Freedom Pro Eye Primer Teszt/Vélemény


 A szemhéjalapozók jópár éve bekerültek már a sminkes-köztudatba és a drogériák polcaira, mindenki számára elérhetővé téve a korábban csak profi sminkesek által használt eszközt a szemsminkek tartóssá tételére és a szemhéjpúderek színintenzitásának növelésére. 
Mostanra már számos termék közül választhatunk és szinte minden sminkmárka piacra dobott már egy vagy akár több szemhéjalapozót is. 
Ezúttal az angol Freedom márka primerét próbáltam ki és erről írtam le a tapasztalataimat. Ha kíváncsiak vagytok rá mit tud, olvassátok el a teljes bejegyzést. 




 Mivel nekem rejtett szemhéjam van, így sminkalapozó nélkül el sem tudom képzelni, hogy szemsmink készítésébe kezdjek, máskülönben 1-2 óra alatt elmozdulna a helyéről minden. A sima tus alá is szoktam belőle tenni, mert sokkal tartósabb lesz az eredmény. 

Nekem a következő elvárásaim vannak egy szemhéjalapozótól: 
- Legalább nyolc órán át tartós smink. 
- Növelje a színek intenzitását. 
-Ne legyen foltos, nehezen satírozható az eredmény. 
- A kiszerelés legyen praktikus. 
- Az ára a tudásának megfelelő legyen. 

A Freedom terméke egy mutatós, letisztult, egyszerű kis csomagolást kapott. A tudus 7,5 ml szemhéjalapozót rejt. Ennek a kiszerelésnek nem vagyok a legnagyobb rajongója, mert úgy tapasztaltam, hogy sosem lehet belőle kinyerni az összes terméket, így valamennyi mindig kárba vész. Ezért jobb szeretem a tégelyes (Például NYX) vagy tubusos primereket.


 Azért ennek a kiszerelésnek is megvan az előnye, mégpedig, hogy higiénikusabb, mint a tégely, amibe bele kell másznunk kézzel, hiszen így közvetlenül a szemhéjra tudjuk felvinni a terméket a szivacsos applikátorral. Egyébként a csomagolás minden más szempontból rendben van. Jól záródik, így utazásra is bátran magunkkal vihetjük.


 Az applikátor épp ideális mennyiséget vesz fel a szemhéjalapozóból. Különösebb illata nincsen, az állaga kissé folyós, korrektor szerű, de gyorsan szárad.


 Azt tapasztaltam, hogy ezen termék esetében is igaz a "kevesebb, több" mondás. Ha többet viszünk fel belőle, nehezebben szárad és az eredmény kissé ragacsos lesz, emiatt a szemhéjpúderek foltossá válhatnak. 
Épp ezért egy egészen kevés is elég belőle. Így gyorsan szárad és tökéletesen tudunk vele dolgozni, könnyű felette satírozni és a porzást-potyogást is minimalizálja, ami nagy plusz pont. A fedése gyenge, ezért ha valaki a szemhéjon lévő ereket, elszíneződést, stb akarja elfedni, akkor mindenképpen kell alá egy korrektor is. 


 A Sleek "A New Day" palettájának Brightside árnyalatával próbáltam ki a szemhéjalapot. A bal oldalon alap nélkül láthatjátok egy húzással. A jobb oldalon pedig a primer fölött egy húzással. 
Gyönyörűen életre kelti a színt, hiszen nem csak a pigmentáltságát növeli, hanem a szín intenzitását is felerősíti. 

Két napon át teszteltem élesben és remekül bevált. nem okozott semmiféle irritációt. A sminkem tökéletes maradt napközben és csak a munkanap végére láttam egy minimális fakulást az alsó szempillák tövébe felvitt szemhéjpúdernél, a szemhéjon továbbra is tökéletes maradt a sminkem. 
Ha valakinek olajosabb a szemhéja, akkor ez az idő nyilván lecsökken. 
Kíváncsi leszek rá, hogy nyáron miként teljesít majd, de nagyon bizakodó vagyok, mert eddig meggyőzött.


Összegzés: Íme a legmegfelelőbb példa arra, hogy nem kell több ezreket kiadnunk egy jó szemhéjalapozóra. A Freedom terméke ár/érték arányban jól vizsgázott. Nagyon kevés kell belőle, így biztosan több hónapra elegendő. A fedése gyenge, így ha valaki pirosságot, ereket, stb. akar elfedni, akkor mindenképpen kell mellé egy korrektor. A színeket nagyon szépen kiemeli és tartóssá teszi a sminket. Itt tudjátok megrendelni, az ára 1350 Forint. Most épp nincs készleten, de be tudjátok állítani a figyelési funkciót az email címetekkel, így értesítést kaphattok róla, ha a termék újra elérhető. 😉

Értékelés: 5/4,5 

Fél pontot levonok az alacsony fedése miatt, de egyébként minden stimmel. Remélem, hogy nyáron is beválik majd, de egyelőre nagyon jóban vagyunk

Próbáltátok már a Freedom szemhéjalapozóját? Ti milyen primert használtok?



Megjegyzések

  1. Na, hát szerintem akkor ezzel teszek egy próbát, ennyi pénzért ha nem jön be, akkor sem leszek pipa :D Bár a NYX HD meg az Etude House maradéktalanul bevált, ráadásul utóbbi ehhez hasonló áron kapható, de sosem árt, ha van egy harmadik alternatíva is :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én Az Etude House-t nem mertem kipróbálni, mert mindenhol azt olvastam, hogy a negyede bent marad, mert nem lehet kiszedni.Remélem ezzel nem lesznek ilyen gondok. Utálok pazarolni. :D

      Törlés
  2. Most megnyugodtam, hogy az olajos szemhéj nem egy olyan dolog amit mások szerint csak beképzelt magamnak, mert szerintük olyan nincs.
    Nekem Avonos szemhéjalapozóm van. Kicsit száraz, de az olajos szemhéjam miatt nem bànom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt még nem próbáltam, de olajos szemhéjra tényleg a szárazabbak a legjobbak. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)