Maybelline Fit Me! Matte+Poreless Alapozó Teszt/Vélemény


Végre valahára Magyarországra is megérkeztek a Maybelline Fit Me! kollekció darabjai. Az alapozó két változata közül nekem a kevésbé elegáns csomagolású, normál és zsíros bőrre készült verzióra esett a választásom. (Amerikában egyébként ez is hasonló üveget kapott mint az eredeti Fit Me, de Európában a tubusos verzió jelent meg.) 
Mielőtt leadtam volna a rendelésemet, természetesen megnéztem róla néhány review-t és teszteket is olvastam, valamint a Fit Me! vonal kissé összezavaró árnyalat-kódolásával is kiokosítottam magam, így nagyjából tudtam, hogy mit fogok kapni. Hogy mennyire vált be, az a bejegyzésből kiderül. 




Én a Notino-ról rendeltem meg, mivel itt kedvezőbb az ára mint a Rossmann webshopban. 
Azt érdemes tudni, hogy a logikával szemben, nem a 105, hanem a 110 színkódú árnyalat a legvilágosabb. 

30ml-t kapunk 1840 Forintért, ami szerintem nagyon korrekt ár. 


A csomagolás egyébként semmi extra, a márka más tubusos alapozóihoz hasonló. A kupak jól zár, így neszesszerben biztonságosan utaztatható. 


A hátoldalon szereplő leírás szerint normál és zsíros bőrre ajánlják. Mattító de természetes hatású. 
Sajnos SPF-et nem raktak be, pedig az nagyon kellene, főleg nyárra. 


Az alapozó érintetlen állapotában, kinyitva a nyíláson egy a fogkrémes tubusokhoz hasonló fém záró tapasz található. Sajnos, sok Maybelline alapozóhoz hasonlóan ez is hajlamos csúnyán belefolyni a kupakba. 


Első látásra picit megijedtem, mert nagyon sárgának tűnt és nem voltam benne biztos, hogy illeszkedni fog e az én inkább rózsaszínes bőrömhöz. Az illata egyébként nagyon visszafogott, púderes, egyáltalán nem bántó. Az állaga folyékony, az Affinitone-hoz hasonló. 


Mivel eléggé folyékony, nekem legjobban a sminkszivacs vált be hozzá.  Ecsettel nehezen tudtam eldolgozni, kézzel pedig foltos lett az eredmény. Viszont az tény, hogy legjobban ecsettel lehet építeni a fedését. 


Mivel folyékony és könnyed állagú, ezért eléggé gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar megszárad. 


Tökéletesen bele tudtam dolgozni a bőrömbe és a szín is pont jó volt. A fedése gyenge, de gyenge közepesre építhető. Nagyon szépen kiegyenlíti a bőrt, mind színben, mind textúrában. A nagyobb bőrhibákat, pirosságot nem tudja maradéktalanul elfedni és biztos vagyok benne, hogy a szem alatti karikákkal sem bírna el. Ezekhez kell mellé egy jó korrektor is. 
A finishe szerintem nagyon szép. Matt, de nem az a púderesen, természetellenesem matt, így nekem mindenképpen kellett még a T-zónában egy kis púder, illetve a tartóssága miatt is érdemes púderrel vagy legalább egy sminkfixálóval rögzíteni. 

Valamint sokkal szebben lehet púderes kontúrt és pirosítót felvinni rá, ha előtte lefixáltuk. Önmagában nekem foltos lett az eredmény, de a krémes termékekkel nagyon jól együttműködik, azokat bátran fel lehet rá vinni még fixálás előtt is. 

A tartósságát tekintve rajtam egy 8 órás munkanapon, viszonylag nagy melegben (30 fok volt és kint is többet tartózkodtam) hat órát nagyon szépen kibírt, utána minimálisan kifényesedett a T-zónában, amit egy mattító lappal tudtam orvosolni. 
Egy extrém zsíros bőr esetében, szerintem nem teljesítene olyan jól, de ennél a bőrtípusnál én azt vallom, hogy a mattítást elsősorban a bőrápolási termékeknél kell kezdeni.
Rajtam egyáltalán nem oxidálódott, ami számomra egy nagyon fontos tényező az alapozóknál.

