbbször még szinte sötét van, mikor elindulok otthonról és ugyanilyen fényviszonyokban érek haza. Plusz legtöbbször időm sem volt fotózni, de ezt a három outfitet megörökítettem, januárban, februárban és márciusban. :)


 Manikűrök tekintetében mennyiségileg szerintem fejlődést mutatok, hiszen egyre több körmös alkotás kerül fel a blogra és elkezdtem nyomdázni is, amire sajnos ritkán van időm, de igyekszem belejönni, fejlődni. :)


 A három kedvencem. :)


 Az utóbbi időszakban sok termék érkezett tesztelésre is, általában meg szoktam mutatni őket Instán is, hiszen így, mindig aktuálisan tudjátok, hogy milyen termékekről várható bejegyzés.


 Nagyon szeretem az indiános-álomfogós ékszereket és kiegészítőket, több ilyet is beszereztem kora tavasszal. :)


 Ahogy beköszöntött a jó idő, nagy kedvvel vágtam bele a lakás tavaszi dekorálásába, felfrissítésébe. Szerintem egy-egy csokor virág, egy ajtókoszorú, vagy néhány új gyertya is azonnal felfrissíti a házat. :)


 Nagyobb lakberendezési projekt is zajlott nálunk az év első felében.  A sminkes-pipere sarkom kialakítása, a gardróbszoba és a vendégszoba projekt. :) 
A Shea Butter pedig a legkedvesebb tavaszi Yankee Candle illatom volt.


 Az utóbbi hónapokban a reggelt általában turmixszal kezdem. Márciusban szinte csak zöld turmixokat készítettem. 
Nagyon jól eltelít egész délelőtt, ugyanakkor sokkal energikusabb leszek tőle, mintha szilárdabb ételt ennék.


 Persze egy fincsi kecskesajtos-madársalátás pirítósról sosem mondanék le. Az irodában pedig legtöbbször joghurtot eszek reggelire vagy tízóraira, mellé zabpelyhet és gyümölcsöt. 
Hétvégén viszont szívesen csinálok zabkását vagy banán omlettet reggelire. 
A kedvenc uzsonnám és filmezős nasim pedig a friss zöldségek voltak joghurtos mártogatóssal. 


 A salátákat akár önmagukban, vagy köretként legalább naponta egyszer beillesztettem az étrendembe. Az utóbbi időben a quinoa mellett a bulgur volt a másik kedvenc köretem, ezeket salátákba is bele szoktam tenni.


 Egészséges nasik.


 Heti 1-2 bűnözés vagy csaló evés szerintem mindenkinek belefér, én legalábbis szeretek néha kirúgni a hámból. 
Anyukámmal legtöbbször szombaton szoktunk keltésztát sütni. Ilyenkor átmegyek hozzájuk, beszélgetünk és együtt készítünk valami finomságot a családnak. Télen az egyik kedvencünk a fahájas csiga, ami idén sütőtökös és vaníliasodós változatban is elkészült. 
Valamint kipróbáltuk az igazi, eredeti vajas croissant receptjét is. :)


 Bagira nagyon élvezi, hogy anyum és a mamikám is elkényeztetik. A kedvenc helye a mamám szobájában van, az ablak előtti radiátoron heverészve.


 Puszedlim. Imádja a különféle tárolókat és még a legkisebbe is bele tudja hajtogatni magát. :D


 Februárban is és márciusban is új taggal bővült a családunk. Hozzánk beköltözött Sophie cica, anyukám pedig a menhelyről hozott haza egy kutyust, akit Balunak hívnak (Bagira mellé :D) és egy egy éves erdélyi kopó-tacskó keverék. 
Balunak sajnos nagyon szomorú története van, ugyanis számos sérüléssel dobták ki az út szélére, ahol napokig várta a gazdáját. Csak egy hetet volt a menhelyen és amikor hozzánk került, nagyon félt mindentől és mindenkitől. A zajoktól, hirtelen mozdulatoktól... bele sem akarok gondolni, hogy mit csinálhattak vele. 
De mostanra már nagyon jól érzi magát anyukáméknál, nagyon hízelgős-bújós kutyus lett.


 Ő itt Sophie, aki egy félhosszú szőrű ragdoll cicalány. 
A legpuhább, legbújósabb kis babaácska a világon, aki imádja ha felvesszük és mindenhová követ a lakásban.


 Az első és a középső képen látszik, hogy konkrétan a fele bundáját levedlette tavaszra, ami nem mondom, hogy túl kellemes volt öltözködés és takarítás szempontjából. :D


 De amilyen édes kis szőrgombóc, annyira rossz is és valami félelmetesen éles karmai vannak, amit ugyan csak játékból, de elég gyakran használ is rajtunk, főleg Gergőn. 
De nem lehet rá haragudni, főleg ha rám néz azokkal az óriási kék szemekkel. Hát teljesen elolvadok!


Hosszú ideje szerettem volna már második cicát is, de bevallom Puszedli volta  fő ok, amiért halogattam, mert ő kutyusok között nőtt fel és a szomszéd cicákkal is eléggé ellenséges, így féltem, hogy nem fogadna el egy másik cicust. 
Körülbelül egy hónap kellett, hogy összeszokjanak és az első két hétben Puszedli megállás nélkül fújt és morgott rá, pedig szegény kis Sophie nagyon szeretett volna barátkozni, bújni és játszani. 
Mostanra már teljesen összeszoktak és imádják egymást. Az utóbbi hetekben már mosdatás és összebújás is van és minden nap hatalmas cicatornádó pusztít a lakásban, vagyis játszanak és birkóznak, de mindezt persze nyerítve és fújva és gurulva, minden keresztül. :D 

Puszedli az első három hétben borzasztóan haragudott ránk, meg sem lehetett simogatni és a reggeli kávézós összebújós rituálénk is félbeszakadt. Persze azóta már helyre állt a világ rendje, csak most már két kis szőrgombóc bújik hozzám reggel és este is. 

Vagyis azóta már három, mert befogadtunk még egy cicát is. Róla a következő válogatásban olvashattok majd, de annyit elárulok, hogy javítottunk a család pasi-arányán. ;) 

Remélem szórakoztatónak találtátok ezt a bejegyzést! 
ha esetleg még nem követtek Instagramon, MissMoonAngel néven találtok meg. :) 

Számotokra mik voltak az első negyedév legemlékezetesebb pillanatai-emlékei? :)

Megjegyzések

  1. Nagyon aranyosak a cicák! Én is szeretnék egy csupa feketét, de félek, hogy a tacskónk bántaná.:(

    VálaszTörlés
  2. Hű, de jó Neked! Egész állatkerted lesz lassan :) Én is szeretnék már végre egy kutyust. Jelenleg nem megoldható, de remélem idővel az lesz :)

    VálaszTörlés
  3. Annyira jó hangulata van a képeidnek : )) nagyon jók ezek a válogatások! : )

    VálaszTörlés
  4. Készítettem hasonló ombre manikűrt magamnak, még akkor mikor előszörmutattad. Az enyém szerintem nem lett ennyire szép. Igaza harmadik próbálozásom volt ombre manikűrre.
    A cicák nagyon aranyosak. Mostanában nagyon vágyom egyre én is. Csak Csikós a kuvaszunk nem szereti őkt és a hely is nagyon kevés.
    A turmixok pedig nagyon birizgálják a fantáziám. Lehetne esetleg egy életmódos bejegyzés, amiben bővebben írsz róluk?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)