L'Oréal Tattoo Signature Szemhéjtus Teszt/Vélemény


Akinek rejtett szemhéja van, az biztosan hozzám hasonlóan sokat szenved vagy szenvedett a tökéletes szemhéjtus megtalálásához vezető úton. Ha százféle szemhéjtust nem próbáltam már ki életemben, akkor egyet sem. Ezek között volt a klasszikus folyékony, por állagú, filces, zselés, szivacsos és tulajdonképpen minden elképzelhető állagú, kialakítású. Volt, ami ideig-óráig működött és volt olyan, ami szinte azonnal leszerepelt. Az utóbbi hónapokban a L'Oréal Tattoo Signature-t használtam és erről írok most részletesen ebben a bejegyzésben. Le is lövöm rögtön a poént, számomra ő az egyetlen drogériás szemhéjtus, ami működik, bár így sem tökéletes. Ha kíváncsiak vagytok rá, miként teljesít, hogyan mutat felkenve, mik az előnyei és hátrányai, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



A Tattoo Signature egyértelműen Kat Von D ikonikus Tattoo Liner szemhéjtusának koppintása. Sokáig gondolkoztam annak a beszerzésén de számomra a hölgy nézetei, magatartása annyira nem szimpatikus, hogy úgy döntöttem semmit sem fogok vásárolni tőle. 

A L'Oréal tusnak nem csak a neve, hanem a külseje is hasonlít az eredeti Tattoo Linerre.


Nekem nagyon tetszik ez a díszes betűtípus, egyszerre elegáns és vagány. Ha az árát nézzük, akkor a Tattoo Signature a Notino oldalán 2130 Forintba kerül. Úgy emlékszem, hogy a drogériákban némileg drágább, ezért érdemes figyelni a különféle akciókat, vagy megvárni a kuponnapokat. Először én is féláron szereztem be, úgy különösen megéri. 

A legtöbb filces tushoz hasonlóan ennek is jól zár a kupakja, így bátran lehet utaztatni.


A hegye szerintem némileg vastagabb, mint a Tattoo Linernek, emiatt nem is legprecízebb, bár ha megszokjuk a használatát, akkor szép vékony vonalat lehet vele húzni, bár nyilván sosem lesz olyan precíz mint egy folyékony tus, és nem is lehet olyan jól kontrollálni, mint egy zselés tust. 

Nekem a folyékony tusok a mumusaim, A rejtett szemhéj miatt szinte azonnal felkenődnek a szemhéjamra, így ezeket sosem használtam. Tulajdonképpen a húszas éveim elejéig nem is használtam szemhéjtust, mivel akkor jelentek meg az első filces és zselés tusok. 
A zselés tusokkal pedig az volt a problémám, hogy túl hamar beszáradtak. Tehát általában a filces tusokat preferáltam, ezek közül is a Maybelline-t és a Lancome-ot, viszont előbbinek változtattak az formuláján, mert amikor tavaly újravettem, néhány óra alatt elkenődött a szememen. A Lancomenak pedig meglehetősen borsos az ára ahhoz képest, hogy körülbelül 1-1,5 hónap alatt elfogy mindennapi használat mellett. 
Használtam még néhány Essence és Catrice darabot, valamint a L'Oréal kínálatából is többet, de mindegyikkel az volt a problémám, hogy egy teljes napot nem bírtak ki rajtam, én pedig olyan terméket szerettem volna, ami legalább egy 8-9 órán át bírja a kiképzést.


A Tattoo Signature színe intenzív fekete. Egy rétegben is tökéletesen fed. Az állaga szárazabb és nagyon gyorsan szárad, így viszonylag sietni kell a felvitellel és ha elhibázzuk a felkenést, akkor sajnos nehézkes a javítása. Nekem ez nem szokott problémát okozni, a basic tusvonalban filces tussal elég jó vagyok, de egy kezdő sminkelőnek ez gondot okozhat. 
Bőrön és szemhéjpúderen is szépen lehet vele sminkelni. Nem száraz matt feketére, amit én nem is bánok.


Nekem körülbelül három hónap után fogyott ki a tus, úgy, hogy hetente 5-6 alkalommal használtam. Azt viszont észrevettem, hogy az utolsó 1-2 hétben szárazabb, darabosabb lett az állaga és néha nem akart fogni. Egy reggel konkrétan csak az egyik szememet tudtam vele kihúzni. 😃 Így érdemes megvenni belőle az utánpótlást mielőtt elfogyna. 

Ami még negatívum, hogy mivel szárazabb az állaga, nem lehet vele olyan tűhegyes, nagyon precíz vonalat húzni. 

Viszont a tartóssága... nem túlzok, hogy ez az eddigi legtartósabb tusom. Amikor Prágába mentünk, összesen tizennégy órát volt rajtam és nem kenődött el, nem kopott meg. Konkrétan ugyanolyan volt, mint amikor felkentem. Így napi 10 órát simán kibír. Egyszer felkentem edzéshez, mert kíváncsi voltam, hogy az izzadást mennyire bírja. Egy nagyon minimális kupáson kívül, tökéletes maradt. 
Pozitívum még, hogy a lemosása nagyon egyszerű, egy sima micellás vízzel lejön.


Így mutat felkenve. Látható, hogy nem a legprecízebb tus, de én azt gondolom, hogy hiába precíz egy tus rajtam, ha három órával később felkenődik a szemhéjamra, vagy lefolyik az arcomon. Viszonylag sokáig elég a tus, hiszen közül három hónapig használtam. Kíváncsi leszek, hogy a nyarat és a meleget hogy fogja bírni, de eddig ez a kedvenc szemhéjtusom és végre szívesen használok hétköznapokon is tust, mert nem kell attól félnem, hogy a nap végére pandamaci leszek. A legjobb pedig, hogy nagyon kedvező az ára



Összegzés: Ha valakinek elsősorban a tartósság a fontos és hozzám hasonlóan rejtett szemhéjjal van megáldva, akkor nagyon tudom ajánlani a kipróbálását. Viszont ha ha olyan tust kerestek,amivel tűhegyes, tökéletes vonalat lehet húzni, akkor nem fogjátok ezt szeretni, mert a hegye sem a legprecízebb és nagyon gyorsan szárad, így lehetetlen javítani. A csomagolása egyszerű és szép, a lemosása is gyerekjáték, így, habár nem a legtökéletesebb tus, nekem mégis a kedvencem lett. 

Értékelés: 5/4,5

Fél pontot levonok, mert tényleg nem a legprecízebb tus és nem szabad vele hibázni, mert lehetetlenség korrigálni. A tartóssága fenomenális és tényleg ez az egyetlen tus, ami egy teljes napot kibír rajtam. 

Ti milyen szemhéjtust használtok? Van kedvencetek?

Megjegyzések

  1. Nagyon hasznos volt ez a bejegyzés. (-: Számomra eddig a zselések váltak be, és ugyancsak a L'Oreal terméke lett számomra a kedvenc. Sajnos valóban hamar beszárad, főleg, ha nem is minden nap használjuk. Egyszer kipróbáltam a mikrós trükköt, hogy alacsony fokozaton kicsit meglágyítani és összekeverni egy fogpiszkálóval (én tűt használtam :D ). Meglepő módon bevált!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sajnos a mikrózás után már nem volt tartós a tus, bár az Maybelline darab volt.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)