Parfüm Pillanatok: Salvatore Ferragamo-Signorina


Ebben a bejegyzésben Salvatore Ferragamo mesés púderes illatát, a Signorinát szeretném Nektek bemutatni, amit a Parfum.hu jóvoltából próbálhattam ki. Ez az illat szinte minden tavaszi-nyári top női parfüm listán helyet kap és gyakran ajánlják menyasszonyok számára is a nagy napra.
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen is ez a parfüm, ami ilyen szemet gyönyörködtető üveget kapott, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést.



A Signorina illatcsalád első, eredeti tagja 2011-ben jelent meg a piacon. A fiatal nőket megcélzó illat csomagolása is rendkívül mutatósra sikerült, jól tükrözve a parfüm hangulatát. A púderrózsaszín dobozt igazán elegánssá teszik a fekete és rose gold feliratok. Az üveg klasszikus, elegáns, szögletes formavilágába fiatalos játékosságot csempész a gömb alakú kupak és az üveget ékesítő rózsaszín masnik. Igazi gyűjtői darab ez az üvegecske, ami méltó dísze lehet egy fésülködőasztalnak.


A kupak egyébként jól záródik, bátran be lehet tenni egy kézitáskába, nem kell attól félni, hogy utazás közben leesne. A szórófej jó minőségű, egyenletes, finom permetet bocsát ki. 


Mielőtt alaposabban kielemeznénk az illatot, elsőként nézzük meg az illatjegyeket. 

Fejillat: Rózsabors, ribizli
Szívillat: Jázmin, rózsa, bazsarózsa
Alapillat: Pézsma, pacsuli, panna cotta

Elsőként akkor olvastam a Signorinaról, amikor tavaly karácsonyra anyukámat megleptem a fekete üveges Signorina Misteriosa változattal, ami szerintem az egyik legfinomabb téli parfüm. Már akkor birizgálta a fantáziámat, hogy milyen lehet az a parfüm, aminek panna cotta illata van. Lelövöm a poént, pont olyan isteni, mint az olasz desszert. 
Miután magunkra fújtuk, elsőként az elegáns rózsa és a púderes bazsarózsa illat üdvözöl minket, majd pár pillanattal később egy nagyon kellemes, édes, de egyáltalán nem tolakodó tejszínes édesség aromává alakul át. mely mögött finoman felsejlik a friss ribizli és a pikáns rózsabors. A jázmin selymes eleganciájára sem kell sokat várni, ami tökéletesen kiegészíti ezt a finoman édes-krémes és púderes esszenciát.  A pézsma egészen halvány aromája megteremti a tökéletes harmóniát az illatjegyek között. 

A Signorina egy nagyon jól sikerült késő tavaszi-nyári illat, amit én inkább egy különleges alkalomra tartogatnék, legyen az esküvő vagy randevú. Egyáltalán nem tolakodó vagy harsány ez az illat, így mindenképpen a romantikus lelkületű fiatal nők számára ajánlanám. Menyasszonyok számára is nagyon jó választás lehet a nagy napra. 
Ez a parfüm szerintem a húsz és harmincöt év közötti lányoknak-nőknek tökéletes választás. Elegáns, kecses illat, miközben mégsem unalmas, van benne egy kis könnyed játékosság. A púderes, finoman édes illatok kedvelői egészen biztosan bele fognak szeretni a Signorinába. 

A tartósságát tekintve rajtam bőrön öt-hat órán át volt érezhető intenzíven, de ruhán még másnap is megmarad az illata. 


 Ha megkérdeznék, hogy melyik parfümöt ajánlanám egy húszas évei elején járó lánynak, aki nem az émelyítően édes vagy épp az aktuális hype-parfümért rajong, akkor a Signorinát próbáltatnám ki az illetővel. Ez a parfüm mind külsejében, mind az illatát tekintve egy nagyon szép kompozíció. Egyszerre fiatalos és bájos és mégis van benne elegancia. Ez az egyik legkellemesebb parfüm, amit idén próbáltam.



Próbáltátok már Salvatore Ferragamo parfümjeit? Melyik a kedvenc púderes illatotok?

Megjegyzések