Colourpop The Zodiac paletta & Scorpio Moon Lux rúzs Teszt/Vélemény





Nagyon szeretem a Colourpop márkát, mert minőségi, innovatív termékeket gyártanak elérhető áron. Figyelnek a vásárlókra és mindig tudnak valami újat, meglepő, izgalmasat mutatni. Először Kathleen Lights videóiban találkoztam a termékeikkel pár éve, maikor még csak folyékony rúzsokban és Supershock shadow szemhéjpúderekben utaztak. Kathleennel azóta többször is kollaborált a márka, idén nyáron pedig közösen megalkottak egy csodás, csillagjegyes kollekciót. 
Ebből szereztem be a palettát és az egyik Lux rúzst, amikről ebben a bejegyzésben olvashattok tesztet. 




A teljes kollekciót ide kattintva találjátok, csakúgy mint Kathleen többi kollekcióját. A Zodiac kollekcióban, egy paletta, két rúzs, két Supernova folyékony szemhéjfesték és két highlighter található. Mindegyik ilyen csodaszép csillagjegyes csomagolást kapott. 

A paletta ára 18 dollár. A Colourpop többi palettája 16 dollár, ennek azért magasabb az ára, mert tükör is van benne. A rúzsok 7 dollárba kerülnek, ugyanúgy, mint a többi Lux rúzs.


Már a haul bejegyzésben is említettem, hogy nagyon sokat kellett várnom, mire a csomag megérkezett, de ez nem a Colourpop vagy a USPS hiába volt, hiszen a rendelés után pár nappal már Budapesten volt a csomagom, viszont kiválasztották vámeljárásra, annak ellenére, hogy jóval vámérték alatt volt. Ez azt jelentette, hogy be kellett küldenem egy nyomtatványt és a számlát a termékekről. Erről persze nem értesítenek azonnal, így összesen több mint három hetet vigyáztak a csomagomra, ami szerencsére épségben ideért, de bevallom ez az egy hónap várakozás kicsit elvette a kedvem. Korábban nem volt ilyen tapasztalatom az amerikai rendelésekkel. Általában két héten belül meg szoktak érkezni a csomagok és még sosem kellett vámolni semmit. 
Viszont több embertől is hallottam, hogy hiába voltak vámérték alatt, akkor is be kellett küldeni a papírokat, szóval ha esetleg rendeltek, akkor érdemes előre összekészíteni mindent ami a vámeljáráshoz kell és nem csak a USPS nyomkövető oldalán figyelni a csomagot, hanem a kóddal belenézni a magyar posta rendszerébe is, mert a vámeljárásól ők fognak értesíteni. 
Ennyit a rendelésem kalandos útjáról, és most jöjjön a lényeg, vagyis maguk a termékek.


A paletta doboza fekete, rose gold mintákkal és feliratokkal, míg maga a paletta egy gyönyörű liláskék színt kapott. A szokásos, mágnesesen záródó karton paletta, amivel nekem semmi bajom. Jól záródik, de utaztatni szerintem mindenképpen a dobozában érdemes.


A csomagolás szerintem meseszép. Nem vagyok egy nagy horoszkóp olvasó, de alapjáraton tetszik minden amin csillagképek, csillagjegyek vannak.


A hátoldalon találhatjuk az árnyalatok neveit, amik meglepő módon a tizenkét csillagjegy nevei. 😁


Itt pedig a színeket láthatjátok, illetve a tükröt, ami nagyon jó minőségű és már pont az a méret, amiben sminkelni is lehet, ha nincs kéznél rendes tükör.


A Zodiac palettában öt matt és hét szatén illetve metálos-csillámos szemhéjpúder található. Kathleen nagyon jól válogatta össze a színeket, mert van egy mélyítővonal-színünk (The Libra) egy feketénk (The Capricorn), egy meleg barna árnyalatunk (The Taurus) és egy hideg tónusú sötétbarnánk (The Virgo). Azt mondanám, ha egy highlight szín is lenne benne, akkor kapnánk egy olyan palettát. amivel komplett sminket is lehet kreálni, de nekem nem hiányzik a highlight szín. Sokszor használok highlightnak sima highlightert. Nagyobb hiány lenne egy crease-satírozó szín, vagy egy matt sötétbarna.


Lehet arról vitatkozni, hogy a színek mennyire illenek az egyes csillagjegyekhez, de ezek Kathleen választásai és szerintem nagyon jól összeválogatta a színeket ahhoz, hogy a palettával hétköznapi, alkalmi és akár extrémebb sminkeket is el lehessen készíteni. A csatornáján egyébként már több sminket is készített a palettával. Most nézzük még a színeket közelebbről.


