Hol a határ? (Nem számít bele a nyereményjátékba!)

Esküszöm még a mai napig meg tudnak lepni az emberek pedig azt hittem mindenfajta aljassággal volt már dolgom. Ma amikor kihirdettem a nyereményjáték nyertesét, szinte egy óra alatt jelentkezett egy illető emailben hogy ő lenne az. Az emailcím nem volt névhez kötve, tehát elsőre nem is gyanakodtam. Aztán a nyereményt egy egészen más névre akarta kérni, azzal az indokkal hogy ő elutazik és a barátnője veszi át a nyereményt. Na ekkor fogtam gyanút, úgyhogy átnéztem a résztvevőket és nicsak mit látok: azt a bizonyos nevet... gondoltam várok picit a válasszal, mert ha előfordulhat hogy barátnők is jelentkeznek egy játékra, nem akarok én senkit gyanúsítgatni. Aztán persze az igazi nyertes is írt, névvel passzoló emailcímről, rögtön írta a fb-ja linkjét hogy mikor osztotta meg a játékot...
Hogy lehet valaki ilyen pofátlan? Nem is egy olyan nyereményről van szó ami szinte elérhetetlen, még ha egy Naked paletta lett volna...

Más: Mostanában gyakran látom hogy bizonyos emberkék a plusz esélyért megadnak blog címet ahol írtak a játékról és kitették az oldalsávba. Igen ám, de ezeken a blogokon általában nincs is követő és más bejegyzés, csupán ilyen "plusz-esély-blogok" ami csak azért lett létrehozva hogy az illető plusz esélyeket szerezzen a játékokban. A továbbiakban az ilyen személyek plusz esélyét én a magam részéről nem fogom figyelembe venni.

Utolsó téma: Én nem szeretem az ilyen blog hisztiket, hogy hú nincs 100 követőm akkor nem is írok többet, meg beszóltatok, ezután csak meghívásos lesz a blog. A másik meg az a jelenség mikor a blogger egy témában véleményt nyilvánít és a kommentálok nem értenek vele egyet, ezért inkább törli a bejegyzést. Miért kell minden héten hisztériát csapni csak mert nem kommentálnak 20-an egy kifestett körömhöz? Lehet hogy az illetőnek 500 olvasója van, de abba is bele kellene gondolni hogy ebből az 500-ből vajon hány iratkozott fel csak egy nyereményjáték miatt és mennyi az aki ténylegesen olvassa a blogot.
Mennyi olyan blog van ahol mást nem lehet látni csak unalmas sminkeket, unalmas körmös posztokat, olyan termékek tesztjeit amit azon kívül még 100-an teszteltek már és mégis 1000-nél több olvasó van. Ja hogy az illető kisorsolt egy Sleek palettát?!
Láttam már olyan blogot is amin gyönyörű egyedi sminkek és szuper outfitek voltak, de kb. csak 50-en olvasták.
A másik dolog ami nekem nem szimpatikus az a jelenség mikor egy bloggerina tesztelésre kap egy terméket, tegyük fel egy szempillaspirált. Kiírja hogy a tesztben nem befolyásolja az hogy ingyen kapta a terméket. A képek alapján én (és ahogy néztem a kommentálók nagy része is) egy erős 5-6 pontot adtam volna a termékre, ő mégis 9-et adott rá. Megjegyzem a korábban pénzért vásárolt spirál tesztelések, ami a képen alapján is látványosan jobban teljesített, csupán 7 pontot adott. Ilyenkor azért elgondolkozik az ember...

Összefoglalva: Szerintem nagyon aljas dolog a nyereményjátékokkor csalni, vagy épp szitkozódni ha nem nyerünk. Ha azt akarod hogy írjanak az olvasók ne toporzékolással akard ezt elérni hanem találj ki valami olyat amihez szívesen hozzászólnak. Végül pedig tartozik az ember az olvasóinak, akik bíznak a véleményében, azzal hogy nem adja el a véleményét pár ingyencuccért.

Mit szóltok ezekhez a dolgokhoz?

