Yankee Candle Magical Christmas Morning Ajándékszett Teszt/Vélemény


Számomra az év legjobban várt Yankee Candle kollekciója mindig a karácsonyi. Az idei új illatokban nem csalódtam, mert egy nagyon változatos kollekciót alkottak meg, amiben mindenki találhat kedvére való illatot. Különösen tetszenek a válogatáscsomagok, amiket a Notino webshopban lehet kapni. Érdemes megnézni őket, ha valaki már elkezdte a karácsonyi ajándékok beszerzését. Én egy mintagyertya szettet választottam, amiben a megjelent öt új illatból négy megtalálható. Mivel sajnos illatviaszok már nem készülnek az új illatokból, így ez egy jó alternatíva lehet az új kollekciók kipróbálására. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mi a véleményem a Yankee Candle idei karácsonyi újdonságairól, akkor olvassátok végig a posztot.

A Yankee Candle Magical Christmas Morning ajándékszett nagyon mutatós csomagolást kapott, így tényleg tökéletes karácsonyi ajándék lehet illatgyertya imádó családtagoknak és ismerősöknek. Már eleve a gyertyák színei is ünnepi hangulatot árasztanak. Aki nem ismerné a mintagyertyákat, annak el kell mondanom, hogy ezek intenzitása gyengébb, mint a klasszikus üveggyertyáké vagy aromalámpa viaszoké. Ezek tényleg leginkább arra alkalmasak, hogy kipróbáljunk egy-egy illatot, hogy megfelel e az igényeinknek. Egy kisebb helységet visszafogottan be tudnak illatosítani és néhány alkalomra elegendőek.


Holiday Hearth 

Fejjegy: ánizs, fahéj, szegfűszeg
Szívjegy: gardénia, cédrusfa, tölgymoha
Alapjegy: meleg pézsma, vaníliás krém
 
Egy nagyon-nagyon kellemes, fűszeres, melengető illat. Nagyon örültem, hogy a YC végre el tudott szakadni a mézeskalácsos karácsonyi illatoktól, hiszen ez szinte minden évben ismétlődött. Úgy tudnám leírni ezt az illatot, mint a Home Sweet Home illatuk fűszeresebb, változatát a gyümölcsös illatjegyek nélkül. Egy igazi kellemes atmoszféra teremtő illat, ami nagyon jól illik az ünnepi időszakhoz. 


Vanilla French Toast

Fejjegy: karamellizált cukor
Szívjegy: aranyló szirup, vanília
Alapjegy: tejes akkord, karamell, tonkabab
 
Ha valaki szerette a nálunk már nem kapható Salted Caramel illatot, akkor ezt is imádni fogja. Édes, karamellás, igazi tömény süteményillat. Számomra azonnal kedvenc lett. Egy olyan aroma amit ősztől egészen a tél végéig szívesen használnék. 


Surprise Snowfall 

Fejjegy: verbéna, bodza, rozmaring
Szívjegy: vad moha, hamvaskék luc
Alapjegy: hinoki hamisciprus, fehér cédrus
 
Ha kedvelitek az Angel's Wings vagy a már nem kapható Season Of Peace illatokat, akkor ez az új aroma Nektek készült. Friss, kicsit citrusos. Lágyan érezhető benne a fenyők illata. Tényleg visszaadja a hatalmas pelyhekben eső hó, a csendes téli táj hangulatát. Egy szép, törékeny, téli illat azoknak akik ebben az időszakban is a letisztult, friss illatokat kedvelik inkább.

Singing Carols

Fejjegy: mandarin, eukaliptusz
Szívjegy: fenyőlevél, boróka, szegfűszeg
Alapjegy: szeder, cédrusfa, fenyő

 Nem gondoltam volna, hogy épp ez az illat lesz a kedvencem, de első szaglásra beleszerettem. Olyan, mintha a karácsony hangulatát, minden illatát egyetlen gyertyába sűrítették volna. Édes és gyümölcsös, fűszeres. Érződik benne a fényőfa illata, a bogyós gyümölcsök fanyarsága, a karácsonyi fűszerek, a mandarin... egyszerűen mesés. Ha csak egyetlen illatot választhatnék a kollekcióból, akkor ez lenne az. 

Nagyon örülök, hogy megvettem ezt az ünnepi szettet. Idén biztosan nem fogom megvárni a decembert az ünnepi hangulattal, már csak a kialakult helyzet miatt sem, hiszen most különösen kell az ember lelkének, hogy legalább az otthonában kellemesen érezze magát. Főleg, hogy ez az a hely, ahol most a legtöbb időt töltjük. Nekem az ünnepi hangulathoz az illatok gyertyák legalább annyira elengedhetetlenek, mint az égősorok és a karácsonyi filmek.

Van kedvenc karácsonyi gyertyátok? 



Megjegyzések