Holike Holika Sweet Cotton Pore Cover BB Teszt


 Folytatódik a barangolásom a koreai kozmetikumok világában. Ezúttal a Holika Holika Sweet Cotton BB krémről olvashattok, amit több hónapja használok már és ezalatt az idő alatt kellőképpen kitapasztaltam a használatát. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, mennyire vált be és mi a véleményem róla, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



 Kezdjük a csomagolással. A tubus nagyon aprócska, de ez senkit se tévesszen meg, mivel 30ml terméket rejt. A méretén kívül a külseje is nagyon cuki. A rózsaszín, bézs és babakék árnyalatok nagyon csajossá teszik. A tubus a retro kozmetikumokat  és picit a gyerekkorom temperás tubusait idézi. Védőfóliában érkezik.


 Az apró méretét tekintve nagyon táskabarát.


 A kupak jól záródik és egy kis védőfólia is van rajta.


A tubus nyílása aprócska, aminek köszönhetően nagyon jól adagolható, nem kell attól félnünk, hogy túl sokat  nyomunk ki belőle.


 Én a 01 Soft Beige árnyalatot választottam, ami nagyon világos bőrhöz készült, kifejezetten a hozzám hasonló hófehérkéknek. Biztos vagyok benne, hogy nyáron túl világos lenne számomra ez a szín, de szerencsére kapható belőle még egy árnyalat a 02 Natural Beige. A BB krém közepesen sűrű és egy nagyon érdekes, finom, picit édeskés gyümölcslikőrre emlékeztető illata van, ami felkenés után elillan.


 Nagyon könnyű eldolgozni, mind ecsettel és szivaccsal is. Nekem legjobban a Real Techniques Complexion Sponge vált be hozzá. A kézzel való felvitelt nem javaslom hozzá, mivel elég gyorsan szárad és én személy szerint sehogy sem tudtam szépen, egyenletesen felvinni az ujjaimmal.


 Természetes fényben. A finishe matt, picit púderes, de a természetes verzióban. Gyönyörűen belesimul a bőrömbe. A fedése erős, de nem full coverage, amit nem is bánok, mert nem rajongok maszk szerű alapozókért és BB krémekért. Az viszont pozitívum, hogy nem kell mellé korrektor. 
Én használok mellé púdert is, de csak egy minimálisat, hogy a púderes kontúr és pirosító könnyebben eldolgozható legyen fölötte. 


 Lámpafénynél, hat órával később. 
A tartósságát tekintve szerintem szuper. Nem kopik nem ül be a ráncokba, nem oxidálódik és csak egy egészen minimálisan fényesedik ki az orrom környékén. 8-10 órát tehát simán kibírt ősszel és télen. 
30-as SPF van benne, ami szintén nagy pozitívum. 
Hogy negatívumot is említsek, ebben a téli hidegben egy picit szárítani kezdte a bőrömet, de egy jó hidratálóval ezt is sikerült orvosolni. Ennek ellenére kifejezetten száraz bőrűeknek nem ajánlanám.
 

Összegzés: Nekem nagyon bevált ez a BB krém és már a második tubust rendeltem meg belőle. Az apró mérete ellenére nagyon sokáig elég volt egy tubus, hiszen az erős fedése miatt nem kell belőle sok. 30-as fényvédő van benne, ami nagy pozitívum, viszont rendesen telepakolták illatanyaggal, így ha valakinek erre érzékeny a bőre, akkor nem fogja szeretni. A fedése erős, szépen eldolgozható és kibír egy nyolc órás munkanapot, valamint nem oxidálódik. A Holika Holika Clearing Petit BB-jét is kipróbáltam, de az sajnos egyáltalán nem vált be, így a Sweet Cotton nagyon pozitív csalódás volt számomra, sőt ő lett a kedvenc BB krémem és szinte minden rohanós hétköznapon őt veszem elő a reggeli készülődésnél.

Értékelés: 5/5

Teljesen meg vagyok vele elégedve és habár jobban örülnék, ha nem lenne benne illatanyag, de mivel nem okozott irritációt, így ebbe sem fogok belekötni. Ha valaki erős fedésű BB krémet keres zsíros vagy kombinált, esetleg normál bőrre, akkor csak ajánlani tudom. Ebayről is megrendelhető, az ára  1600-2300 Forint körül mozog, viszont így több hetet kell rá várni. A Notino-n is megvásárolható, jelenleg a "02 Natural Beige" árnyalatban, 2350 Forintos áron, ami szerintem nagyon baráti összeg és innét rendelve pár nap alatt kézhez is kapjuk. Egyébként a Sweet Cotton termékcsalád más termékei is megvásárolhatók itt, többek között a fixálópúder is, ami kívánságlistás nálam.

Próbáltátok már ezt a BB krémet? Melyik a kedvenc BB vagy CC krémetek? 😀




Megjegyzések

  1. Szia! Az 5. tubussal használom , életem első és egyben egyelőre utolsó koreai BB krémje! Imádom, babapofit varázsol az embernek. Én pont kézzel boldogulok vele a legjobban, szépen el tudom oszlatni a bőrön! Szuper termék, főleg ilyen kedvező áron! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon megszerettem, remélem nyáron is működni fog. Neked mennyire vált be a meleg hónapokban? :)

      Törlés
  2. OFF: a nyereményjátékos kommentemre direkt nem reagálsz egy árva betűt sem? egyszer Te írtad egy bejegyzésben, hogy jól esnének a kommentek. Ehhez képest vissza sem írsz. :D Pedig csak egy butácska kérdést tettem fel: KI LETT SORSOLVA? vagy elfelejtődött? Azért, még ha nem is jelentkeztem, csak megérdemeltem volna egy választ. :D Még ha a válasz annyi is, hogy "igen, sorsoltam, itt a bejegyzés linkje a nyertesről"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Természetesen kisorsoltam a nyertest, aki megkapta a nyereményét.
      http://moonangelstories.blogspot.hu/2016/12/a-nyertes.html

      Sajnálom, hogy nem válaszoltam, de a játék 1,5 hónapja volt meghirdetve és nem szoktam visszaolvasni a játékokhoz érkezett kommentárokat ennyivel a lezárás után.

      A játék leírásban is leírtam, hogy mikor zárul, stb.

      Illetve Facebookon is kihirdettem a nyertest.

      Ilyen esetekben érdemes az oldalsávban lévő kereső funkciót használni, amivel a kulcsszavak alapján rá tudsz keresni bejegyzésekre.
      Illetve az oldalon megtalálod az email elérhetőségemet is, azt minden nap olvasom és általában egy napon belül válaszolok is mindenkinek. :)

      Törlés
  3. Mivel kombinált a bőröm, olyan jól hangzik számomra az egész, hogy szinte hihetetlen. Nagyon felkeltette ez a BB krém az érdeklődésemet.
    Viszont ha arra gondolok, hogy egy éve ott lapul a szekrényben Catrice Matt Mousse alapozó...Az elsőt elhasználtam, ezt viszont szerintem tízszer sem használtam. Tavasszal megvettem Catrice Carmofulge tégejes correktorát és azóta szinte csak azt használtam púderrel. Ősszel kuponnal vettem Rimmel Lasting Finis púderalapozóját utánpótlásnak, így nem kezdtem rögtön használni. Multhónapban pedig kifogtam Maybelline Affinimatt púdert 900 forintért. Most utóbbit használom correktorral.
    Nem akarok halmozni. Ïgy is azon vagyok, hogy amit nem használok , azt próbálom eladni.
    Emiatt nekem most csak várólisàs darabban.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)