Sminksuli 3.

Elérkeztünk a leglényegesebb tananyaghoz, vagyis a szemhéjpúderekhez és a szem festéséhez. Itt is sok kérdés felmerül.
-Milyen szemhéjpúdert válasszak?
-Hogyan vigyem fel?
-Mivel vigyem fel?
-Mikor milyen színt viseljek?
...stb...

eyeshadows



1. Milyen szemhéjpúdert válassz?
- Ez sokban függ attól is, hogy milyen színű a szemed és milyen a bőrtónusod. Barna szemhez általában minden szín passzol. Zöld szemhez természetesen a zöld árnyalatok, a földszínek és a lilák illenek leginkább. Kék szemhez pedig a kék árnyalatai, a rózsaszín, a szürke és a hűvösebb színek. Igazából ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Kísérletezz bátran és ha nem bízol a saját ízlésedben kérdezz meg másokat is hogy szerintük mi áll jól neked.
- Első körben érdemes a szemszíneddel megegyező szemhéjpúdert venni. Én azt javaslom ruházz be egy 3-as vagy 4-es palettára, mert ezekben megtalálod az összes árnyalatot egy komplett sminkhez. Nagyon jó árban juthatsz hozzá nagy palettához a H&M-ben. A jelenlegi kiadáshoz egy pirosító is tartozik és mindenféle szemszínhez találsz benne árnyalatokat, de a legszebb szerintem a lila és a zöld színek. Két highlight szín is van benne.
2. Hogyan kezdj neki?
-Először kísérletezz a világos színekkel. Ha ezekkel már jól bánsz, áttérhetsz a sötétebb árnyalatokra is. A lenti videóban a lány, rengeteg hasznos dolgot mutat.



- A legalapvetőbb szabály: legvilágosabb árnyalat kerül a belső szemzugodba, a sötétebb a szemhéjad középső részére és a legsötétebb a külső szemzugodba.
-A szemhéjad mozgó része a szemöldökcsontodig tart. Ide kerüljenek a színek. Ezt könnyedén kitapinthatod. A csont fölé kerül a highlight, azaz a kiemelő árnyalat, ami egy világos szín.
A következő videóban is egy nagyon egyszerű sminket tanulhatsz meg.



3. Mivel vigyem fel a színt?
-A legtöbb szemhéjpúderhez jár szivacsos applikátor. Bevallom én nem rajongok érte, mivel egyszerűen nem lehet tisztítani. Akkor inkább használj fültisztító pálcikát. Sok profi sminkes is használja őket. Használhatod az ujjaidat is, de ez egyrészt nem túl higiénikus, másrészt nem tudod olyan szépen eloszlatni a színt vele, mint egy ecsettel. A legjobb választás mindenképpen az ecset. Már nálunk is hozzá lehet jutni nagyon kedvező áron jó ecsetekhez, nem kell azonnal MAC vagy Sigma ecset után futkosni, főleg ha kezdő vagy. Az Essence Smokey eye ecsete szerintem zseniális, is nagyon olcsó is, a legjobb ha rögtön kettőt veszel belőle. A H&M-ben is vásárolhatsz ecseteket, valamint a Catrice kínálatában is találsz sima szemhéjpúderecsetet. A Claire's-ben pedig komplett kis szettet kaphatsz nagyon olcsón.

4. Mikor milyen színt viselj?
-Hétköznapokon, suliba és randira mindenképpen világos árnyalatokat használj. Buliba vagy különleges alkalomra pedig készíts feltűnőbb sminket. Érdemes megtanulnod előre 1-2 sminket, hogy ha "élesben" kell elkészítened ne okozzon problémát.
Itt találsz egy nagyon egyszerű füstös szem elkészítési útmutatót.



5. A legjobb tanács amit adhatok, hogy kísérletezz sokat, nézz videókat és ha nem sikerül valami elsőre, vagy másodikra, akkor ne add fel. :) Ne ijedj meg attól hogy ha egy videóban olyan terméket használ az illető amit nálunk nem lehet kapni, vagy nagyon drága. Keress egy hasonló, olcsó változatot. :)

Ha kérdésetek van, kommentár formájában feltehetitek, igyekszem segíteni! :) Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találjátok! :)



Moon Angel

Megjegyzések