Weekly Inspiration

A minap, a téli nagytakarítás közepette, egy hatalmas égősor-csomó bontogatásának kellős közepén az jutott eszembe, hogy vajon a Karácsony elvesztette e varázsát? Ha igen, miért? A fogyasztói társadalom erőszakossága miatt? A rohanó hétköznapok miatt? A közösségi média, az Instagram, a képmegosztók hamis üzenete miatt? Vagy csupán csak azért, mert már nem gyermeki várakozással tekintünk elébe, a gondtalanság édes könnyedségével? Vagy mindezek összessége miatt? 
Igen, ha az ember felnő, dolgozik vagy épp tanul, netán közben háztartást vezet és mindezek mellett kell intéznie a karácsonyi ajándékvásárlást, a lakás puccba vágását és még számos olyan tennivalót, ami az ünnep velejárója, akkor bizony kevés idő marad arra, hogy kiélvezzük ezt a pár hetet. 
Aztán persze ott van az a tényező is, hogy a felnőtt életben másképp éljük meg az ünnepet, mint gyermekként. Akkor nem volt más dolgunk, mint számoljuk az adventi naptár kis ablakaival, hogy mennyit kell még aludni, amíg jön a Jézuska és később, ha rájöttünk, hogy a Jézuska valójában, anyu, apu és a nagyszülők, akkor kibírjuk, hogy ne kutassuk fel az elrejtett ajándékokat. 
De ne feledkezzünk meg a közösségi média, a képmegosztó felületek hamis csillogásáról sem, a beállított, tökéletes fotókról, a művészien megkomponált fenyőfákról, az amerikai-karácsonyálomról sem, aminek tükörképében a mi kis magyar valóságunk szürkének, unalmasnak tűnhet. Ott minden hatalmas, csillogó, grandiózus és tökéletes. A fenyőfák már december elején teljes díszben pompáznak és ha ezeket látja az ember, érez egyfajta nyomást, sürgetést, hogy megpróbáljon felzárkózni. Ezért sokan már most feldíszítik a fenyőfát és próbálják lemásolni azt a hangulatot, amit a csillogó képeken látnak. A fogyasztói társadalom pedig szorgalmasan kihasználja ezt. 
De tudjátok mit? Az ünnep nem a külsőségekben van! Hanem bent, a szívünkben! feldíszíthetjük a fát már december elején és minden nap posztolhatunk róla képet. Pózolhatunk a pillecukros forrócsokival amennyit csak akarunk és kitakaríthatjuk a házat a plafontól a padlóig minden szobában, ha a szívünkben nincs ünnep, akkor az egész csak egy hamis álomkép lesz. Egy show műsor. Nem. Nem kell gyermeknek lenni, hogy hinni tudjunk a csodákban és a számos teendő mellett is találhatunk meghitt perceket, amik élvezetessé teszik az ünnepet. Az egész csak azon múlik, hogy TE hogyan tekintesz a karácsonyra! Versenynek nézed, kihívásnak, nyűgnek, üzletnek, hangulatos fotóknak és hashtageknek az Instagramon? Vagy varázslatnak látod? A szeretet ünnepének, ami önmagában is tökéletes, akkor is ha nem tökéletes a fa, akkor is ha nem valamilyen divatos menü készül Szenteste, hanem a nagyi rántott hala. Hiszel benne? Ha igen, akkor vegyél egy nagy levegőt, mosolyogj és kezdd el végre élvezni ezt a néhány napot, anélkül, hogy úgy éreznéd, be kell bizonyítanod valamit a világnak!


Tegnap a legfincsibb mézeskalácsos forrócsokit készítettem el. Szeretnétek receptet? :)


Kényles, praktikus és csini szett.


Legcukibb rénszarvasos mani.


Ez biztosan nagyon fincsi lehet!


