Avon True "The day to night edit" Teszt/Vélemény + Playbook Challange


Nagyon örülök, hogy az Avon kínálatában is elérhetőek már nagyobb paletták. Személy szerint én ezeket részesítem előnyben, hiszen sok színből választhatunk, de a méretük mégsem akkora, hogy ne vihetnénk magunkkal egy utazással, vagy épp macerás lenne a mindennapi használatuk, hiszen valljuk be, egyszerűbb előkapni a fiókból reggel egy ilyen méretű palettát, mint egy ötven vagy akár száz színt tartalmazó darabot, ugyanakkor van bennük lehetőség, változatosság. 
Az Avon True The day to night edit már a promo fótk alapján is egy nagyon jól összerakott palettának tűnt és élőben ha lehet még jobban elvarázsolt. Ezt használtam az #avonplaybookchallange sminkem elkészítéséhez is. Ha kíváncsiak vagytok a palettára és a sminkre, nézzétek meg a teljes bejegyzést. 



A paletta csomagolása egyszerű, de mutatós. Karton dobozban érkezik, a műanyag paletta ezüst feliratokkal minőségi érzetet kelt, bár hajlamos gyűjteni az ujjlenyomatokat. Van benne tükör is és szerencsére a teljesen haszontalan applikátort kihagytál belőle. A színeknek sajnos nincs saját nevük.


A palettában tizenöt, hideg tónusú szín kapott helyett, amiből négy matt, a többi pedig szaténfényű. 


 A színek szépek és visszafogottak, tökéletes paletta kezdő sminkelőknek, vagy azok számára, akik a természetesebb sminket részesítik előnyben, ugyanakkor van benne pár izgalmas sötét árnyalat is, amikkel bulisabb, füstösebb sminkeket is készíthetünk. 
A matt árnyalatok kevésbé pigmentáltak, de építhetőek. 
A felső sor színei amolyan "szinte ott sincs" árnyalatok. Az első két szín tökéletes matt highlight, a többé pedig szaténfényű kiemelő szín.


A középső sorban nagyon szép, visszafogott szemhéjszíneket találunk, amik közül több önmagában is csodásan mutat és jól lehet őket satírozni. 


 Az alsó sor sötét árnyalatival nagyon szép füstös sminkeket kreálhatunk. A kedvencem a középső árnyalat, ami önmagában is mesés.



A matt fekete a paletta leggyengébb láncszeme, de ez is építhető, csak egy jó ecset kell hozzá. 


Az viszonyt elmondható, hogy a színek minimálisan porzanak és szépen lehet őket satírozni, pont ezért kezdő sminkelőknek is nagyon tudom ajánlani. Én például tizenöt-tizenhat éves koromban nagyon örültem volna egy ilyen palettának, így ha valakinek van a családjában tinédzserkorú leányzó, javaslom hogy lepje meg vele karácsonyra, tutira nagy sikert arat majd az ajándék. 
Most pedig jöjjenek a swatchok, alap nélkül egyetlen húzással, vaku nélkül, természetes benti fényben. 


Felső sor. 
Nagyon szép kiemelő színek, a fényeseket akár arcra is el tudom képzelni.






A középső sor szépséges szemhéj színei.


Ezek pedig a gyönyörű sötét árnyalatok az alsó sorból. 
A középső árnyalat a kedvencem, ami önmagában is mesés és egy álom satírozni. Ezek a színek nagyon szépen építhetőek. Amit hiányolok a palettából, az egy matt crease-satírozó szín, de végső esetben használható helyette egy kontúrozó szín is, én is ezt vettem elő a s


A sminkemet a Supreme paletta elegáns, meleg árnyalati ihlették, amik szerintem tökéletesek az ünnepi sminkekhez és hétköznapra is. 
Számomra az ünnepi smink picit füstös, de mégis visszafogott és természetesen vörös rúzs dukál hozzá.


A smink elkészítéséhez ezeket a színeket használtam. A crease árnyalatba egy kontúrszín került és ezt használtam satírozáshoz is. A szemhéjam belső felére a középső sor harmadik és ötödik árnyalatának keverékét vittem fel, a külső V-be pedig az alsó sor második árnyalata került. Ezt vittem fel az alsó pillák tövébe is. Ezután a matt fekete színnel füstösítettem a sminket egy picit. A szemöldökcsontomra az első sor első árnyalat került, míg a belső szemzugba a harmadik árnyalatot vittem fel. 

Ti próbáltátok már az Avon palettáit? Milyen sminket fogtok viselni az ünnepek alatt?

Megjegyzések