Kíváncsi leszek rá, hogy miként fog működni majd a folyamatos nyári melegben, de egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve és habár mostanában ritkán használok alapozót vagy BB krémet, ha erre sor kerül, akkor csak őt veszem elő.


Összegzés: Egy árban abszolút korrekt, inkább gyenge, de gyengébb közepesre építhető fedésű alapozóról beszélünk, ami szerintem tökéletes azoknak, akik normál vagy picit zsíros bőrre keresnek valamit. A nagyobb bőrhibákat nem fedi el és önmagában én nem ajánlanám a viselését, mindenképpen érdemes fixálni valamilyen módon. Ha púder állagú pirosítót vagy kontúrt-bronzosítót akarunk fölé viselni, akkor érdemes púderrel fixálni, mert sokkal szebb lesz az eredmény. Viszonylag nagy melegben is kibírt 6 órát és ekkor is elég volt mattító lappal átmenni fölötte, tehát nem az a horror-szituáció állt fenn, hogy lefolyt az arcomról. Ha nem extrém zsíros bőrre keresel alapozót és inkább a gyengébb fedést preferálod, akkor érdemes tenni vele egy próbát.

Értékelés: 5/4,5

Én nagyon elégedett vagyok vele, bár egy minimum 15-ös SPF szerintem jól jött volna bele. Emiatt vonok le fél pontot. Az adagolása picit macerás, de eddig még ezzel sem volt nagyobb gondom.

Ti próbáltátok már ezt az alapozót, vagy a Fit Me! termékcsalád valamelyik más termékét? 


Megjegyzések

  1. Én is beszereztem és hát imádom :D. Igaz bele estem a csapdába,mert a 105-ös árnyalatot vettem meg, viszont passzol a bőrtónusomhoz.:D
    Megvan a Catrice HD alapozó is, viszont az már túl sok így nyáron úgy érzem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valami csoda folytán barnulok kicsit, akkor lehet, hogy nekem is kell majd a sötétebb árnyalat. :)

      Törlés
  2. csak építő jelleggel kérdezem: az arcodon, illetve komplett sminkként miért nem tesztelsz szinte soha? :( nem rosszból, de számomra így nulla tartalma van egy ilyen posztnak, hogy a blogger (és nem csak Te, sok más helyen is látok ilyet) a kézfejére szvaccsol egyet, ír néhány mondatot, és akkor bumm ez egy nagyon jó alapozó, szemhéjalap, szemhéjpúder vagy bármi. tényleg semmi rossz szándék, de hitelesebb, ha látunk komplett sminket is. plusz, bár ez csak kukacoskodás, sokkal jobb látni egy "előtte-utána" képet is, mondjuk mikor felkened reggel, és a "8 órás munkanap végén" készült képet is, hiszen írásban egyáltalán nem jön át, hogy most akkor ez tényleg annyira jó, vagy tényleg annyira rossz.... remélem nem veszed sértésnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy veszem és igazad van. Sajnos az időhiány az oka ennek. Egyszerűen nincs időm reggelente fotózgatni a sminkemet. Amikor pedig van, akkor egyáltalán nem biztos, hogy olyanok a fényviszonyok, hogy értékelhető képet tudok készíteni a is kompaktommal. A szabadidőmbe 2-3 hetente fér bele egy délután, amikor minden klappol, jók a fények, ekkor kell lefotóznom egy-két hónap anyagát.
      Lehet, hogy üres kifogásnak tűnik, de amit lehet tényleg élesben be szoktam mutatni. (Pirosító, szempillaspirál, rúzs) De sajnos az, hogy nincs profi gépem, sok mindent megnehezít.

      Törlés
  3. Szia, 2022 áprilisa van. Az ára már jóval drágább. Rossmannban éppen akciós volt, 1500ft, gondoltam akkor most kipróbálom.
    Eddig csak az Inglot YSM matt alapozóját próbáltam, az szerelem lett. Talán annak nagyobb a fedése.
    Tesztelgetem, aztán jövök véleményt írni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)