Csini nőciknek! :)

Íme néhány szoknyás szett, amikbe a tavaszi szezon legdivatosabb darabjait próbáltam belecsempészni. Sok sok masni, púderszín, bézs, fodor és virágminta...

Az első szett olyan ruhadarabon alapszik, ami szinte minden fiatal lány szekrényén ott lapol. A farmerszoknya. Lehet hordani nyáron strandpapuccsal, ősszel és tavasszal balerinacipővel, télen csizmával és vastag harisnyával, a bátrabbak pedig felveszik magassarkúval és Converse-szel is. Megjegyzem utóbbi két variáció eléggé rizikós, nehéz megtalálni azt a körítést hozzá amitől a szett nem lesz közönséges vagy éppen nevetséges.
Első szettünk darabjai a következők. Egy apró virágmintás felső ami egy H&M darab, de hasonlót találhatsz a Zara-ban vagy a New Yorkerben is. Egy egyszerű barna táska, amit szinte minden üzletben megtalálhatsz, én az ehhez legközelebbit a Reservedben láttam. Egy sima bézs balerinacipő, (Deichmann, Humanic) egy szegecses, fonott barna öv, (Tally Weijl, Promod, Orsay) Egy több színből álló karkötőszett aminek színei passzolnak a szetthez, (H&M, Bijou Brigitte), egy nagy rózsaszínköves gyűrű (Bijou Brigitte, C&A, New Yorker) és egy tollas fülbevaló. A tollas ékszerek a tavasz és a nyár legdivatosabb darabjai. Nálunk elsőként a New Yorker-ben és a C&A-ban láttam ilyeneket.
A smink elkészítéséhez szükséges szemhéjpúder nálunk is kapható, az Astor márkától. Szükséged lesz még hozzá egy nude* szájfényre, (Essence márka külön nude-szájfény kollekciója) egy barna szempillaspirálra és egy halvány rózsaszín vagy bézs körömlakkra. Utóbbi kettő, a képen látható darabot nálunk is meg lehet vásárolni, de olcsóbb alternatíva az Essence vagy a She márka. A szetthez egy könnyű, tavaszias, virágos parfüm illik.





A következő szettet a Szex és New York és Madonna 80-as évekbeli ruhái ihlették. A fekete-fehér habosbabos szoknyához hasonlót a New Yorkerben és a Reserved-ben láttam. Egy egyszerű fehér topot válassz hozzá, amit bármelyik üzletben megtalálhatsz. A szettet vagánnyá teszi a fekete bőrdzseki, amit legolcsóbban a C&A, Pimkie, Bershka és a New Yorker kínál. Válassz hozzá egy fűzős, magassarkú cipőt, amihez hasonlót a Tally Weijl-ben és a Humanic-ban láttam. Kérd kölcsön anyukád vagy a nagyid fekete, krokodilbőr-utánzat retiküljét, vagy vegyél magadnak egyet a Deichmann-ban vagy a Mayo Chix-ben ahol hasonló darabokat árulnak. A szetthez dukál még egy fekete gyöngyös nyaklánc, amit te magad is elkészíthetsz, de megvásárolhatod pl. a Bijou Brigitte-ben is. A vastag fekete övhöz hasonlót a H&M-ben és a Tally-ban láttam, a hajpánt után pedig a New Yorkerben vagy a Bijou B.-ben érdemes kutatni.
A szetthez vörös rúzs és körömlakk dukál, ezeket megtalálhatod bármelyik sminkmárka kínálatában. Két ilyet intenzív szín mellé, elég egy kis szempillaspirál, de a vagányabbak felkenhetnek egy kis szemhéjtust is ahogyan Madonna is tette anno.
A parfüm nálunk is kapható, a Douglas-ban keresd!




A következő szettet a Chanel Coco Mademoiselle parfümje ihlette. Fiatal üzletasszonyoknak, egyetemistáknak, vagy tini-divatdiktárokorknak. :)
A szett alapdarabja egy fekete ceruzaszoknya. Sokan nem szeretik, mondván kényelmetlen hogy szinte mell alá ér. Hasonlót a Zara-ban, a H&M-ben és a Mango-ban lehet kapni. Válassz hozzá egy bő, lenge topot, mint a képen látható H&M darab. A csipkés Louboutin-hoz hasonlót a New Yorkerben láttam, de tökéletesen illik a szetthez egy sima fekete magassarkú is. Válassz hozzá egy kicsi fekete retikült pl. a H&M, a New Yorker és a Tally Weijl is kínál hasonlót és egy hatalmas fekete napszemüveget. A legszebb napszemüvegeket a Retro-ban és a Mango-ban láttam, aki olcsóbbat keres nézzen körül a New Yorkerben. Ékszernek válassz néhány cirkónia köves bizsut, ha nem sorakoznak otthon gyémántok anyu ékszeres dobozában. :) Például egy szép fülbevaló, vagy egy gyűrű remekül kiegészíti a szettet. Remekül illik hozzá a sima francia manikűr is. Ennek elkészítéséhez kell egy kis kézügyesség, de nagyban megkönnyíti a dolgod, hogy manapság szinte minden sminkmárka kínál sablont és 3 darabos lakk-csomagot hozzá. A szetthez illó szürke-babarózsaszín smink elkészítését itt nézhetitek meg.
Füstös szemnél a legjobb, ha csak halvány szájfényt használsz, hiszen a hangsúly a szemeken van. Végezetül fújd magadra a szettet ihlető Chanel Coco Mademoiselle-t, amit a Douglas-ban vehetsz meg, vagy próbálhatsz ki! :)