The Aries - Metálfényű narancssárga
The Taurus - Meleg tónusú matt karamellbarna
The Leo - Aranyfényű szatén korall
The Virgo - Hideg tónusú matt sötétbarna
The Sagittarius - Pinkes tónusú matt lila 
The Capricorn - Fekete, arany színű csillámokkal


Az első hatosból nekem a The Leo, a The Taurus és a The Capricorn tetszett legjobban.


The Gemini - Metálfényű óarany
The Cancer - Arany fényű barackos rózsaszín
The Libra - Matt szürkés piszkos rózsaszín 
The Scorpio - Metálfényű bordó 
The Aquarius - Matt liláskék 
The Pisces - Csillámos metálfényű türkiz


Ebből a hatosból mindegyik szín nagyon tetszett, mindegyik annyira különlegesnek tűnt már a fotókon és élőben a panben is.


A színminták alap nélkül, egy húzással készültek, természetes kinti fényben.


A mattok csodálatosak, alig porzanak és nagyon pigmentáltak. A szaténos színek is teljesen jól működnek, de a csillámos, metálos árnyalatoknál már van potyogás-porzás, de ez még a drágább, high end termékeknél is jelen van, így én emiatt sem húznám le a palettát.


Az első sor színek. 
A The Aries fantasztikus, tüzes narancs. Arany fénytől nagyon extra lesz. 
A The Taurus az egyik legszebb matt karamellbarna amit valaha láttam. Nagyon szépen lehet satírozni, nem lesz foltos és jól építhető. 
A The Gemini egy fantasztikus óarany szín. Az egyik legszebb amit valaha láttam. Ez egy picit potyog, így érdemes az alapozó előtt sminkelni, vagy egy réteg baking powdert felvinni a szemsmink elkészítése előtt, hogy le lehessen söprögetni. 
A The Cancer egy nagyon különleges, finom, elegáns szín. Hétköznapokon csak ezt szoktam használni a szemhéjamon. A formula tökéletes, nem porzik, nem potyog és szépen el lehet satírozni. Csodásan működik a The Libra árnyalattal.


A The Leo egy majdnem duochrome árnyalat. Ez a pinkes korall az arany csillámokkal egyszerűen mesés. 
A The Virgo egy nagyon szép hideg tónusú sötétbarna, igazi must have minden palettába szerintem. Jól lehet satírozni, nem foltos és nem porzik. 
A The Libra a tökéletes crease árnyalat, ha valakinek rózsaszín tónusú fehér bőre van. Nagyon szépen lehet satírozni, építeni.
A The Scorpio az egyik leggyönyörűbb metálfényű bordó, amit valaha láttam. Igazi őszi-téli árnyalat. nem potyog, nem porzik, de a satírozásához egy nagyon jó ecset szükségeltetik, máskülönben hosszadalmas folyamat árán lesz csak szép egyenletes.


A The Sagittarius egy csodás pinkes lila, nagyon jól harmonizál a bordós-rózsaszínes tónusokkal a palettából. Ezt egy picit nehezebb satírozni önmagában, mert sokszor újra kell építeni, de megéri bíbelődni vele, mert nagyon szép szín. 
A Tha Capricorn egy picit csalódást okozott, mert felkenve az a sok, csodaszép arany csillám nem látszik annyira, mint a panben. Tulajdonképpen egy nagyon jó matt fekete, amiben van egy kevés arany csillám.  Ez is potyog egy picit, de nem vészesen. 
A The Aquarius egy különleges, gyönyörű, vibráló liláskék. Úgy tűnik a különleges lilák korát éljük. (ABH Norvina) Nagyon szép szín önmagában, vagy akár az alsó pillák tövébe felvéve is jól mutat. Jól lehet építeni, amire szükség is van, mert satírozásnál sok eltűnik belőle. 
A The Pisces az a csodás vibráló türkiz, ami a nyolcvanas években a szemhéjpúder szín volt. Csodás árnyalat, nyáron simán el tudom képzelni egy sminkben az egész szemhéjon, vagy akár az alsó pillák tövébe is valami bronzos sminkhez. Sajnos ez eléggé potyog, így biztosan nem az az árnyalat, amivel a sietős reggeleken sminkelnék. De cserébe nagyon pigmentált. 


Szerintem nagyon jó ez a paletta. Nem csak a csomagolása gyönyörű, de a színek is különlegesek, mégis viselhetőek. Jól lehet őket kombinálni, így egy komplett smink is elkészíthető a palettával. A fekete és a türkiz szín nekem picit mumus, a fekete azért, mert az arany csillámok alig látszanak, a türkiz pedig nagyon potyog és porzik. Az összes többi rendben van. 
Olyan színeket tartalmaz, amikkel egész évben sminkelhetünk.


