Sminksuli 6.

Ebben a részben a bulisminkekről, műszempillákról, csillámokról lesz szó. Utóbbi kettő ugyan nem hétköznapi viseletre készült, de néha fel lehet velük dobni a sminket. Viszont van pár dolog amit érdemes figyelembe venni, mielőtt megpróbálkoznál a műszempilla felhelyezésével.

1. Hol kapható műszempilla és milyet válasszak?

extra



  • Szinte minden drogériában hozzá lehet jutni. A Rossmann üzleteiben az Essence állványnál és az NYC termékeknél keressétek, de néha a Catrice is piacra dob belőle a trendkiadásokhoz. A Müller üzletekben és a DM-ben is vehetsz ezekben, akár tincseset is vásárolhatsz. Továbbá a Baci fehérneműüzletben találhatsz gyönyörű extravagáns műszempillákat, valamint a H&M és a Claire's is forgalmaz több félét is. Ha a legjobb minőséget szeretnéd, akkor a MAC vagy Artdeco termékeket keresd.
  • A legtöbb műszempillához jár ragasztó is, de mielőtt megvennéd olvasd el a csomagolást. A műszempillát csak és kizárólag az erre a célra készült ragasztóval szabad felhelyezni. Lehet külön ragasztót is vásárolni, az Artdeco kínál ilyet, valamint az eltávolításhoz praktikus oldószert is.
  • Ha még sohasem helyeztél fel műszempillát, első alkalommal válassz egy olcsóbbat és azon gyakorolj, ha már ismered a technikát, akkor "élesben" is kipróbálhatod.
  • Ha nem illeszkedik pontosan a szemedre, akkor vágj le belőle egy keveset.

2. Tincses vagy soros?

  • Ez szinte teljesen egyéni "probléma". Van akinek a tincses jön be jobban, van aki a sorosat kedveli. Az tény hogy a tincses természetesebb hatású és akár hétköznap is bevállalható. Persze a soros műszempillákból is lehet visszafogottabbat kapni.

Ebben a videóban a tincses műszempilla felhelyezését lesheted el.


Itt pedig a soros műszempilla felhelyezését láthatjátok. Tudom hogy már egyszer belinkeltem ezt a videót, de ennél jobbat tényleg nem tudnék mutatni. Kandee az egyik legjobb sminkmester a világon, szóval ő ismeri a dörgést! ;)


3. Hogyan távolítsam el?

  • Tegyél egy vattakorongra oldószert vagy erős, jó minőségű sminklemosót, majd alaposan nyomkodd át vele a szempilláidat, szánj erre elég időt, hogy a lemosó feloldja a ragasztót. Ezután egy csipesz segítségével, vagy a ujjaiddal óvatosan húzd le műszempillát a szemhéjadról. Ha megakadt valahol töröld át ismét lemosóval.
  • Ez a folyamat megviselheti a szemedet, ezért érdemes szemcseppet használni utána.

4. Hány alkalommal használható egy szett?

  • A tincsesnél értelem szerűen addig amíg van belőle. :) A soros pedig általában 1-2 alkalommal használható, attól függően, hogy mennyire sérül, deformálódik az eltávolításnál.

5. És ha baleset történne?

  • Még a sztárokkal is előfordul hogy leválik a műszempilla. (Eva Longoria egy szempillaspirál bemutatóján hagyta el a műszempilláját. Ciki. Főleg hogy ő volt az termék reklámarca.) Éppen ezért érdemes magaddal vinni a ragasztót. Ha a mosdóba mész ellenőrizd hogy a helyén van e még a kis rosszcsont és ha esetleg probléma merülne fel, vissza tudod ragasztani.

6. Mi a helyzet a csillámokkal?

  • Ezekhez is szinte minden drogériában hozzá lehet jutni. Lehet külön ragasztót is kapni hozzájuk, bár ezt elég nehéz nálunk beszerezni boltban, de az interneten természetesen lehet rendelni. Több termék már eleve krémes, ragacsos el picit, ezeket könnyedén fel lehet kenni.
  • Ezek a kis jószágok bizony erősen potyoghatnak is, ezek orvosolására van pár trükk: 1. Alaposan púderezd be a szemed alatti részt, majd ha felhelyezted a csillámokat, egy ecsettel söprögesd le a púdert és azzal együtt a csillámoktól is megszabadulhatsz. 2. Tépj le egy darab átlátszó ragasztószalagot és ezzel távolítsd el a csillámokat. Egyszerűen csak érintsd a problémás területhez a ragadós felét, ami majd felszedi a csillámokat.
  • A fixáláshoz kaphatóak spray-k, amiket az arcodra permetezve minden a helyén marad. Természetesen enélkül sem fog különösebb tragédia érni.

Itt megtanulhatsz egy egyszerű, de nagyon látványos csillámos sminket.

7. Mit vigyek magammal a buliba?

  • Tejesen felesleges egy egész vagon sminktermek magaddal cipelni. Szerezz be egy erre a célra megfelelő pici neszesszert, amibe bele fér pár sos-termék. Legyen nálad zsebkendő vagy vattakorong, ha elkenődne a sminked. A szemceruza általában hajlamos lemászni, ezt érdemes magaddal vinni. Ha van olyan szemceruzád, ami már egészen apró, akkor válaszd azt. Sokkal praktikusabb. A púder is fontos, hiszen a tánctól és a melegtől csillogni kezdhet az arcod. Praktikus az átlátszó púder. Ha olyat választasz amihez van tükör, az nagyon jól jöhet. A szájfény is must-have, hiszen ez kopik le a leggyorsabban. Válassz kis méretűt vagy mini terméket. A korrektor is hasznos lehet, hogy 1-2 óra alatt meglephet egy pattanás is, valamint az elkenődött sminket is könnyebb eltüntetni vele.
  • A sminkcuccokat ne dobáld bele a táskádba, mert eléggé kellemetlen tud lenni, ha a szájfény kifolyik, vagy a púder összetörik és elárasztja a táskád belsejét. Ezért praktikus a neszesszer.

Party kit



8. Tarts főpróbát!

  • Ha buliba készülsz és kinéztél egy különleges sminket, mindenképpen készítsd el 1-2 alkalommal, hogy gyakorolj. Így biztosan nem rontod el és időben észreveheted ha nem áll jól. Esetleg tudsz alakítani rajta a saját stílusod szerint.

9. Szánj rá elég időt!

  • A tutorial videók általában meg vannak vágva ezért 8-10 perc alatt láthatod ahogy elkészül a smink, de valójában akár fél órát is igénybe vehet. Te is szánj rá elég időt, kísérletezd ki hogy mennyi idő szükséges az elkészítéséhez, hogy ne kelljen kapkodnod "élesben" .

Remélem tetszett ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok! :)

Ti viseltek műszempillát? Mi a helyzet a csillámos sminkekkel? :)


Moon Angel











Megjegyzések

  1. Szia!
    Nem viseltem még műszempillát, de egyszer szeretném kipróbálni!
    Üdv
    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. nekem sem volt még soha műszempillám, de nem is szeretnék. Nyáron lesz az esküvőm, sokan mondják, hogy legalább akkor legyen, de nem akarok

    VálaszTörlés
  3. Régebben mikor sulis voltam, meg voltam bolondulva a csilli-villi extrém sminkekért. Ahogy idősödöm egyre inkább nem tetszenek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)