Colourpop "Give It To Me Straight" Paletta Teszt/Vélemény


Közel egy éve van a birtokomban ez a paletta, de mindez idáig nem írtam róla, mert ugyan elkészítettem a fotókat és a színmintákat, de a régi kis kompakt gépem nem tudta visszaadni a színek mélységét, élénkségét, így végül kivártam, amíg megvettem az új gépemet, amivel végre színhű fotókat tudtam készíteni róla. Számomra ez a paletta a tökéletes nude paletta. Minden megvan benne egy komplett sminkhez, legyen szó natúr, visszafogott hétköznapi lookról, esetleg bulisabb-alkalmi sminkekről. Ezt vittem magammal az egyhetes nyári nyaralásra, és a hosszú hétvégékre is ezt csomagolom el. Miután jópár palettát kipróbáltam már a Colourpoptól, ki merem jelenteni, hogy a Give It To Me Straight a márka szerintem legjobb, (ez nyilván ízlés kérdése) de mindenképpen a legjobban kihasználható palettája. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy miért gondolom így, olvassátok el a teljes bejegyzést. 


A csomagolás szép és egyszerű, semmi csicsa, mégis csajos és mutatós. A szokásos karton dobozban érkezik, maga a paletta is karton, de nagyon minőségi és tartós, könnyen tisztán tartható. Tükör és ecset nincs hozzá, de nekem ezek nem is hiányoznak, sokszor csak feleslegesen emelik a paletták árát. Ha már az árnál tartunk, 16 dollárért tudjuk beszerezni ezt a palettát, ami átszámolva körülbelül 4500 Forint. Ezért tizenkét szemhéjpúdert kapunk.
Érdemes figyelni a Colourpop akcióit, mivel a palettákra gyakran van kedvezmény, az év elején is 12 dollárra voltak leértékelve.


A panban fel vannak tüntetve az árnyalatok nevei is, amit én nagyon szeretek. Összesen 7 matt és a 5 metálfényű szemhéjpúdert találunk benne, amik között van egy tökéletes crease-árnyalat, egy matt és egy fényes highlight, egy nagyon jó meleg tónusú satírozószín, egy meleg és egy hideg tónusú barna és több mesés bronz és bordós árnyalat is. Én szívem szerint a rózsaszínbe hajló nude palettákat kedvelem, a sárgás nude paletták nekem nem állnak jól.


A Give it To Me Straight szerintem egy nagyon okosan és praktikusan összerakott paletta. Egyrészt mert tényleg minden megvan benne egy komplett sminkhez, másrészt mert a színek nagyon jól kiegészítik egymást, szépen harmonizálnak egymással, harmadrészt pedig, mert olyan árnyalatokat találunk benne, amik az év minden szakában jól kihasználhatóak. Egy igazi basic darab, ami szerintem nagyon jól kihasználható a hétköznapokon is. Egy dolgozó nő és egy profi sminkes is tud vele alkotni és tökéletes társa lehet egy picit extrémebb színeket tartalmazó palettának is. (Zodiac)


A színek első látásra talán nem tűnnek olyan nagyon különlegesnek, pedig higgyétek el, hogy azok. Sokszor előfordult már velem, hogy egy paletta élesben kipróbálva okozott csalódást, mert a színek csodásnak tűntek, a panben, de swatcholva vagy felkenve, már nem adták át azt a varázslatot. A GITMS ennek pont az ellenkezője. Elsőre egy szép, de talán nem annyira különleges darabnak tűnik, de kipróbáljuk, akkor jön a whao-faktor.


Most pedig nézzük meg a színeket külön külön is, még a swatchok előtt.



Matter Of Fact: Nagyon halvány rózsaszínes matt, tökéletes highlight szín. 
Up Front: Metálos pezsgőszín, ezüst csillámokkal. 
Frank: Matt meleg barna.
Candid: Metálos narancsba hajló bronz.
Truth Hurts: Matt meleg barackos bézs, tökéletes satírozószín. 
Be Blunt: Metálos bordó, pink csillámokkal.


Straight Up: Metálos bronzos arany. 
BS: Matt terrakottás barna, arany mikrocsillámokkal. 
Fortright: Metálos rózsaszínes bronz. 
Downright: Matt lágy rózsaszínes bézs, tökéletes crease árnyalat fehér bőrűeknek. 
TMI: Matt burgundy.
Actually: Mély hideg tónusú sötétbarna.


Most pedig jöjjön néhány kép a színminták előtt, hogy jobban megnézhessétek az egyes színeket, különböző szögekből.







A színminták egyetlen húzással készültek, sminkalap és alapozó nélkül. Különböző fényviszonyokban is megmutatom őket és minden színről külön elmondom a véleményemet is.


Első sor benti természetes fényben. 

Balról jobbra: 
Matter Of Fact
Up Front
Straight Up
BS


A Matter Of Fact rajtam szinte alig látszik, mert annyira hasonlít a bőröm színéhez. Épp ezért a tökéletes matt highlight szín azoknak akiknek nagyon világos, rózsaszínes túnusú bőrük van. Szépen pigmentált és nem porol. 

