Túlélőkészlet Hideg Napokra


A tél megkésve bár, de megérkezett. Bevallom én jobban örültem volna, ha egy hónappal ezelőttre időzíti magát, de nincs mit tenni. A szép havas táj és a jégvirágos ablakok ellenére szerintem sokaknak kellemetlen ez az időjárás. Fázunk, betegek leszünk, nincs kedvünk a szabadban lenni, rossz a közérzetünk, stb.
Ezért összegyűjtöttem néhány szépségápolási, ruha-kiegészítő és random dolgot, amikkel kényelmesebben átvészelhetjük a zord napokat. :)
Ha kíváncsi vagy ezekre, kattints a lenti linkre. :)

cold



Megpróbáltam különböző árkategóriákban is kigyűjteni néhány dolgot, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő darabokat. ;)

Vanília illat: A vanília illata boldoggá tesz, melengető érzést ad és csökkenti az édesség utáni vágyat is. Egy tápláló testvaj, vagy testpermet ilyenkor igazi kényeztetés. :)
Melengető parfümök: Az édes, fűszeres, "meleg" illatok sokkal kellemesebb érzést nyújtanak, mint a friss-gyümölcsös parfümök. Ilyenkor karácsony után sok drogériában leárazva vehetjük meg őket, akár ünnepi szettben is. ;)
Kézápolás: Ez nagyon fontos, ilyenkor télen, főleg a hidegben. Ha kiszáradásra hajlamos a kezed, akkor mindig legyen nálad a krém. Praktikus megoldás, ha egy kis méretű, üres tégelybe teszel belőle, így nem kell magaddal cipelned a teljes kiszerelést. ;)
Alapozó helyett: Ha száraz a bőröd, akkor érdemes BB krémre váltani a hidegben. Télen is veszélyesek a napsugarak, így nem árt az extra SPF sem.
Ajakápolás: Ez szintén nagyon fontos, mert még a legszebb, legdrágább rúzs-csoda is csúnyának és igénytelennek hat, ha kiszáradt, kicserepesedett az ajkad. Önmagában, rúzs, vagy szájfény alá használj ajakápolót és éjszakára is kend fel. ;)
Hajápolás: A hideg, a fűtés mind-mind megviseli a hajat, ilyenkor nem árt neki egy kis extra kényeztetés. Legyen az egy extra tápláló balzsam, hajápoló olaj, pakolás, stb. Ha nem szeretnél rá külön pénzt költeni, készíts házilag. Az avokádó-banán-olívaolaj és a joghurt-olívaolaj pakolások táplálják és fényessé teszik a hajat.
Sál-sapka-kesztyű: Anyukádnak és a nagyinak igaza volt, amikor mindig rád szólt, hogy vedd fel őket. Ha megfázik a fejbőröd, akkor korpás lesz a hajad. A sál védi a torkodat, míg a kesztyű a kezeidet. Ráadásul egy szép szett, nemcsak extrán melegen tart, de még csinos és stílusos is. ;)
Meleg csizma: Sokan nem szeretik az ugg csizmákat, de most van itt az idejük, nem október 15 fokban. :D Bármennyire is csini, a kis bokacsizma, amit őszre vettél és szerencsével még decemberben is hordhattad, ilyenkor tedd félre és bújj bele egy bélelt, meleg csizmába. Érdemes vízhatlanító spray-t fújni rájuk. ;)
Meleg zokni: Én utálom, ha fázik a lábam, így rengeteg meleg zoknim van. Ráadásul, ha nincs ugg csizmát vagy valami szuper meleg cipőd, akkor ezek még inkább praktikusak.
Meleg, puha, hosszú pulcsi: A szexi felsőket, a rövid pólókat most süllyeszd a szekrény aljára. Egy ilyen pulcsiban is lehetsz csinos, ráadásul most nagyon divatosak. ;)
Finom teák: Ha átfagyva, kicsit megfázva érsz haza, nincs jobb érzés a világon, mint bebújni a takaró alá, egy bögre finom, meleg teával. Ilyenkor télen add meg a módját, hidd el megéri az árát egy-egy drágább, különlegesebb tea is. :)
Illatterápia: Ha a rossz idő vagy betegség miatt a lakásban rekedsz, vagy egy hosszú nap után relaxálni szeretnél, nincs jobb érzés, mint egy finom illat, ami belengi az egész lakást. Nagyon sokan írtátok, hogy szeretnétek rendelni/vásárolni a Yankee Candle márkától. Ha van egy nagyobb párologtatótok, akkor én mindenképpen a tartokat javaslom, ezek olcsóbbak, az illatuk átlagosan 4-7 napig tart, 1db Glade vagy más drogériás gyertya árából 2-3 darab is kijön. Az üveggyertyák elegánsabbak, dekorációnak is szuperek. Azt is többen kérdeztétek, hogy én melyik illatokat ajánlom, a képen összegyűjtöttem párat, amik szerintem tökéletesek a hideg napokra.
  • Vanilla Cupcake: Édes, vaníliás, krémes illat. 
  • Season of Peace: Friss, havas különleges. 
  • Kitchen Spice: Meleg, fűszeres aroma. 
  • Salted Caramel: Édes, karamellás illat. 
  • Mandarin Cranberry: Kellemes, gyümölcsös. 
  • Snowflake Cookie: Édes, sütiillat. 
Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést. :)

Nektek van valamilyen túlélőpraktikátok a hideg napokra? Hogy viselitek ezt az időjárást? :) 

Megjegyzések

  1. Nagyon szuper kis bejegyzés :) A sapka-sál-kesztyű és a pulcsi akár jöhetne is :)

    VálaszTörlés
  2. A gyertyák és a teák nekem is jó barátaim télen, másként semmi élvezetes nem lenne számomra ebben az évszakban :-)

    VálaszTörlés
  3. Hasznos volt ez a bejegyzés :). Szinte én is mindent így csinálok télen, és ugyanazt az essence parfümöt használom.

    VálaszTörlés
  4. Én imádom, hogy esik a hó, és hogy végre tél van, a hideg sem zavar :) Persze a meleg zokni-sapka-sál-kesztyű alap dolgok :) :) A teát is nagyon szeretem télen, mostanában egy kancsó zöld tea és egy kancsó csipketea a napi teaadagom :)

    VálaszTörlés
  5. TEATEATEA :D Imádok bekuckózni ilyenkor,jól betakarózni, olvasgatni. :) Nagyon muszáj esetben megyek csak ki. :D Jövő héttől újra suli, úgyhogy vége a jó világnak... :(

    VálaszTörlés
  6. Hasonló dolgokkal, puha, meleg cuccokkal kívülről barikádozom el magam a hidegtől, belülről pedig forró italokkal melegítem fel magamat :) Valamint mivel mostanában folyton szétszárad az arcom, így krémezek vastagon. Nem igazán kedvelem ezt az időjárást amúgy. :D

    VálaszTörlés
  7. Eddig jól vagyok, mindig rétegesen öltözöm.

    VálaszTörlés
  8. A meleg kabátomnak köszönhetően jól vagyok.:))
    Hasonló dolgokkal zárkózom be a szobámba a hideg elől.:)

    VálaszTörlés
  9. Mikor nagyon hideg volt pont beteg voltam így nem kellett kimennem se! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)