Megjegyzések

  1. Nagyon egyetértek veled! Én is találkoztam olyan bloggal, ahol csak nyereményjátékok voltak posztolva, semmi más! Én se szándékozom ezt figyelembe venni! Sokszor amúgy én sem értem, hogy 1-2 blognak honnan van ennyi követője, és 1-2-nek pedig milyen kevés, pedig szerintem nagyon jó dolgokról ír, és igényesen!

    VálaszTörlés
  2. Nah én ezért nem csinálok nyereményjátékot, mert aki csak nyerni jött az fel se iratkozzon, mert nem neki szól a blogom. 41 követőm van, de egyik se azért iratkozott fel, mert nyereményjáték, és nekem többet ér az a 41 olvasó, mint ha több százan lennének kamuból... ezért is jó dolog nálad is, hogy aki véleményez az versenyezhet. Ez meg teljesen ledöbbentett, hogy valaki megpróbált átverni. Basszus nyerni mindenki szeretne, de ha más nyer gratulálok neki és ennyi. Aki meg kamuból akar plusz esélyt olyan bloggal, ami csak erre van ki is tiltanám a játékból.

    VálaszTörlés
  3. Na ez szánalmas... Az ilyet úgy ahogy van, le kéne tiltani szerintem :S

    VálaszTörlés
  4. azért ez már durva, hogy hazudik...Azt is szoktam látni hogy valaki olyanért akar 100 követőt hogy tudjon rendelni oasparól...Borzasztó, hogy milyen emberek vannak. És ez az ingyen tesztes dolog is!

    VálaszTörlés
  5. Durva hogy hazudott...:( Lesülne a képemről a bőr..jó én is szeretnék nyerni, mert még soha nem nyertem ilyesmi nyereményjátékon,de azért hazudjak?!Na azt már nem!!!Akkor inkább elbújok...:)A blogos dolgodat
    amit írtál hogy elmondasz egy véleményt és törlik, na ezt én is tapasztaltam már.elég szar érzés!!Meg ez az ingyen tesztelős dolog hogy azért legyen blogom!!Én már csak a beatys blogok közül a tiédet olvasom csak!!!Mert itt bármit lehet írni nem sértődsz meg nem törlöd ki, és igazakat írsz!!:))

    VálaszTörlés
  6. Elég gusztustalan dolog más nevében jelentkezni a nyereményért .. a blogról meg annyit, h nekem 5 éve van már meg bár igaz személyes blog és a plusz eséllyel énis éltem már, de azért az csúnya dolog, hogy valaki létrehoz egy blogot csak azért, hogy nyeremény játéknál plusz esélye legyen ..

    VálaszTörlés
  7. A bejegyzésed minden szavával egyetértek... ;)

    VálaszTörlés
  8. Egyetértek, elég szánalmas húzás volt tőle...:/

    VálaszTörlés
  9. Istenem, de szánalmas. Hazudni, hogy megkapja. pffff....... A sánta kutya meg fut.

    A többit meg régebben már beszéltük, legalább is úgy emlékszem. A kamu blogot kivéve. Azt le kell tiltani.

    VálaszTörlés
  10. Sajnos egyesekbe nem sok gerinc szorúlt, az ilyen ember képzelhetem milyen egy szerencsétlen kamugép lehet, aki folyton csak hazugságban él. Én is örültem volna, ha én nyertem volna, de basszus, eszembe se jutna h más helyett jelentkezzek, mint nyertes!!! Ez már a pofátlanságnál is szánalmasabb!
    A másik, igen én is láttam már csomó blogot, ahol jóformán semmi sincs, de van 100 követője, de tök smmit mondó, meg csak a nyereményjátékokért iratkoznak fel és ilyenkor el gondolkozom, én mit csinálhatok rosszul h nekem csak 13 követőm van... De ilyenkor eszembe jut, hogy az a 13 követő magától iratkozott fel, a blogom miatt, nem pedig holmi játék miatt! :) És én se fogok nyereményjátékot indítani, majd csak ha már tényleg lesz x követőm és alaposan ki fogom szűrni azokat akik tényleg olvasnak és azokat akik nem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)