A hálószobát is ünnepi díszbe szoktátok öltöztetni? :)


Imádom a popcornos puppy chow-t. A kedvencem a következőképpen készül: Két csomag mikrós popcorn kipattogtatva, hozzá egy nagy zacskó összetört sósperec, két csomag karácsonyi m&m's. Másfél tábla fehércsokit megolvasztunk és az egészre rácsorgatjuk, majd megszórjuk két marék pillecukorral és összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk, majd még szórhatunk rá színes tortadarát is. Végezetül mehet a hűtőbe legalább 3 de inkább 5 órára. Tálalás előtt egy nagy tába öntjük összetördelve. Fincsi édes-sós rágcsa, tökéletes egy karácsonyi buliba vagy filmezéshez, esetleg kis zacskókba csomagolva ajándéknak is.


Csodaszép


Én 1000%-ig dupe párti vagyok. :)


Nagyon tetszik ez az outfit.


Mesés ez a nyaklánc.


Vamp királylányoknak.


Hangulat


Imádnivaló ez a ház.


Nasiötlet karácsonyi bulira.


Odavagyok ezért a ruháért!


Egyszerű és nagyszerű karácsonyi mani.


Csodás ez a kis sarok.


Az egyik kedvenc dolgom a karácsonyban és úgy általában a decemberben a karácsonyi fények.


Ez biztosan isteni lehet!


Szerelem első látásra.


Kell nekem egy ilyen pulcsi!


Háttérképgyanús


Tudom, hogy nem igazán téli, de ebbe a bőrkabátba szerelmes lettem.


Álomszép ez a paletta.


Mostanában ezen a hajszínen gondolkozom.


Még minden odavagyok ezekért a cipellőkért.


Varázslatosan szép ez a smink!


Jajjj hát meg vagyok halva ezekért az ecsetekért!


Az egyik kedvencem a havas időben, amikor épp esik a hó és a földön még érintetlen és én lehet az első aki belegyalogol. :)


Krémes négysajtos spagetti. Recept itt.


Ezt a fenyőt így égőkkel szeretném a kertemben látni :D


Erre a ruhára nincsenek is szavak! *.*


Jajjj annyira imádom, amikor összebújva alvó cicákat látok. :)

Szép Hetet Lányok! :)

Képek: Pinterest/Weheartit/Tumblr

Mit gondoltok a nyitósorokról? Melyik  volt a kedvenc képetek? :) 

Megjegyzések

  1. nagyon tetszik a nyitósor. igazából régen is erről szólt a karácsony, csak másképp. míg iskolás voltam, emlékszem, január első napjai arról szóltak, hogy arról beszélgettünk, hogy ki mit kapott, és akkor is voltak családok, akiknél az volt a lényeg, hogy minél több, minél drágább dolgot adjanak egymásnak. ez ma csak annyiban változott, hogy van instagram, van facebook, és már egyből mennek fel a képek, a gondosan beállított ajándékokról. drága sminkek, új iphone, új laptop, ilyesmik. személy szerint sosem érdekelt, hogy a tizenéves lány éppen magának vette-e meg a több száz ezer Ft értékű cuccokat, vagy a szülei, de szerintem undorító az egész. a karácsonynak nem erről kéne szólnia. de valljuk be, már a december maga erről szól, az "előkarácsonyi ajándékok" posztolásáról, mű-pózok a karácsonyi vásárokon, a gondosan lefényképezett forralt bor.. miért nem lehet ezt élvezni? miért akkor számít csak jónak, ha van rá egy csomó lájk?
    személy szerint én is mindent lefényképezek, imádok fényképezni, mindenhol szelfizni. :D de nagyon kevés dolgot teszek ki a médiára. szeretem előhívatni a képeket, még az esetleges éttermi ebédről is, és albumba tenni, mert jó később elővenni, és felidézni, hogy milyen finom volt. de nem teszem ki az instára.
    valahol jó, hogy ilyen "okos világot" élünk, de valahol rossz. és a karácsony idején talán a legrosszabb. (a nyaralós tengerpartos képek előtt talán a karácsonyi képek állnak :D)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)