DW Home Vanilla Bean Illatgyertya Teszt/Vélemény


Már nagyon régóta szemezgettem a DW Home illatgyertyákkal és mikor máskor lenne legalkalmasabb kipróbálni őket, mint ebben a csodás őszi időben? Ismerkedés gyanánt egy szinte bombabiztos sikert választottam, a DW Home Vanilla Bean illatot, hiszen a vaníliás illatokat általában szeretem és ezekkel ritkán lehet mellélőni. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mennyire nyerte el a tetszésemet ez az illatgyertya, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést róla. 



Én a legkisebb kiszerelést választottam az illatból, ami nagyjából 132 grammos és 2390 Forintba került. A gyertya külseje nagyon megnyerő és mutatós. Masszív üveg gyertya, fekete fém fedővel, az oldalán egyszerű logóval, amin az illat neve olvasható. Az alján is találunk egy matricát, a használattal kapcsolatos utasításokkal, mint például hogy ne égessük négy óránál tovább és ne égessük tűzveszélyes környezetben, stb.  
Nekem tetszik ez az egyszerű, letisztul stílus. Persze nagyon aranyosak a Yankee Candle és a Bath&Body Works gyertyák, de az elegáns letisztultságával a DW Home gyertyája szinte észrevétlenül válik dekorációs elemmé is, ami bármilyen stílusú otthonba jól illik.


A gyertya illatjegyei között a következőket találjuk: cukor, fűszeres tónusok, krémes tónusok, vajkrém, vanília, vodka. 
Amint leemeljük a fém fedőt, azonnal megcsap minket a krémes, süteményre emlékeztető vanília illat. Egy igazi melengető, édes de nem émelyítő aroma. Olyan intenzív az illata, hogy meggyújtás nélkül is érezhető több méterről is. 


Dupla kanócos gyertya lévén sokkal egyenletesebben ég és sokkal hamarabb kezdi árasztani az illatot is meggyújtás után. Egy kisebb helységet körülbelül öt-tíz perc alatt megtölt az illata, a nagyobb helységek beillatosítására körülbelül tizenöt-húsz perc égetés szükséges. Én nem szoktam tovább égetni fél óránál. Égetéskor az illat fűszeres, pikáns illatjegyei is előbújnak, igazi őszi illattá téve ezt a gyertyát. 


Egyetlen negatívumot tudnék említeni vele kapcsolatban, hogy elfújás után a kanóc eléggé intenzíven és sokáig füstöl, ami valljuk be, tönkre teszi a gyertya illatélményét. Ezt nagyon sajnálom, hiszen máskülönben még elfújás után is sokáig érezhető lenne az illata. Ha valakinek van valamilyen tippje a füstölő kanóccal kapcsolatban, az ne tartsa magában. (Sajnos a Glade gyertyákkal is ez volt mindig a nagy problémám.) 

Összességében egy nagyon finom, őszies illatú gyertyának tartom, aminek az ára sem vészes. Biztos vagyok benne, hogy más illatokat is ki fogok még próbálni a márkától. 

Ti próbáltátok már a DW Home gyertyákat? kedvelitek a vaníliás illatokat?

Megjegyzések