Őszinte vélemény?

Engem is elkapott a leárazási-láz, így felkerekedtem hogy beújítsak pár cuccot. :) Az egyik népszerű üzlet próbafülkéinél nagy volt a tülekedés, így várnom kellett, amíg sorra kerülök. Volt egy lány aki a barátnőjét kísérte és rá várt a próbafülke előtt. A barátnő egyszer csak kijött egy csodaszép csipkés topban, abban a típusban, ami max a vállfán mutat jól, vagy azon akinek olyan vállai vannak. Kérdezte: "Na milyen?" Erre a barátnő: "Szuper! Nagyon jól áll!" Aztán amikor a lány behúzta a függönyt, a drága barátnő nagy szemforgatásba kezdett...
Akkor jutott eszembe ez a téma. Sajnos nálunk nőknél az irigység mintha genetikailag kódolva lenne. Képesek vagyunk halálos ellenségnek tekinteni mindenkit a nálunk vékonyabb, csinosabb, jobb holmijai vannak, helyesebb pasija. Egy sztori: az Árkádban ültem egy padon, mellettem a másik padon két átlagos, csinos lány, amolyan tucat-divat szerkóban. (Converse, farmer, bőrkabát) Beszélgettek, nevetgéltek. Ekkor kijött a a szemközti üzletből, egy gyönyörű, hosszú szőke hajú lány, amolyan igazi címlaplány típus. Nagyon nagyon divatosan volt felöltözve, szóval még nekem is leesett az állam, pedig ilyen téren nagyon kritikus vagyok. Ízléses volt, stílusos, egyedi, de visszafogott. Amikor hallótávolságon kívül került, a két lány mellettem azonnal rázendített: "Mekkora ribanc!""Olyan olcsó az ilyen!""Az ilyennek jobb lenne meghalni!"
Nem tartom magam szentnek, de én általában örülök hogy csinos, stílusos lányt látok az utcán és szívesen megnézem őket. Az már más kérdés, hogy én is gyakran voltam már céltáblája az ilyen "tetőtől talpig végigmér, aztán pofát vág"- jelenségeknek.
Sajnos a teltebb lányokat éri azt hiszem a legtöbb ilyen jellegű atrocitás. Persze az elhízás ellen nagyon sokan tudnának tenni, csak hát az akarathiány, a kifogások, stb. Viszont szerintem ez mindenkinek magánügye. Azzal pedig az illető csak saját magát égeti le, ha beszól egy duci lánynak.
Sok teltebb lánytól hallottam már, hogy én el sem tudom képzelni milyen ha csúfolják, végigmérik az embert. Pedig szerintem a vékony lányokat is majdnem annyian bántják, mint a teltebbeket. Sajnos tapasztaltam már olyat, hogy egy teltebb barátnőm minden vékony, modell alkatú lányt leribancozott, aki csak szembe jött vele az utcán...
Azt pedig miért kell leszólni aki egy picit másképp öltözködik? És itt most nem a goth vagy hippie stílusról beszélek, hanem ha valaki egy picit egyedibben, különlegesebben mer öltözni?!
Példa: pár éve mikor a mély ülepű farmerok olyan divatosak voltak szinte egyszerre vettünk hasonlót az egyik évfolyamtársammal. Jót nevettünk rajta, mert egyébként nagyon más a stílusunk. Azon a héten, mikor ő először felvette, az egyik lány beszólt neki hogy "ő ugyan fel nem venne ilyet, meg hogy néz ki, undorító, stb", nemsokkal később én is felvettem az enyémet, plusz egyre több emberen lehetett mély ülepű farmert látni. Hát mit tesz Isten, a téli szünet után beszólogatós barátnőnk is mély ülepű farmerban lejtett be az órára. Na hát előbújt belőlem a kisördög és megkérdeztem tőle hogy most már nem undorító ez a nadrág? Erre a válasz: "Már láttam másokon is!" Szóval hogy is működik ez? Lady Gaga húsruhája is divatba jöhetne ha sokan hordanák? Aztán hasonló köröket futottunk a tollas fülbevalóval, a repedezős lakkal és a fishtail fonattal is. Mivel sok külföldi újságot, blogot és youtube-bloggert követek, ezért ezeket a dolgokat általában előbb felfedezem mint hogy hazánkba elérnének. De miért csak akkor tudjuk beismerni hogy valami jól néz ki, ha már minden második emberen azt látjuk?

Most jöjjön egy hasonló téma. Nemrég az egyik népszerű bloggerina saját outfites bejegyzéseket kezdett posztolgatni. Szerintem szuper szerkókat állított össze, élő példája annak hogy az ember telt idomokkal is lehet nagyon csinos. Persze azonnal elkezdődött a "behalok, elájulok, olyan szuper" - kommentárok dömpingje, viszont pár nappal később kiderült hogy sokan elkezdték pocskondiázni a lányt egy másik bloggernél. Ezt sem értem meg, hogy miért nem lehet kultúráltan kifejezni a SAJÁT véleményünket. Szerintem abban nincs semmi sértő hogy valaki azt mondja: nekem ez most nem tetszik, de ez az én véleményem. Nem tetszhet mindenkinek minden. De miért nem lehet felvállalni? Olyat is láttam már hogy a bloggerina készített egy sminket, ami nem volt kifejezetten előnyös neki. Persze érkeztek sorban "a jaj de szuper" jellegű kommentárok, majd egyvalaki szóvá merte tenni, hogy a smink nem kifejezetten előnyös az ő szemformájához és a pirosító is kicsit eltúlzott szerinte. Erre mindenki a kommentelő torkának ugrott, kivéve a bloggerünk. Ő ugyanis csak annyit mondott hogy érdekes, mert a legjobb barátnője is ugyanezt mondta a szemsminkről és a képeken ő is úgy látja hogy túl sok a pirosító, de kíváncsi volt mennyi ember teszi ezt majd szóvá... ;)
Aba most ne menjünk bele hogy ezzel ellentétben vannak olyan bloggerek, aki egyszerűen likvidálják a negatív kommentárokat. Erről már írtam korábban. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz.

