Avon parfümök őszre


Beköszöntött az október, ami nekem a nagybetűs őszt jelenti, pláne, hogy az idei szeptember a harminc fokos időjárásával egyáltalán nem hozta még meg az őszi hangulatomat. Most viszont, hogy megérkeztek a csípős reggelek, előkerültek a meleg sálak és kezdenek megjelenni az őszi színek a természetben is, a nyári parfümjeimtől búcsút vettem, hogy előkerülhessenek a nehezebb, édesebb, fűszeresebb illatok. Ha finom, őszi parfümöt szeretnénk, nem kell egy vagyont elköltenünk, erre az Avon a legjobb bizonyíték, akiktől rögtön három őszi illatot is bemutatok ebben a bejegyzésben, amik közül biztosan mindenki talál kedvére valót.



Az Imari Fantasy parfüm tökéletes választás azoknak, akik az édes, fűszeres, melengető illatokat kedvelik.  Ennek a parüfmnek már az üvege is igazán őszies. Nagyon jó táskába dobós darab, mert masszív és a kupak is nagyon jól zár.

Fejillat: Olasz mandarin, Nashi körte,  Rózsabors
Szívillat: Jázmin, Karamellizált mogyoró, Narancsvirág
Alapillat: Pacsuli, Vanília, Kasmírfa

Fújás után azonnal egy édes vaníliás-karamellás aroma csapja meg az orrunkat, ami a parfüm teljes jelenlétét uralja. Miután leszáradt a parfüm, előbújik az aromás körte, a kesernyés narancsvirág és a mandarin citrusos melegsége. Picivel később pedig a mogyoró karakteres aromája is megmutatkozik, kiteljesítve az illatot.  Mindez egy nagyon meleg, kellemes, édes parfümélményt okoz, ami nagyon tartós is. Rajtam egész nap érezhető és a ruhákon még másnap is megmarad az illata. Azoknak ajánlanám, akik kedvelik a nehezebb, édesebb, fűszeresebb illatokat. Hétköznapokra is kiváló választás, de egy elegáns alkalomra is el tudom képzelni ezt a parfümöt.


A Surreal Sky a nőies, romantikus illatok kedvelőinek készült. Egy édes, gyümölcsös-virágos illat. Az üvege olyan, mint egy varázslatos bájitalé.  Az egyetlen negatívum a kupak, ugyanis nem lehet teljesen rányomni az üvegre, de közben mégis szorul és konkréten úgy kell lefeszegetni minden alkalommal, nagy nyikorgások közepette. A szórófej nagyon jól sikerült, egyenletes permetet bocsát ki.

Fejillat: Friss citrusok, Piros gyümölcsök, Rózsabors
Szívillat: "Queen of the night", Bazsarózsa, Mimóza
Alapillat: Sötét borostyán, Fás illatjegyek, Pézsma

A Queen of the night, azaz "az éjszaka királynője" egy különleges, éjszaka virágzó orchidea kaktusz. Ennek illata adja a Surreal Sky szívét. Fújás után közvetlenül a friss citrusos és piros gyümölcsös illatjegyek dominálnak, majd pár pillanattal később megjelenik  a bazsarózsa elegáns, púderes illata, és a finoman fűszeres rózsabors. Pár perc elteltével az édes, gyümölcsös köntösbe bújtatott egzotikus virágok illata dominál, amit karakteressé és nagyon szexissé tesz a pézsma és a fás illatjegyek. Ez az illat nagyon nőies, szexis, romantikus. Nappali viseletnek is ideális, de szerintem egy buliba vagy randira is megállja a helyét. A tartósságát tekintve átlagosnak mondanám, körülbelül négy-öt órán át érezhető bőrön, ruhán egész nap megmarad az illata. 


A My Attitude egy nagyon kellemes meglepetést okozott. Egyrészt a csomagolása, habár a a klasszikus Avon formavilágot hozza, a letisztult, modern fekete-fehér színek valahogy egyedivé és elegánssá teszik az üveget. Az alapötlet egyébként az, hogy az üveget mi magunk dekorálhatjuk, a saját ízlésünk szerint. 
A másik meglepetést maga az illat okozta, mivel ez is teljesen más, mint amit megszoktam az Avontól. A friss parfümjeiknél megszokott alapillat itt is jelen van, de ugyanakkor van benne valami extra, ami majdnem maszkulinná teszi. Simán el tudom képzelni ezt az illatot egy pasin is. 

Fejillat: Feketebors, Narancs, Verbéna
Szívillat: Nőszirom, Guajakfa, Kókusztej
Alapillat: Fenyőtömjén, Ámbra, Haiti vetiver

Fújás után elsőre a citrusos jegyek mutatkoznak meg, amiket jól kiegészít a bors fűszeressége. Picivel később megmutatkozik a krémes-édes kókusztej, ami igazán pikánssá teszi az illatot. A fenyő és az ámbra kombinációja pedig karaktert ad neki, miközben a virágos illatjegyek kifinomulttá teszik. Összességében egy fűszeres, mégis friss, édes, de nem nehéz illatot kapunk, ami tökéletes hétköznapi viselet azoknak a nőknek, akik szeretik a különleges illatokat. Ennek az illatnak a tartósságára sem lehet panasz, hét-nyolc órán át intenzíven érezhető a bőrön, a ruhán pedig sokkal tovább is megmarad az illata.


Nem is tudnék kedvencet választani a három illat közül, hiszen mindegyik annyira más és tényleg a hangulatomtól függ, hogy melyik felé húz a szívem. 

*A parfümöket az Avontól kaptam kipróbálásra, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 

Ti milyen illatot használtok idén ősszel? Ezek közül próbáltátok már valamelyiket?

Megjegyzések