Bécsi kirándulás

Szombaton Bécsben kirándultunk Szivivel és a legjobb barátunkkal. Erről hoztam nektek egy kis beszámolót és sok-sok képet. :) Sajnos az idő borzalmas volt, egész nap esett az eső. De legalább nem fújt a szél, ami csodaszámba megy, tekintve Bécs mennyire szeles. 2 éve voltam utoljára a vásáron, egyébként szinte minden évben meg szoktam látogatni családdal-barátokkal, valamint évközben is gyakran vásárolunk ott, mivel távolság szempontjából közelebb van hozzánk mint Budapest.

A kirándulás első állomása a Kittsee-i csokoládégyár volt, ahol bevásároltam finom csokikból otthonra és az útra is. :) Erről sajnos nem készültek képek, mivel az üzletben olyan hatalmas tömeg volt, hogy kb. fél órába telt csak az amíg fizetni tudtam.

Ezután a Hundertwasser negyed következett, ami az egyik kedvenc helyem Bécsben. Ha valaha is Bécsbe készültök mindenképpen látogassatok el ide.


A híres építész és művész által tervezett épületekből a falakon és a tetőn is fák és bokrok nőnek ki. Tavasszal és ősszel különösen szép látvány.


Ez a village-rész ahol galéria, szuvenírshop és a bár van.


Nagyon hangulatos.


Imádom ezeket a kis macsekokat. :D


A village-ben mindenféle szuvenírt lehet vásárolni, pl. cuki hógömböket.


Szívesen laknék itt. :)


Egy ilyet a saját fürdőszobámban is szívesen látnék. :D


A dekoráció minden évben látványosabb és szebb mint előzőleg. :) Nekem ez a masni volt a kedvencem, ami sötétben gyönyörűen világított. Sajnos a tömeg miatt nem sikerült róla akkor jó fotót csinálni.


Délelőtt még viszonylag élvezhető lett volna a sétálóutca ha nem esik az eső.


Stefansdom


Belülről.


Gyertyák


Minden alkalommal megnézzük a Betlehem kiállítást is. Nekem az idei annyira nem tetszett, jobb szeretem ha művészibbre veszik a stílust.


Ez volt a kedvencem. :)


Homeless-Betlehem :D


Volt egy cuki kis karácsonyfa is. :)


Itt már nagyon esett :(


Útban a vásárhoz.


Ezt a hangulatot sajnos a képek nem adják vissza. Nem mondanám hogy idén kifejezetten kellemes élmény volt. Sajnos az eső miatt az emberek sem voltak épp türelmesek, így rengeteg dulakodás vitatkozás volt, ki is álltunk a forraltboros-puncsos sorból, amikor már a második emberke kezéből löktél ki a bögrét.


Az árusok nagyon kedvesek egyébként, mindent le lehet fényképezni. :)


Itt nagyon cuki kis díszeket árultak.


A bécsiek egyébként nem igazán mennek el a vásárba, legalábbis a városháza előttibe. Több vásár is van Bécsben, azok talán ennyire nem látványosak és hangulatosak, de az árak picit barátibbak és nincs akkora tömeg sem. Érdemes hétköznap menni inkább.


A városháza előtti téren lévő parkban minden évben gyönyörűen feldíszítik a fákat is. Idén voltak szívecskék, amik sötétben világítottak és villogtak. :)


És világító szemű baglyok, valamint hópelyhek. :)


Uhu és családja. :)


A Parlament előtti szoborcsoport.


A második kedvenc helyem Bécsben a múzeumok tere, ahol szintén van egy kisebb vásár. Nyáron itt gyülekeznek a fiatalok. A háttérben a Modern Művészetek Múzeuma.


Burg


A Városháza és a vásár esti fényei. Sajnos nem sikerült jó képeket csinálni, mivel az eső ellenére hatalmas tömeg volt és amint látjátok az esernyőktől látni sem nagyon lehetett.