A Lux rúzsok körülbelül egy éve jelentek meg. Először csak krémes formulával dobták őket piacra, de mostanra megjelentek matt színek is a kínálatban. Az áruk 7 dollár. Mindezért nagyon nagy színválasztékot kapunk és egy csodaszép, minőségi csomagolást. Nem olcsó drogériás műanyag, hanem nehéz, minőségi fém, ami nagyon jól záródik, és tartozik hozzá külön doboz is. 
A Zodiac kollekcióba két árnyalat a The Scopio Moon (Kathleen úgy jellemezte, mint a Lumiere rúzs változata) és a What's Your Sign (Kathleen tökéletes nude árnyalata) került be. 
Mindkét rúzs krémes formulájú. 
Ez az első Lux rúzsom, de sokat nézegettem színmintákat és nagy elvárásaim voltak.


A The Scorpio Moon a tökéletes mályvás-sötét piszkos rózsaszín amit én imádok a hétköznapokon.

 

Valóban a Lumiere rúzs változata, de ennek van egy pici kékes tónusa is. Tipikusan olyan szín, ami szerintem mindenkinek jól áll és egész évben viselhető. Hétköznapokon én az ilyen árnyalatokat szeretem a legjobban. 

A formula egy álom. Nagyon pigmentált, krémes, de precízen lehet vele dolgozni. Nem foltos, nem egyenetlen és nem szárít.


Szerelmes volt első swatcholásra.



Így mutat élesben felkenve. A krémes formula miatt aggódtam egy picit a tartóssága miatt, de erre sem lehet panasz. A fényéből veszít valamennyire a nap folyamán, ha iszok, de például egy villás étkezés után csak egy minimális kopást tapasztaltam. 
Ami viszont nekem egy nagy negatívum, hogy oxidálódik, tehát egy kis idő elteltével változik a színe és az csodaszép mályvás rózsaszín egy sötétebb pinkké alakul át. Máskor is tapasztaltam már ezt Colourpop folyékony rúzsoknál. Valamint negatívum még számomra, hogy lemosás után is hagy egy pinkes színt a számon, amit csak hosszas dörzsölés után tudok eltávolítani.Mindezek miatt nem lesz a kedvenc rúzsom, de azt hiszem a formula és a tartósság miatt fogok még egy esélyt adni a Lux rúzsoknak, mert egyébként nagyon jól teljesítenek.


Összegzés: Egy csodaszép csomagolású kollekcióról beszélhetünk. A paletta szerintem nagyon jól összerakott darab. Önmagában is használható és rengetegféle smink készülhet vele. Egész évben megállja a helyét, nem nevezhető kifejezetten nyári vagy őszi darabnak. Vannak gyenge pontjai, mert a fekete szín sajnos nem hozza azt, amit a panben "ígér" és a türkiz meglehetősen potyog. Néhány színt egy picivel nehezebb szépen elsatírozni de ez szerintem csak jó ecset és persze a satírozás gyakorlásának kérdése. A színek nagyon pigmentáltak és szépen harmonizálnak, minden árnyalatnak van legalább egy "párja" a palettában, amivel nagyon szépen mutat. A rúzzsal kapcsolatban vegyesek az érzéseim, mert a csomagolás, a formula és a tartósság nagyon jó, de a színe változik és sima rúzshoz képest nehéz lemosni. Mindezek okán még annak ellenére is örülök, hogy megrendeltem a kollekció ezen darabjait, hogy a az egész vám-mizéria egy kis keserű szájét hagyott maga után.

Értékelés:

Paletta: 5/4,5 

Rúzs: 5/3 

 A paletta pontjaiból egy fél pontot vontam le a fekete árnyalat miatt, mert sajnos nem oylan szép mint a panben. A türkiz miatt nem vonnék le pontot, mert a potyogáson lehet segíteni.A rúzs nem lett a kedvencem, ennek okait nem akarom újra elismételni, de szeretnék még egy esélyt adni a Lux rúzsoknak, mielőtt végleg leírnám őket, hiszen minden terméksorozatban lehetnek gyengébb darabok.

A Colourpop továbbra is az egyik kedvenc márkám marad és van egy komplett kívánságlistám is tőlük. Ha esetleg erre kíváncsiak vagytok, akkor jelezzétek kommentárban. 😊

Mit szóltok ehhez a palettához? Kedvelitek a Colourpop termékeit?

Megjegyzések