Makeup Revolution Conceal&Define Korrektor Teszt/Vélemény


A beauty-világban jelenleg a Tarte Shape Tape a korrektorok alfája és omegája. Egy korrektor ami sokkal többet tud az eredeti funkciójánál, hiszen kiemelésre és kontúrozásra is használható, valamint mindeni találhat a bőréhez passzoló árnyalatot belőle. 
Nem csoda, ha több márka is megpróbálta lekoppintani az ötletet, kisebb-nagyobb sikerrel.  A drogériás márkák közül elsőként a Revolution kapcsolt, akik egyébkén is híresek-hírhedtek arról, hogy high end márkák termékeihez készítenek dupeokat. 
A Conceal&Define korrektor nagy visszhangot vert a megjelenése után, ugyanis vannak akik azt állítják, hogy egyenesen jobb, mint a Tarte terméke. Nekem nincs összehasonlítási alapom ezen a téren, de mivel már több hónapja használom a terméket, azt hiszem elég alapos és részletes véleményt tudok róla írni. Ha kíváncsiak vagytok rá, nekem mennyire vált be, olvassátok el a teljes bejegyzést. 



A csomagolás nagyon cuki. Rose gold kupakot és matricát kapott a duci kis tubus, amit letisztulttá és elegánssá tesznek az egyszerű feliratok. Én Notino-ról rendeltem, ahol 21 árnyalat érhető el belőle, ami valljuk be, magasan veri a drogériákban kapható korrektor 2-3 árnyalatát. 
Az ára 1790 Forint, amiért 4g terméket kapunk. 
Ígérete szerint egy teljes fedésű korrektor, ami eltünteti a bőr egyenetlenségeit, elfedi a sötét karikákat, nem ül be a vonalakba, hosszan tartó viseletet biztosít és lehet vele kontúrozni és kiemelni is. 
Nos, ez jó sok ígéret, ugye? Nézzük, mi az amit be is tud tartani ezekből. 


Én a C3 árnyalatot választottam, ami az egyik legvilágosabb, hideg, rózsaszínes tónusokkal. A C1 semleges, míg a C2 sárgás tónusú, de hasonlóan világos. 
Én elsősorban az orr körüli pirosság eltüntetésére vettem, mert az az igazság, hogy nincsenek sötét karikáim és a bőrömmel sincs különösebb probléma, néha 1-1 pattanás meglep, de legtöbbször tényleg csak azzal a fránya, allergia okozta pirossággal kell megküzdenem. Emiatt nem is használok más egy átlagos hétköznap, csak egy kis korrektort. 
Korábban a Maybelline Fit Me-t használtam erre a célra, amit továbbra is nagyon szeretek. Itt olvashattok róla részletes tesztet. A bőrhibák eltüntetésére pedig a Catrice jó öreg tégelyes Camouflage korrektora volt a bevált fegyverem, erről itt olvashattok. 

De szerettem volna egy olyan terméket, ami tényleg mindent tud, ezért nagyon elvárásokkal kezdtem a Conceal&Define tesztelésébe, ráadásul mivel a nyár legmelegebb heteiben szereztem be, a tartósságát is alaposan próbára tudtam tenni.  


Kezdjük az applikátorral, amiről megéri pár külön mondatot írni. Tényleg hatalmas és rengeteget felvesz a korrektorból, emiatt egy picit nehézkes a precíz felvitel, ha például szemöldök alá vagy bőrhibára szeretnénk használni. Érdemes kéznél tartani egy precíz korrektor ecsetet ezekre az esetekre. 


A festék hajlamos összegyűlni a tubus nyílásánál. Én ezt le szoktam törölni, de minden alkalommal vérzik picit a szívem, mivel látom, hogy legalább egy heti mennyiség veszik így kárba. 

A korrektornak nincs különösebb illata, csak a tiszta smink illat. Ennek különösen örülök, nem kedvenceim az illatosított sminktermékek. 
Az állaga az első pár hétben nem volt a kedvencem. Túl folyósnak éreztem, emiatt a melegben nehéz volt boldogulni vele, úgy éreztem nem "tapad" szépen a bőrömön. Kellett neki körülbelül három hét vagy talán egy hónap is, mire egy picit sűrűbb lett. 