Viszont ezzel meg kéne tanulni élni is. Ha nem tetszik valami akkor mondjátok meg őszintén. Nem kell azért ájuldozós kommentárt írni, csak mert előtted 20-an azt írtak. Vagy éppen nem kell utálkozni, mocskolódni csak mert valaki valamiben (smink, öltözködés, stb) jobb mint te.

Az egész bloggerkedésnek az lenne a lényege hogy őszinte véleményt mondjunk, akkor is ha az illetőnek 10 rendszeres olvasója van de pl. kiemelkedően szuper sminket csinál és akkor is ha a szerzőt 1000-en követik, de pl. az aktuális outfitje nem éppen a legjobb.
Álljatok ki a saját véleményetek mellett! A bloggereknek pedig szerintem el kéne fogadni hogy amit csinálnak az nem tetszhet mindenkinek.

A barátnőtöknek pedig igenis tessék megmondani ha nem áll jól neki a felső! A duci lányokat, pedig ne bántsátok, nem tudhatjátok miért ilyen az illető, az is lehet hogy betegség miatt. Ha pedig láttok egy csinos, divatos lányt az utcán ne szóljátok le, inkább örüljetek, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon. ;)

Megjegyzések

  1. Egyetértek, viszont az, h kinek mi a csinos és divatos az szerintem más és más. Ettől függetlenül persze értelmes ember nem szólja le a másikat. Nem minden csinos ami divatos is .. ezt nem szabad elfelejteni .. :D

    VálaszTörlés
  2. Én is egyetértek kb. mindebne. Hát szerintem erre az őszinteségre még várni kell :D hozzátenném: sajnos. Én pl. inkább nem kommentelek ha nem tetszik az adott smink, lakk, stb., viszont ha tetszik, azt biztos megírom, de írtam már olyat is, hogy így és így jobb lenne.

    VálaszTörlés
  3. hát ja ma ilyen világban élünk ... én még azt utálom mondjuk mikor valaki úgy kommentel hogy : áh ez nagyon rossz fu de gagyi .. és nemteszi hozzá a varázsszót --> szerintem
    mert nem egy a véleménye senkinek, ami valakinek tetszik az másnak nem, de kifejezhetjük magunkat E/1-ben :) de sajnos sok olyan online szájkaratés emberke van aki rosszindulatból kommentelget, bár nemtudom miért..
    szóval igazad van, ami SZERINTÜNK jó, azt írjuk meg, ami meg nem jó - igen ismét szerintünk- , azt meg vállaljuk fel, de építőjelleggel, vagy jóindulattal

    . szvsz :D

    VálaszTörlés
  4. Teljesen igazad van. Ami a második részt illeti, én is szembesültem ezekkel a kommentelőkkel/bloggerekkel, de szerencsére még nem bálam :) A másik, hogy a népszerűbb bloggerinánál, formspringen láttam hogy egy csomóna kihasználják hogy a kérdezés mehet néztelenül is, és durvákat beszólogatnak. Az egy dolog h véleménnyílvánítás, de KULTURŰLTAN!
    Az első részhez hozzáhűzném, hogy igen, van benne igazság, de hát igen, emberek vagyunk, és szerintem amíg ez a probléma kiküszödölhetetlen, a másikon lehetne javítani. Ez csak a bloggerinákon/kommentelőkön múlik :)

    VálaszTörlés
  5. Nagy részével egyet értek. Plusz még hozzátenném azt is, h van aki jövedelem miatt nem öltözik szépen, divatosan, pedig tudna. És ennek ellenére leszólják, pedig tudják, h nincs miből.
    Tapasztaltam saját bőrömön, mikor Győrben tanultam

    VálaszTörlés
  6. teljesen egyetértek veled,miért nem lehet őszintén elmondni a véleményüket az embereknek, na meg ha el is mondod őszintén, utána ne te legyél a rossz mert, fúúú ilyen-meg olyan rossz indulatú vagy.Jó lenne ha mindenki felnőne már... Az utolsó szavaidban is angyon igazad van!! :)

    VálaszTörlés
  7. először amikor megláttam ezt a hosszú posztot gondoltam jézusom, hogy fogom végigolvasni de nagyon jó lett és megérte elolvasni! 1etértek veled mindenben! De én annyit tennék hozzá, hogy igen nem csak DUCI LÁNYOK KAPJÁK A NEGATÍV kommenteket hanem a vékonyak/csinosak stb is de ha valakit azért szólnak le mert nem vékony az sokkal rosszabbul is esik esetleg megbántják vele az illetőt!

    VálaszTörlés
  8. Jogos, teljes mértékben! Most attól m vlaki csinos, még egyáltalán nem biztos, hogy ribanc, attól hogy valaki husis, még lehet ízléses és csinos. Csak az irigy buta emberek szólnak le másokat, akik nem elégedettek saját magukkal.
    Én páromtól is, barátnőimtől is elvárom, hogy megmondják a véleményüket, ha pozitív ha negatív.
    Sajnos olyan világban élünk, ahol az a természetes ha leszólnak másokat, akárhogy is néz ki.
    És hiába áll jól valakinek valami, ha úgy viselkedik benne mint egy utcaszéli, nem a ruha teszi az embert, hanem az ahogy viselkedünk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)