Up Front: Az egyik leggyönyörűbb pezsgőszín, amit valaha láttam. Tökéletes highlight, de szemhéjon önmagában is megállja a helyét. Nagyon pigmentált, szinte krémes, egyáltalán nem potyog. 


 Straight Up: Gyönyörű, szinte vibráló bronzos arany szín. Ez is szinte krémes, minimálisan potyog csak, nagyon szépen lehet satírozni. 

BS: Matt terrakottás, narancsos barna, amiben arany mikrocsillámok vannak. Ezek szemhéjalap nélkül sajnos nem annyira láthatóak. Nagyon nagyon pigmentált, nem porol, nem potyog. Egyszerűen mesés szín, különösen jó párost alkot a mellette lévő Straight uppal.


Ebből a négyesből nem tudnék kedvencet választani, mert mindegyik színt imádom. 


Egyedül a Straight up potyog egy picit, de nem vészesen, a másik három szín tökéletes, élmény velük sminkelni. 


Balról jobbra: 
Frank
Candid
Forthright
Downright: 


Frank: Matt meleg barna. Közepesen pigmentált, de nagyon szépen lehet építeni. Jól satírozható, minimálisan porol. Nagyon szép szín, a paletta minden bronzos-bordós árnyalatával jól harmonizál. 

Candid: Mesés, szinte világító narancsos bronz szín. Nagyon pigmentált, majdnem krémes, nem potyog, nem porol, gyönyörűen lehet satírozni, önmagában is csodásan mutat szemhéjon. 


Forthright: Rósaszínes metálos bronz, mai nagyon pigmentált, de eléggé potyog, ezzel érdemes számolni sminkeléskor. Ennek ellenére csodaszép árnyalat. Egy Fix +-szal befújt ecset és egy púder réteg a szem alá, meg tudja menteni és az eredmény abszolút kárpótol ezért az extra erőfeszítésért. 

Downright: Gyönyörű rózsaszínes bézs árnyalat, a legtökéletesebb crease szín fehér rózsaszínes bőrtónushoz. Nagyon pigmentált, gyönyörűen belesimul a bőrbe, szépen lehet satírozni és a paletta minden színével jól harmonizál.


Ebből a négyesből is nehezen választok kedvencet, de a második és negyedik szín, az, amit a leggyakrabban használok. A Fortright picit problémás, de annyira szép, hogy megéri "dolgozni vele" egy picit. 


Balról jobbra: 
Truth Hurts
Be Blunt
TMI
Actually


Truth Hurts: Nagyon pigmentált matt barackos-barnás bézs. Nagyon jó satírozószín, melegséget, lágyságot visz a sminkekbe. Szépen lehet satírozni, nem porol és nem potyog. 

Be Blunt: Fantasztikusan gyönyörá és nagyon pigmentált bordó szín, sok-sok pink mikrocsillámmal. Egy minimálisan potyog, de cserébe gyönyörűen mutat felkenve.


TMI: Mesés matt burgundi, az egyik legszebb amit valaha láttam. Nem foltos, nem porol, szépen lehet satírozni. 

Actually: Hideg tónusú nagyon sötét barna. Tökéletes füstösítő szín. Nagyon pigmentált és szépen lehet satírozni.


Ebből a négyesből egyszerűen nem tudok csak egyet kiemelni, mert mindegyik fantasztikus. Nagyon jól kiegészítik egymást és a paletta többi árnyalatát is. 

A szemhéjpúderek minősége a megszokott Colourpop minőség, tehát szemhéjalappal nyolc órát simán kibírnak, még ennél többet is.


Összegzés: Szerintem ez a Colourpop egyik legjobban sikerült palettája és a nude paletták közül a legjobban összerakott. A Give It To Me Straight tökéletes választás azoknak akik nem a sárgás tónusú nude színeket kedvelik, hanem inkább a rózsaszínesebb árnyalatokat viselik szívesebben. Ha valaki sárgás nude palettát keres, akkor érdemes egy pillantást vetni a Double Entendre palettára vagy épp a Yes,Please!-re. A GITMS kezdő sminkelőknek is kiváló választás és azoknak is, akik egy alap darabra vágynak, amiben minden megtalálható egy komplett sminkhez. Azoknak is tudom ajánlani, akik sokat utaznak, pont az előbb említett ok miatt. Jól kihasználható, hiszen készíthetünk vele hétköznapi, visszafogott sminket, de valami vadabb, bulisabb kreációt is.  Nekem az abszolút kedvenc Colourpop palettám, mindig visszatérek hozzá.

Értékelés: 5/5

Én nagyon szeretem ezt a palettát, mert vannak ugyan apróbb hibái, de mégis annyira jól összerakott, olyan jól kihasználható, hogy sokkal előbb kerül a kezembe, mint például az Anastasia Beverly Hills vagy  Zoeva palettáim. Ha csak egy palettát ajánlhatnék a Colourpoptól akkor mindenképpen ez lenne az.

Van kedvenc Colourpop palettátok? Inkább a rózsaszínes vagy a sárgás tónusú nude palettákat kedvelitek jobban?



Megjegyzések