Parfüm Pillanatok: Avon "Attraction Sensation" Illatpáros


Az Attraction illatpáros az Avon legnépszerűbbjei közé tartozik, habár nekem sosem keltette fel az érdeklődésemet. Viszont az új illatvariánsa, az Attraction Sensation azonnal szimpatikus lett, amikor elolvastam, hogy milyen illatjegyeket találunk a két kompozícióban. 
Az Avonnak hála ki is próbálhattam a női és férfi illatot is, amikről ebben a bejegyzésben olvashattok részletes véleményt. 


A csomagolás és az üvegek számomra valahogy a 2000-es évek elejét idézik, akkor volt rengeteg ilyen szögletes, magas üvegű parfüm, így kellemes deja vu hatása alatt vettem a kezembe őket először. 


A női illat megjelenése is nagyon csajos. A rózsaszín folyadék és a rose gold kupak remekül mutat együtt. A kupak egyébként nagyon jól zár, szinte már nehéz is levenni, így bátran bedobhatjuk a táskáinkba is, hogy napközben felfrissítsük magunkat vele. A szórófej jól működik, egyenletes, finom permetet bocsát ki. 

Illatjegyek: 

FEJILLAT: Gyömbér, szilva, mandarin
SZÍVILLAT: Arab jázmin, fekete írisz, frézia
ALAPILLAT: Pézsma, ámbra, bőr illatjegy, kasmírfa


Az első gondolatom az volt, az illatjegyeket megpillantva, hogy ez bizony nem egy tavaszi vagy nyári illat és nem is tévedtem. Fújás után közvetlenül a fanyar, de mégis édes szilva illatát érezhetjük. Mögötte ott pezseg a gyömbér és a mandarin citrusossága. Csak pár pillanatot kell várnunk a virágos illatjegyek finom, elegáns, nagyon nőies kombinációjának megmutatkozására, hogy aztán az illat kiteljesedjen egy delejes, édes, gyümölcsös és virágos, de ugyanakkor nagyon karakteres aromává. Számomra ez egy tökéletes őszi parfüm. Igazi szexis, melengető, illat, ami finoman beburkol a jelenlétével. Nyárra nekem túl tömény és fűszeres, de azt hiszem szeptemberben előkerül majd és nagyon szívesen fogom viselni. A tartósságát tekintve átlagosnak írnám le. Ruhán egész nap érezhető, de a bőrön, körülbelül öt-hat órán át érződik.
Ha korcsoporthoz kellene kötnöm, akkor leginkább a húsz év fölöttieknek ajánlanám, akik az édes, szexis, csajos parfümöket kedvelik. 


A férfi illat nagyon letisztultan és elegánsan fest a szürke és ezüst színek kombinációjával. Erről is elmondható, hogy jól záródó kupakkal rendelkezik, így utazáshoz is praktikus választás, valamint a szórófej itt is tökéletesen működik. 

Illatjegyek: 

FEJILLAT: Fekete bors, gyömbérolaj, vizes-légies akkordok
SZÍVILLAT: Fekete zsálya, levendula, kardamom
ALAPILLAT: Pacsuli, füstös vetiver, bőr illatjegy
 
Már az illatjegyek áttekintésekor egyértelmű, hogy egy nagyon férfias, fűszeres illattal van dolgunk. Mégsem mondható el róla, hogy túl nehéz és harsány lenne. Fújás után közvetlenül a fűszeres illatjegyek köszöntenek minket, majd pár pillanattal később finoman háttérbe szorítja őket a zsálya eleven, zöld frissessége és a levendula picit füstös és számomra meglepő felbukkanása, ami egy üdítő újdonság férfi illatban. Nem sok időnek kell eltelni, hogy a parfüm egy finoman édeskés, füstös, lágyan fűszeres aromává teljesedjen aki, ami nagyon különleges, egyedi illatot eredményez. Ez a parfüm egy nagyon jól megkomponált férfi illat. Elsősorban a huszonöt év feletti uraknak ajánlanám. Magabiztosságot és kiforrott stílust sejtet. Az átlagosnak tartósabb illat, szinte egész nap intenzíven érezhető, ruhán pedig másnap is fel-felsejlik az esszencia. Olyan parfüm, ami viselhető munkába, de egy buliba is és szerintem egész évben kellemes viselet, bár nyáron inkább csak este dobnám be, a forró nappalokról picit töménynek érezném.


Összességében egy nagyon kellemes parfüm-élmény az Attraction Sensation illatpáros. A férfi illatot külön kiemelném, mert igazán különleges és kellemes aroma, ami ebben az árkategóriában ritka. A női illat pedig tökéletes kora őszi parfüm lehet, ha valaki az édes-csajos illatokat részesíti előnyben. 

Próbáltátok már az Avon Attraction illatok valamelyik verzióját? Szoktatok páros parfümöket vásárolni?

Megjegyzések