A következő szettet leginkább Blair Waldorf-on vagy a SZéNY* Charlotte-ján tudnám elképzelni. Klasszikus, nőies és a kényelmes szett. Alapdarabja egy A vonalú szoknya, aminek derékrészét egy masni díszíti. Hasonló szoknyákat a Reserved kínál, én ott vettem 3-at az A vonalú szoknyáim közül. A mintás szoknyához válassz egy egyszínű felsőt. Ilyet szinte minden üzletben lehet kapni. Hűvösebb időben jól jön egy blézer, vagy egy vékonyabb szövetkabát, aminek színét jelen esetben a szoknya mintájához igazítottam. Hasonló kabátot a C&A-ban láttam. Arra figyelj, hogy a kabát ne legyen hosszabb, a csípődnél, tehát ne lógjon rá a szoknyára, különben a hatás eléggé slampos lesz. Válassz hozzá egy világos sálat, aminek a színe megegyezik a szoknya alapszínével. A legszebb sálakat a New Yorker és a H&M kínálja. A szetthez választhatsz egy egyszerű bézs magassarkút vagy balerinát, én utóbbit párosítottam hozzá. (Deichmann, Humanic) Egy rézszínű karkötő és egy hosszú nyaklánc remekül illik hozzá. A kis barna táskát a Tally Weijl-ben és a New Yorkerben keresd.
A szetthez illő frizura lágyan hullámos, vagy finoman loknis, a hajadba tehetsz egy, a cipővel harmonizáló színű masnit. A sminked legyen finom és visszafogott. Egy kis szempillaspirál és szájfény és már kész is vagy. A szetthez illő parfüm friss, tavaszi illat. Ügyelj rá hogy ne fujj túl sokat magadra. Elég 1-1 fújás a füled mögé és a csuklódra. :)

Magaschoni silk tank top
48 GBP - mysugarland.co.uk

Pea coat jacket
20 GBP - debenhams.com

Floral print skirt
16 GBP - m-butterfly.co.uk

Shoulder bag
myspringshoes.com

ASOS metal bracelet
$4.48 - asos.com

Dorothy Perkins brooch
5 GBP - dorothyperkins.com

Asta Barrington silk scarve
$385 - barneys.com




Az utolsó szettet a párizsi kiasszonyok öltözködése ihlette. Egy bő, pörgős, virágmintás miniszoknya (Tally Weijl, Zara, New Yorker) és egy zártabb, halvány rózsaszín, masnis felső adják a szett alapját. Utóbbihoz hasonlót a H&M-ben és a Zara-ban láttam, de egy sima rózsaszín felső, masnis brossal díszítve is tökéletes. :) A rövid szoknyához, mindenképpen zártabb, hosszabb ujjú felsőt válassz, ettől lesz a szett kifinomult és bájos. Húzz hosszú egy halványrózsaszín vagy fehér balerinát (Deichmann, Humanic) és válassz hozzá egy fehér, rövid fülű retikült (New Yorker, Mango) A francia lányok kedvenc ékszere a gyöngy. Válassz bizsukat. a C&A-ban és a Bijou Brigitte-ben láttam néhány nagyon szép darabot. Készíts hozzá egy cukorka-színű sminket, kenj fel egy halványrózsaszín lakkot, vagy készíts francia manikűrt. A hajadat fogd lófarokba, esetleg laza kontyba. A szetthez illő kicsit édeskés, lágy illat Christina Aguilera Inspire parfümje. A Douglas-ban, a DM-ben vagy a Müllerben is megtalálod. :)




Remélem tetszettek a szettek és találtatok kedvetekre valót! Kiírtam egy szavazást is ezzek kapcsolatban! Ha bárkinek bármi kérdése van, kommentár formájában felteheti. :)

Moon Angel

*nude: testszínű, bőrszínű
*SZéNY: Szex és New York

Megjegyzések

  1. Kipróbáltam a műszempillát!!!!!
    Essencet vettem, a Fairy-t. Hát úgy 3x próbáltam felragasztani, mire sikerült és borzalmas érzés volt utána! :D Biztos meg lehet szokni, majd gyakorolni fogom. Nagyon jól nézett ki, meg csináltam fényképet is. (Átküldtem e-mailben)

    A szoknyás összeállítások közül mindegyik tetszik, de inkább mindegyikből 1-1 darab ami bejön.Az elsőből a szoknya és a füli, a másodikból a hajpánt, a harmadikból a cipő, a negyedből a kabi (nekem is hasonló van, csak sötétebb zöld) az uccsóból meg a felső és a szoknya. Meg a parfüm (L) Nekem is ilyen volt majdnem egy évig használtam!!!

    Lehet egy javaslatom? Nekem nagyon bejön a te stílusod, már amit képeken láttam! Szóval csinálhatnál egy olyat, hogy olyan összeállítások, amiket te is hordasz. :) Szerintem sokan kivik rá!

    A hajvasalós hajgöndörítést kipróbáltam, de túl béna vagyok hozzá! :D A szobatársam csinálta meg és úgy nagyon jó lett! :D Én Sioss hővédőt használok, nekem az bejövős! :)

    Nem értem miért nem írnak ide többen! :S Szerintem tök cool az oldal!

    Pusszantás

    *Kitty*

    VálaszTörlés
  2. Kitty, kezdetnek elég lett volna egy egyszerűbb műszempilla is! A Fairy még nekem is durva! :D
    Én is gondolkodtam azon hogy teszek fel szetteket az én stílusomról. Majd meglátjuk. :) Egyelőre sulis cuccok jönnek majd! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)