A fedése tényleg brutális és nagyon jól építhető anélkül, hogy a hatás maszkszerű és "cakey" lenne. Ha gyengébb fedést szeretnénk elérni vele, akkor szivaccsal célszerű eldolgozni, kiemelőként is szerintem így lehet a legjobban és legszebben felvinni. Én az orr körüli pirosságra egy flat duo fibre ecsettel szoktam eldolgozni, ezzel is teljesen jól működik. Célzottan, bőrhibákra pedig egy pici ecsettel és ujjal is fel lehet vinni. A szivacsos applikátor tényleg csak arra alkalmas, hogy kinyerjük a korrektort a tubusból, eldolgozni nem lehet vele.


A színválasztás szerencsére el lett találva. Nagyon szépen, láthatatlanul bele lehet dolgozni a bőrbe. Nem ül be a ráncokba és pórusokba, nem marad a bőr felszínén egy plusz rétegként, tényleg láthatatlanul belesimul a bőrbe. Ha valakinek mélyebb ráncai vannak, akkor szerintem mindenképp érdemes alá egy primert használni, hiszen anélkül szerintem nincs olyan korrektor, ami ne ülne bele ezekbe a ráncokba bizonyos idő után. 
Én általában csak egy kis fixáló púdert szoktam fölé használni. Ezzel is nagyon jól működik, a púder nem ül meg rajta.


A tartósságát tekintve rajtam még a legnagyobb melegben is kibírt legalább 8-10 órát, tehát ezt az ígéretét is betartotta. 
A pirosságot szépen elfedi és a makacsabb bőrhibákat is el lehet vele tüntetni, mert jól építhető.  
Visszatérve a 4-os mennyiségére, így hogy én csak pirosság eltüntetésére, esetleges bőrhibákra használom, nekem nyár közepes óta körülbelül a fele fogyott el. 
De ha valaki szem alá használja, vagy valóban kontúrozni, kiemelni akar vele, esetleg alapozóként használja, akkor szerintem pár hét alatt el lehet fogyasztani egyet belőle. 

Egyébként a külföldön és a Makeup Revolution hivatalos webshopjában már kapható belőle nagyobb kiszerelés is és megjelent az alapozó változata is, amire nagyon kíváncsi vagyok, mert a vloggerek órákat zengenek róla. 

Mindent összevetve, nekem nagyon bevált és biztosan újra fogom vásárolni. Úgy gondolom, hogy ezen az áron a legjobb drogériás korrektor, fedés tekintetében, színválasztékban szerintem nincs jobb nála az itthon elérhető korrektorok közül.


Összegzés: Nekem nagyon bevált. Ha valaki egy valóban működő multifunkciós terméket keres, akkor érdemes tenni vele egy próbát. Azoknak különösen ajánlom, akik nehezen találnak a bőrszínükhöz passzoló korrektort. Ha bőrhibákra használjuk, akkor szerintem ez a mennyiség hosszú-hosszú ideig elegendő, de ha valaki kontúrozni akar vele, akkor érdemes azzal számolni, hogy gyorsan el fog fogyni. Az applikátor az eldolgozáshoz nem alkalmas és nehéz vele precízen felvinni a korrektort. Ami még zavar, hogy nagyon sok termék kárba vész azáltal, hogy megül a tubus nyílásánál és állandóan le kell törölni ezt a részt. Az állaga nem volt tökéletes azonnal, csakúgy mint sok szempillaspirálnál, itt is kellett pár hét, hogy a korrektor ne legyen olyan folyós. Szerencsére azóta nem éreztem, hogy negatív módon változott volna a sűrűsége, most épp ideális és könnyen kezelhető.

Értékelés: 5/4,5 

Fél pontot levonok azért, mert sok korrektor kárba vész azáltal, hogy megül a tubus tetején és így onnét muszáj letörölnöm. Egyébként nagyon bevált, napi szinten használom, az egyik kedvenc sminktermékem lett az elmúlt két hónapban. Ha nagyon jól fedő, multifunkciós korrektort kerestek, ami sok árnyalatban elérhető és még az ára is baráti, akkor a Conceal&Define a legkézenfekvőbb választás a hazai felhozatalt megvizsgálva.

Ti próbáltátok már a Makeup Revolution Conceal&Define korrektort? Melyik a kedvenc korrektorotok?


Megjegyzések