Avon Power Stay Cream to Powder Alapozó Teszt/Vélemény

Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy az Avon idén tavasszal piacra dob egy "krémből-púder" alapozót, amiben ráadásul spf 20 is van és tizennyolc árnyalatból tudjuk kiválasztani a számunka megfelelő színt. Az Avon jóvoltából az kipróbálhattam a terméket és az elmúlt hetekben alapos tesztelésnek vetettem alá, most pedig eljött az idő, hogy be is számoljak róla. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassátok végig a posztot.

A csomagolás egyszerű, praktikus és elegáns. A műanyag box egy papír dobozban rejtőzik. Jól záródik, van benne tükör és az aljában egy szivacsos applikátor, ami nagyon jó minőségű. Abszolút utazáskompatibilis darab. 

Én ezeket a szivacsokat annyira nem szeretem, egyrészt nem higiénikus, ha csak nem mossuk ki 1-2 használat után, miután mindkét oldalát felhasználtuk, másrészt nagyon sok terméket "benyelnek". Ennek ellenére sos-megoldásnak jó. Én jobb szeretem sminkszivaccsal vagy ecsettel felvinni. 
 

Én a legvilágosabb árnyalatot választottam, aminek semleges az alaptúnusa.

Az állaga krémes, mint egy korrektornak, az illata egyáltalán nem zavaró. Gyorsan kell vele dolgozni, mert a bőrre felvéve tényleg pár pillanat alatt púderessé válik. Ahogy említettem, én sminkszivaccsal és ecsettel használtam, előbbivel gyengébb fedést lehet elérni, mivel a szivacs sokat felvesz, míg az ecsettel jobban lehet építeni és egy szép közepes fedést kapunk vele. A nagyobb bőrhibákat nem fedi fel, mindenképp kell mellé korrektor is. 

A bőrre felvéve.


Itt pedig már eldolgozva. A finishe nem teljesen matt, inkább természetes.Nekem nem kellett külön púder hozzá, de mivel inkább kombinált a bőrtípusom, nagyjából hat óra elteltével már eléggé kifényesedett az államon és az orromon. Amit még megemlítenék, hogy krémes állagú kontúrt vagy bronzert én nem tudtam szépen használni felette, foltos lett az eredmény, de a por állagú termékekkel szépen együttműködik. A púderes állaga miatt a száraz részeket hajlamos kiemelni, viszont a krémessége miatt a kifényesedésre hajlamos részeken pedig nem tud matt maradni egy teljes napon át, így ide érdemes egy extra réteg púdert felvinni. 
Nekem leginkább akkor vált be, amikor tudom, hogy maximum egy fél napot kell kibírni a sminkemnek, illetve ha a bőröm nagyon szép állapotban van és nem kell külön korrektort használnom. 
Ha valaki normál bőrre, feltűnőbb bőrhibák nélkül keres egy kompakt terméket, esetleg egy jó kis utazós darabot és nem az a célja, hogy a termék akár tizenkét órán át kitartson, akkor nagyon tudom ajánlani. Külön plusz pont jár a fényvédelem miatt.


 Ti kedvelitek az ilyen kompakt termékeket? Milyen állagú alapozó a kedvencetek?

Megjegyzések