L'Oréal Paris Elséve Hamvasító Sampon Teszt/Vélemény


Ha valakinek festett szőke haja van, akkor nyilván átérzi azt a problémát, hogy milyen nehéz megőrizni azt az állapotot, amikor kijövünk a fodrásztól. Különösen ha a hajunknak alapból van egy kis rezes árnyalata. 
Idén tavasszal váltottam hajszínt, korábban inkább a rose gold irányába színeztem a hajam, de az idei évre szerettem volna egy kis változtatást. Először tavasszal került sor egy festésre, legutóbb pedig pár hete, amikor végülis elkészült a vágyott, hamvasabb szín. 
A hamvasság megőrzéséhez elengedhetetlenek a speciális hajápoló készítmények és szerencsére most már a drogériás árkategóriában is találni valóban hatásos termékeket. Ezúttal a L'Oréal Paris Elséve termékcsaládjának hamvasító samponjáról írtam Nektek, amit már tavasz óta használok és azt hiszem elég tapasztalatot szereztem vele kapcsolatban, hogy mesélhessek róla. Ha kíváncsiak vagytok rá, mennyire vált be, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 


 A flakon a klasszikus Elséve flakon egy vadító lila színben. Jól záródik, bár én csak egy külön zip lock tasakban szállítanám, mert sajnos egyszer még tinédzserkoromban elkövettem azt a hibát, hogy az akkori hamvasító pakolásomat bedobtam a bőröndömbe egy szandál és egy hajvasaló közé, aztán megutaztattam vagy ötszáz kilométert, majd a bőrönd kinyitásakor szembesültem vele, hogy a ruháim fele lila foltos lett, mert a flakon kinyílt. Szóval soha többet ilyet, jobb az elővigyázatosság. 

De térjünk a lényegre, vagyis először a piszkos anyagiakra.
A sampon a Notino webshopban 1940 Forintba kerül. Ezért az összegért 200ml mennyiséget kapunk.


Az első használatnál szembesültem azzal, hogy ez a sampon bizony brutálisan lila. A színe megegyezik a flakon színével. És bizony fog. Vígan megmostam vele a hajam, aminek az lett a vége, hogy a körmeim és a fejbőröm is meglehetősen lila árnyalatokban pompázott. A kezemről a sokadig mosás után sem jött le. A hajat nem színezi meg, viszont valóban szépen hamvasít már az első használat után. Maga a sampon állaga krémes, de nem habzik túlságosan, érdemes egy előmosást végezni másik samponnal. 
Második használatkor már rutinos voltam és felvettem egy vékony orvosi kesztyűt. (Száz darabos drogériás kiszerelés, mindig van belőle itthon.) Csak a hajam hosszára vittem fel, mivel balayage festésem van. 
A sokadik használatát után elmondhatom, hogy valóban működik. Szépen hamvasít, megőrzi a haj hamvasságát, puha és fényes lesz tőle a hajam. Viszont ha valakinek extra világos a haja a hajtőnél is, akkor nem tudom, hogy tudná használni a terméket a lila fejbőr effektus nélkül. Ugyanis sokadik öblítésre sem jött le a szín, egyszerűen megfogja a bőrt. Nem barátja még a fehér fürdőszobaszőnyegnek és törölközőnek sem, ezeket jobb félre tenni, ha használjuk. 
Nekem körülbelül 10-12 hajmosásra volt elég egy flakon, így viszonylag gazdaságosnak is mondható. 

Meg vagyok elégedve vele, újra is vásároltam. Szerintem van olyan jó, mint a három-öt ezres árkategóriájú társai. Viszont a használata kicsit körülményes, ezt érdemes fejben tartani. 

Ti milyen hamvasító termékeket használtok? Van olyan, amit nagyon szerettek? Mi az ami nem vált be?

Megjegyzések

  1. Nálam nagyon nem szimpi, hogy befogja a fejbőrt, mert ahogy írod a sárgás részek a hajtöveknél is megjelennek. Sőt nekem általában ott sárgul be a hajam. Én most a DM Madchen (hosszú márkanevű) hamvasítóját használom a pakolásával együtt, és elégedett vagyok vele. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)