Ezek pedig a szokásos kivilágítás részei. Idén világítós piros gömbök is voltak, és szinte 100 méterenként a különböző paloták teraszain zenészek játszottak. :)

Összességében nagyon jó kirándulás volt. :) Sajnos az időjárás nem nekünk kedvezett, én bevallom jobb szeretem a havas-zimankós időt Bécsben, amikor igazán jól esik a forralt bor is a cuki bögrékből. Idén fehérek és piros csizma alakúak voltak. Mi végül a tömeg miatt inkább a belvárosi papírpoharasra voksoltunk és késő délután még becsúszott egy fincsi mézeskalácsos latte is a Starbucks-ban. :) Utóbbiért szintén negyed órát álltam sorba. :D

Remélem tetszettek a képek! :)

Ti voltatok már a bécsi vásárban?

Megjegyzések

  1. Nagyon szép hely:) tavaly anyáék is voltak, és mióta megláttam a képeket, azóta tervezem, hogy egyszer elmegyek oda..talán majd jövőre:)

    VálaszTörlés
  2. Mi 2006ban voltunk elöször és ezidáig utoljára is. Mi akkor november végén voltunk már és akkor is iszonyat tömeg volt, igazából nem is tudtunk semmit megnézni a vásárban :( Ugyhogy a gyönyörű fényeken kivül más nem ejtett rabul még a vásár hangulata sem, csak idegbajos lettem a sok lökdösödő ember miatt. Képeken jobban élvezem, mint mikor ott voltunk :( :)

    VálaszTörlés
  3. Én idén voltam először, ráadásul pont szombaton :) Nem szeretem a telet, de most az eső helyett a hónak jobban örültem volna. Egyébként tetszett, szép volt.

    VálaszTörlés
  4. Én kétszer voltam eddig, mindkétszer a vásárba is mentünk, száraz idő volt, bár az elsőn talán estére egy picit havazott, de hát az nem baj. :) Szerencsére mikor mi voltunk, nem voltak olyan nagyon sokan a városháza előtt, de szerintem ez a hétköznap miatt lehetett. :) Nekem is nagyon tetszik Bécs, szeretnék egyszer tavasszal vagy nyáron is elmenni még!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép helyen jártatok! :)
    Pár éve tervezzük, hogy mi is ellátogatunk, de eddig sajnos ez mindig le lett halasztva valamiért. Remélem jövőre tényleg eljutunk :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon régóta szeretnék már én is eljutni Bécsbe, de eddig sajnos nem jött össze...:/ De remélem nemsokára lehetőségem lesz elmenni. :) Jó képek egyébként :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép *.* én még sosem voltam, de barátom már igen, és azt mondta mindenképp el kell mennünk egyszer, mert nagyon szép! :)

    VálaszTörlés
  8. Oh, de kár, hogy ilyen ócska időt fogtatok ki... Amúgy nálam volt, ahol szóltak, hogy ne fotózzak! :/ A baglyokért még mindig odavagyok! :)

    VálaszTörlés
  9. nagyon szépek lettek a képek az eső ellenére :) hangulatosak :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép a város *-*
    Sajnos eddig csak egyszer jártam Bécsben, osztálykirándulás keretein belül, de biztosan járni fogok még ott :)

    VálaszTörlés
  11. Annyira szép hely! Remélem hamarosan újra eljutok oda! :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép helyen jártatok. Én még nem voltam de remélem egyszer majd eljutok.:)

    VálaszTörlés
  13. Gyerekkoromban voltam ott, de már nem nagyon emlékszem rá. :) Nagyon szép város az tuti és gyönyörűek a képek!

    VálaszTörlés
  14. Nagyon szép! A barátommal már nagyon vágyunk oda, de sajnos az ország másik végében lakunk, úgyhogy még várat magára egy kicsit! A képeket viszont mindenképpen megmutatom neki, hadd gyönyörködjön ő is bennük! :)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon szép képek:) már 2szer voltam, tavaly meg azelőtt, idén sajnos nem tudtam kimenni, de remélem, jövőre sikerül :D

    VálaszTörlés
  16. Még nem voltam Bécsben, bár tetszik. Viszont utálom a német nyelvet. Sajnos kötelezően azt kellett tanulnom, pedig angolt akartam. Így amint lehetett gyorsan el is felejtettem a németet és mostmár angolul tanulok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)