Sminksuli 4.

A negyedik részben a szemöldök formázásáról, a szemceruza, a szemhéjtus és a szempillaspirál használatáról tudhattok meg többet.

eyes



1. Szemöldök
- A szemöldök formázása nagyon fontos, hiszen keretet ad az arcodnak. Fontos hogy ne szedd túl vékonyra. Ha még sohasem szedetted ki, semmiképpen se állj neki egyedül, inkább keress fel egy kozmetikust és kérj egy szép ívű, természetes szemöldököt. Be is festetheted, de mindenképpen természetes színűt kérj. A saját tapasztalataim alapján mégis azt javasolnám, hogy próbáld meg a festést otthon kivitelezni. Ha már egyszer kiszedték a szemöldököd nincs más hátra, mint beszerezni egy jó csipeszt és néhány naponta kihúzni a visszanőtt szálakat. Fontos, hogy ezt legalább hetente 1x megtedd, hiszen akkor elveszíted a szemöldök szép gondozott ívét. Eleinte ez a procedúra fájdalmas lehet, de pár alkalom után már nem is fogod érezni. A szemöldök kiszedését semmiképpen ne azelőtt ejtsd meg, hogy elindulnál valahová, hiszen utána a bőröd egy darabig irritált és vörös lehet.
- A szemöldök formázáshoz rengeteg fajta termék kapható. Első körben azt javaslom, hogy próbálkozz a ceruzával. A képen látható első termék egy szemöldök ceruza. Tartozik hozzá egy pici kefe is, amivel megigazíthatod a szemöldököd vonalát. A szemöldök és a szemceruza két különböző dolog és semmiképpen ne akard a fekete szemceruzáddal kihúzni a szemöldököd. És különösképpen NE szedess vonalszemöldököt. Csúnya és igénytelen!
A lenti videóban a lány a képen látható Rimmel szemöldökceruzát használja.



2. Szem kihúzása
- Ez a lépés is nagyon fontos. Első lépésben fontos tisztázni hogy mi is az a szempillavonal (lashline) és vízvonal (waterline) amik gyakran elhangzanak a tutorial videókban. Nos a szempilla vonala alul-felül magától értetődően az a rész, ahol a szempilláid nőnek. Ezt azért kell kihúzni hogy a szempilláid dúsabbnak tűnjenek, különösen alul. Erre általában egy fekete szemceruzát érdemes használni. A vízvonalad a szemed és a szempillavonalad közötti rész. Ez a rész általában nagyon érzékeny, így ha még nem használtál szemceruzát az első pár alkalommal kellemetlen tud lenni. Ide érdemes fehér szemceruzát használni, mert ettől sokkal nagyobbnak tűnnek a szemeid, viszont használhatsz ugyanúgy fekete szemceruzát is, ez teljesen egyéntől függ.
- A szemceruza ne legyen túl hegyes, de tompa sem.

3. Szemhéjtus használata
- Talán ez a legnehezebb része a szem sminkelésének. Sajnos manapság tucatjával járnak a lányok borzalmas, nevetségesen eltúlzott kihúzott szemmel. Valamiért nálunk a szemhéjtussal való szemkihúzás vált a sminkelés legelfogadottabb formájává. :-/ Nos, az igazság az hogy a tusnak inkább díszítő kiemelő jellege kellene hogy legyen.
- Ha még nem használtál tust, azt javaslom kezd egy filces változattal, mert ezt sokkal könnyebb felvinni, mint egy folyékony vagy gél állagú tust. De ha ragaszkodsz a folyékony tushoz, azt is el lehet sajátítani egy kis gyakorlással.
Ebből a videóból ellesheted a különböző technikákat.



4. Szemkihúzó
- Erről csak pár szót mondanék. Mostanában nagy divat lett az arab világban elterjedt por állagó szemkihúzó, ami ideális a füstös, elsatírozott szemsmink elkészítéséhez. Enélkül a termék nélkül is "lehet élni" de ha szereted a füstös hatású sminket, érdemes beszerezned. Ugyanúgy kell használni, mint egy sima szemhéjtust, csak felvitel után érdemes elsatírozni egy ecsettel, vagy fültisztítóval.

5. Szempillagöndörítő
- Az ördögi eszköz. :D Természetesen elhagyható a használata, de ha szép felfelé ívelő szempillákat szeretnél, akkor érdemes beszerezni. Szinte minden drogériában kapható.
A használatát a lenti videóból sajátíthatod el.



