Parfüm Pillanatok: Avon "Pur Blanca Smile"


 Vannak azok a dolgok, amiktől azonnal tavasz-hangulatom lesz. Amikor kirakom az ablakba az első, épp hogy bimbózó jácintot, amikor az erdőben sétálva meglátom a hóvirág tengert, vagy amikor végre nem a vastag téli kabátok után nyúlok reggelente. Számomra a parfüm-váltás is ilyen. Megvannak a megszokott, szeretett tavaszi illataim, de minden évben keresgélek valami új, valami friss után is. 
Az Avon Pur Blanca illataival még nem volt szerencsém személyesen találkozni, de amikor elolvastam a legújabb változat illatjegyeit, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. 
Így ebben a bejegyzésben most bemutatom Nektek a "Pur Blanca Smile"-t, ami számomra az üvegbe zárt tavasz. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassatok tovább. 




 Az egyszerű fehér, halvány geometrikus mintával díszített, pasztell barack színnel gazdagított, letisztult doboz egy szintén nagyon egyszerű, ugyanakkor kecses üveget rejt, ami hívogatóan kimagasodik a többi üveg közül a parfümös tálcámon, szinte azt mondogatva minden reggel: "Engem válassz!" 
És ez az elmúlt napokban így is történt, hiszen a tesztelésen túl tényleg szívesen használtam ezt az illatot.


 Ha kategóriába kell sorolni, akkor mindenképpen a virágos-gyümölcsös-friss jelzőt társítanám hozzá.


 Fejillat: Citrus, barack, körte
Szívillat: Magnólia, bazsarózsa, rózsa
Alapillat: Fehér pacsuli, pézsma, vanília


 Az illat olyan, mint egy ragyogó napsütéses tavaszi délelőtt, amikor a könnyű kis ballonkabátodban sétálsz, körülötted nyílnak a tulipánok, virágzanak a gyümölcsfák és a meleg szellő finoman bele-belekap a hajadban. 
Egyszerűen mosolyra fakaszt. Jó kedved lesz tőle. A név tehát találó.


 Első fújáskor a finom citrusköntösbe bújt barack és a lédús körte gyümölcsössége dominál. Mindezt finoman körülöleli egy lágy, diszkréten édes vaníliás aroma, ami végigkíséri a parfüm teljes jelenlétét. 
Pár perc múlva megérezhetjük a bazsarózsa és a magnólia púderes tökéletességét, ami az egész illatkompozíciót lággyá, nőiessé, elegánssá teszi. 
A rózsa csak később mutatkozik meg, finomabb, kesernyésebb változatban, ami mögött megbújik a pézsma fűszeres karaktere is.


 A parfüm tartósságára nem lehet panasz. Bőrön 5-6 órán át intenzíven érezhető, ruhán és hajon még másnap reggel is. Apró, de fontos részlet számomra, hogy az üveg jól záródik és a fúvóka egyenletes lágy permetet adagol. 

Ezt a parfümöt én mindenképpen húszas-harmincas korosztály illatának nevezném, de egy fiatalos, gyakran mosolygó idősebb nő számára is ideális lehet, hiszen egy könnyed, játékos illatról van szó, ami tökéletes a tavaszi napokra, iskolába vagy akár munkába is, mert nem túl tolakodó, vagy harsány, de azért finoman "jelen van".


Itt tudjátok megrendelni, az 50ml-es kiszerelés ára 2199 Forint. 

Szerintem ez egy nagyon kellemes tavaszi parfüm. Ha valaki kifejezetten erre az évszakra keres egy nem túl drága, de tartós illatot, akkor mindenképpen cak ajánlani tudom, hogy tegyen vele egy próbát. 

Próbáltátok már ezt az illatot, vagy a Pur Blanca vonal más változatait? Melyik a kedvenc tavaszi parfümötök? :)

Megjegyzések

  1. Ezt még nem próbáltam.
    Nekem sima Pur Blanca van. Középiskola vége óta nagy kedvencem. Sokszor vettem már újra. Mostani üveg kb egyharmadig van.
    Celebré volt mellette nagy kedvencem régen. Csak ahogy idősebb lettem, úgy lassan észrevétlenül elmaradt mellőlem.
    Cheris-t próbáltam tavalyi évben még az Avontól. Szerettem, de valamiért magamon nem éreztem olyan sokáig az illatát, mint másokon. Nem vettem újra.
    Jövő hónapban Playboytól Play Út Wildot szeretném megvenni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)