Parfüm Pillanatok: Bvlgari Omnia Paraiba


Ebben a bejegyzésben a Bvlgari csodás nyári illatáról, az Omnia Paraiba-ról olvashattok részletesen, ami már tavasz óta kívánságlistás parfüm volt nálam, és most a Parfum Club webáruház jóvoltából kipróbálhattam. A Paraiba az Omnia illatcsalád tagja, valamint a Jewel kollekció egyik illata. A kék üvegecske olyan, mint egy ékkő az óceán fenekéről. De nem csupán a külseje miatt tökéletes nyárra, maga az illat is egy egzotikus, friss, különleges koktél, ami nem csak egy nyaralásra tökéletes választás,  de a nyári hétköznapokon szintúgy megállja a helyét. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen is pontosan ez a parfüm, olvassátok el a teljes bejegyzést.



Az Omnia Paraiba egy szépséges kék-arany dobozban érkezik, amibe úgy simul bele, mint egy igazi ékszer. Nagyon szeretem a márka Jewel üvegcséit, hiszen a méretűk és formájuk miatt tökéletes utazós darabok, még a kisebb táskákba is kényelmesen elférnek. 


A 25ml-es Omnia Paraiba eu de toilette ára 8928 Forint.  
Kapható még belőle 40ml és 65ml-es kiszerelés, valamint tusfürdő és testápoló is. 

Az illat 2015-ben debütált és azóta is az egyik legnépszerűbb nyári parfüm a piacon, nem ok nélkül.


Alapjáraton nem vagyok a citrusos illatok nagy kedvelője, valahogy az én bőrömmel nem tudnak szépen együttműködni és nem is tartósak rajtam. Az Omnia Paraiba kivétel, még annak ellenére is, hogy a gyengébb intenzitású edt-ről beszélünk és nem edp-ről. 

A kupak jól zár és a szórófej is kifogástalan minőségű, egyenletes finom permetet bocsát ki. 


Mielőtt alaposabban kielemeznénk az illatot, először nézzük meg az illatjegyeket. 

Fejillat: Passiógyümölcs, keserű narancs 
Szívillat: Passióvirág, gardénia
Alapillat: Vetiver, Kakóbab

Amikor először olvastam erről az illatról, a kakaóbab és a vetiver miatt figyeltem fel rá, mivel mindkettőt nagyon szeretem mint illatjegyet és kíváncsivá tett, hogy együtt vajon miféle esszenciát alkotnak, különösen ilyen virágos-gyümölcsös kompozíció részeként.


Miután magunkra fújjuk, elsőként a keserű narancs pikánsságát érezhetjük, egy édes, mégis friss köntösben, habár nincs az illatjegyek között, de én a parfüm teljes jelenlétében érzek egy nagyon friss, roppanós kókuszos tónust és ez az, amivel engem meghódított ez a parfüm.
Pár másodperccel később, miután a parfüm leszáradt, megérezhetjük a passiógyümölcs és a passióvirág egzotikus, gyümölcsös párosát, aminek hála még a legnagyobb forróságban is frissítően hat a parfüm viselete. Picivel később előbújik a kakaóbab édessége, amitől igazán pikánssá válik az illat és amikor azt hinnénk, hogy már nem tud meglepetést okozni, megmutatja magát a kecses gardénia is, ami eleganciával és kifinomultsággal tölti meg az illatot.

Az Omnia Paraiba számomra a tökéletes nyári parfüm. Gyümölcsös, de nem komolytalan. Édes, de nem fojtogató, citrusos, de nem harsány, virágos, de mégis könnyed. Nekem a kedvencem az Omnia illatok közül.  


Ez az illat egyértelműen nyárra készült. Nappali és esti illatnak is megállja a helyét és szerintem kortól függetlenül mindenki magáénak érezheti, aki kedveli a gyümölcsös, egzotikus illatokat. Mind külsejében, mind maga a parfüm tekintetében szerintem egy tökéletes nyári illat és mindenkit buzdítok, hogy ha teheti szagolja meg, szerintem nem fog csalódást okozni.


Ti próbáltátok már az Omnia Paraiba-t? Van kedvenc illatotok a Bvlgari márkától?

Megjegyzések