6. Szempillaspirál
- Rengeteg féle, különböző árú, tudású és formájú kapható. Én azt javaslom, első körben kisebb keféjűt válassz, mivel ezzel könnyebb dolgozni. Fontos hogy vásárlás előtt eldöntsd, milyen szeretnél. Hosszabbítót, dúsítót, göndörítőt, szétválasztót, drámai hatásút... nagyon nehéz választani. Manapság már kaphatóak kettő az egyben spirálok is, ezek azok a duci spirálok, amikben két kis kefe lapul. Az egyikkel hosszabbíthatsz, a másikkal dúsíthatsz, a kettő együtt pedig drámai hatású szempillákat eredményez.
- A fenti videóban a spirál felvitelét is láthattad. Fontos, hogy biztos kézzel dolgozz. Semmiképpen se "tunkold" a spirált a tubusba, csak emeld ki, majd a felesleget a tubus belső felén húzd le. Ha visszatolod majd a spirált, ez a felesleg ismét belekerül a tubusba. Óvatosan érintsd hozzá a spirált a szempilláid tövéhez, majd amint végighúzod rajtuk, finomítsd a mozdulatot, így nem lesz csomós a szempilláid vége. A szempillák tövében ne csak fel-le hanem jobbra-balra is mozgasd a spirált, apró mozdulatokkal. Ettől lesznek a szempilláid dúsabbak.
- Fontos hogy a spirált mindig zárd vissza, mert különben kiszárad. Egy spirál általában 3-6 hónapig használható.


Remélem tetszett ez a bejegyzés, és nem hagyjátok szó nélkül. Ha most február 12.-ig minden bejegyzéshez írtok kommentárt egy NYC tust nyerhettek. Erről bővebben az előző bejegyzésben olvashattok. ;)


Moon Angel

Megjegyzések

  1. Én nem hagyom szó nélkül. Tetszik hogy nem adod fel a blogolást annak ellenére sem hogy nem sok pozitív megerősítést kapsz. Szerintem jó a blogod! Ehhez a bejegyzéshez annyit hogy a szemöldök formázó zselé is nagyon hasznos dolog! Mosolygóska :D

    VálaszTörlés
  2. Én általában kozmetikussal szedetem a szemöldökömet, mert nem szeretem magamat tépkedni :D
    Pont ezért, mert szakemberre bízom, szép íves és a szemöldököm, és formázás nélkül is passzol. Nem is szoktam használni szemöldökformázásra dolgokat.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ez az új rovat! Köszi
    Á

    VálaszTörlés
  4. Elégedetlen vagyok a spirálokkal,mert az Estée Lauder sumptuous a L'oréal mega volume vagy az essence smokey eyes termékek sem adják számomra meg a kívánt dús szempillákat.Nincs valami titkos favoritod?

    Emmi

    VálaszTörlés
  5. Emmi, a képen látható NYC spirálról már sok jót hallottam és az Essence I <3-os fekete-pink spirált is dicsérik. A drágábbak közül a Max Factor False Lash Effect-et, a Bourjous Volume Fast&Perfect-et vagy a Lancome Hypnose-t ajánlom. :)

    M.A.

    VálaszTörlés
  6. Nagy részét ár tudtam, de így is akadt jó pár új és hasznos info :) szeretem ezt a rovatot. nagyon jó ötletnek tarto

    VálaszTörlés
  7. A szemöldököm magamnak szedem már jó ideje.Ricinus olaj kúrát szeretnék csinálni rajta,hogy kicsit vastagítsam a fazont.
    Moon tudsz nekem ajánlani jó szempilla göndörítőt,mert amit vettem nem valami jó:S

    VálaszTörlés
  8. Én az enyémet a H&M-ben vettem, nekem az teljesen jó. :) Az NYC göndörítője is szuper azt is próbáltam már. Egyébként ha használat előtt egy picit ráfújsz a gumis részre a hajszárítóddal akkor sokkal tartósabb lesz az eredmény. ;)

    VálaszTörlés
  9. nekem nagyon tetszik, annak ellenére hogy nem olvassák olyan sokan a blogod(amit nem tudok, hogy miért...) nagyon pozitívan állsz hozzá és sok bejegyzést adsz nekünk! :))
    Mancsa :)

    VálaszTörlés
  10. Na ezzel mindig is bajban voltam . Én szedem magamnak , de nem tudom , h h húzzam ki .

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)