Interjú

Ezúttal Csillával készítettem egy interjút, aki a MillaCsilla Haul és Beauty blog szerkesztője. Aki még nem ismeri kukkantson be az oldalára! :)


M.A.:
Kérlek mutasd be a blogodat pár mondatban! (Mikor kezdted a blogolást? Honnét jött az ötlet?)

Cs:Sziasztok! A Millacsilla blog kicsivel több mint egy éve indult útjára. Mivel imádok írni, szerelmese vagyok a sminkcuccoknak és megszállott akciókereső is vagyok, így reménykedtem, hogy tudok valami olyasmit átadni a blogommal, ami esetleg másnak is érdekes lehet. Így született meg tehát a blog, amit először csak „titokban” írtam, nem tudtam a párom mit fog szólni hozzá. Aztán persze rövid időn belül rájött a turpisságra, nem mellesleg még tetszett is neki. A blog egyébként mindennel foglalkozik, ami engem is érint, és úgy gondolom, hogy az olvasóimat is érdekelheti.


M.A.:
Kik a kedvenc beauty guruid? Melyek azok a divattal és sminkkel foglalkozó oldalak amiket a leggyakrabban böngészel?

Cs:
Én abszolút a Dorkasminkel „generáció” vagyok. Ő volt az első olyan magyar, akit követtem és talán egy kicsit az ő hatására mertem belevágni a blogok világába is. Egyébként nagy Dulce Candy fan vagyok, de úgy általában lenyűgöz a külföldi bloggerina társadalom.


M.A.:
Hogyan sminkeled magad a hétköznapokon és milyen sminket teszel fel pl. buliba?

Cs:
A hétköznapokban általában egy nagyon natúr vonalat képviselek, egy természetes hatású alapozás után, csak pirosító, szempillaspirál és szájfény kombinációt teszek fel. De szeretek vadulni is, bár nem vagyok már az a nagy bulihuligán, ha mégis alkalmibb esetleg éjszakai sminkről van szó, akkor szeretek merész színeket, erős füstös technikájú sminkeket készíteni.


M.A.:
Hogyan jellemeznéd az öltözködési stílusod? Melyik üzletekben vásárolsz a leggyakrabban?

Cs:
Az öltözködésemet egy szóval is lehet jellemezni: kényelmes, esetleg átlagos. Nem vagyok híve a nagyon különc, trendi öltözködésnek, ilyen szempontból nem szeretek kitűnni (sajnos). Félre ne értsétek, nem a 15 éves trapéznadrágjaimban járok, inkább olyan farmeres, kardigános, magas sarkú csizmás lány vagyok. Semmi extra. Leginkább a H&M, New Yorker, F&F üzleteiben vásárolok.


M.A.:
Van kedvenc terveződ? Ha igen, miért éppen ő?

Cs:
Sajnos a fent elmondott okok miatt, kedvenc tervező sincs, nekem egy kicsit mind különc és viselhetetlen ruhákat készít. Bocsi.


M.A.:
Ki az a sztár (élő és halott) akit abszolút stílusikonnak tartasz? Miért?

Cs:
Sajnos olyan élő vagy halott személyt sem tudok mondani, aki annyira megfogott volna, hogy abszolút stílusikonnak tartanék. Sok minden tetszik, sok embernél (stílus, személyiség, öltözködés), de még nem állt össze egy személlyé ez a kép.


M.A.:Melyik a kedvenc parfümöd? Hogyan jellemeznéd?

Cs:
Jelenleg 2 kedvenc parfümöm van. Nem tudok köztük dönteni. Mind a kettő Paco Rabanne. A Lady Million a kicsit komolyabb énemet képviseli, a Black xs pedig a fiatalosabb, bohókásabb énem. Akármelyiket viselem, szinte minden alkalommal megkérdezik, melyik parfümöt használom. A kenyérárus nénitől, kezdve a csoporttársaimon át mindenki. Nem mellesleg a párom se tud dönteni a kettő közül.


M.A.:
Melyik a kedvenc sminkmárkád? Mely termékeit használod?

Cs:
Legkedvencebbnek talán az Essence-t mondanám, a mindig frissülő trendkiadásai és az ár-érték arány miatt. Ebből a márkából szinte mindent használok, mégis a legjobban bevált szempillaspiráljaim L’Oreal márkájúak. Szerintem nem lehet, egy márkában a-z-ig mindent szeretni vagy használni. Legújabb kedvencem a Lumiere márka a pigmentjei miatt.


M.A.:
Mi az a sminktermék ami mindig nálad van?

Cs:
Bár nem tudom mennyire sminktermék, de ajakápoló mindig van nálam. Egyébként, ha hosszabb útra készülök mindig az épp adott smink „alapanyagait” viszem magammal. Bár hozzáteszem, szeretem, ha a smink, amit reggel elkészítek, bírja a strapát. Se időm se kedvem nincs óránként újrapúderezni az arcom.


M.A.:
Melyik az a kozmetikai cég melynek termékeit szívesen látnád hazánkban?

Cs:
Ez egyszerű: Too Faced, bár sok tapasztalatom nincs, karácsonyra kaptam Erzsitől egy Too Faced csomagot, abból mindent imádok. Esetleg Urban Decay ,és jöhetne egy-két Sephora is hazánkba.


M.A.:
Szerinted mik a legnagyobb sminkbakik?

Cs:
Véleményem szerint minden sminkbakinak számít, amit az illető nem tud viselni vagy nem illik hozzá. Jó a sminkünk akkor, ha passzol a ruhánkhoz, az életkorunkhoz és az életvitelünkhöz. Nem szeretem, a nagyon mű dolgokat a sminkekben sem. Itt is igaz a jól bevált közhely: „ a kevesebb néha több!”


M.A.:
Mi volt az első sminkcucc amit vettél magadnak? Megvennéd újra?

Cs:
Rendszeresen úgy 12-13 éve kezdtem el sminkelni, nagy titokban. Az első igazi zsákmányom talán egy szempillaspirál lehetett, de sajnos nem emlékszem. Ez van. Öregszem.

Megjegyzések