Avon True matt nude rúzsok Teszt/Vélemény


Az Avon márciusban új rúzsokkal egészítette ki a True matt rúzsok családját. A meseszép csomagolású nude rúzsok hat új árnyalatban érhetőek el, amik közül mindenki találhat kedvére valót. Én három színt próbáltam ki, ezekről olvashattok most részletes véleményt, színmintákkal és felkenve is megmutatom őket. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, olvassátok el a teljes bejegyzést. 


Nem tudok betelni ezzel a csomagolással. Annyira szép, igényes és nőies. A nude színek a kupakok és a rose gold fémes elem nagyon mutatóssá teszik a rúzsokat. Akár dekorációs elemnek is beillenek egy sminkes asztalkán. 
Az áruk most akciósan 999 Forint az Avon webshopban.  
Én három árnyalatot próbáltam ki: Blush, Nude Suede és Divine Twig.


Balról jobbra: 
Blush
Nude Suede 
Divine Twig

Az illatuk lágy, gyümölcsös, egyáltalán nem zavaró vagy túlzó és felkenés után nem érződik. Habár mindegyik matt finishű, az állaguk eléggé eltérő. Van köztük szárazabb és krémesebb is. A fedésük sem ugyanolyan, de erre majd ki fogok térni részletekbe menően az egyes színeknél.

Ahogy megszokhattátok, a színminták alap és kontúrceruza nélkül készültek. Nincs korrektoros javítgatás, sem photoshopos utómunka. Azt hiszem elmondhatom, hogy a legtöbb dolgozó nőnek egy sietős reggelen nincs ideje ecsettel tökéletes, instagramra illő rúzsozást készítenie. Szóval keep it real! 


Blush

A fedése közepes, de lehet építeni. Felkenés helyett inkább finom ütögető mozdulatokkal érdemes felvinni, így sokkal szebb lesz az eredmény. Érdemes alá egy ajak-primert használni, mert nekem egyáltalán nem száraz a szám, ez a rúzs mégis kiemel minden apró kis vonalat. Száraz ajkakra nagyon nem ajánlom, szerintem borzasztóan festene cserepes ajkakon ez a szín. 

Maga az árnyalat egyszerűen tökéletes tavaszra. Élénk, de mégis finom és elegáns szín. Tökéletes hétköznapra és szerintem ez az az árnyalat ami minden bőrtónushoz jól illik.


A tartóssága átlagos, rajtam evéssel-ivással körülbelül négy órát bírt, ezután meg kellett igazítani, mert belül csúnyán lekopott. Az egész napos viselés után nem éreztem, hogy kiszárította volna a számat, de ahogy mondtam, nekem alapból nem szárazak az ajkaim.


Nude Suede

Ez a tökéletes "my lips but better" árnyalat, ami minden sminkhez és minden alkalomra illik. A finishe inkább blotted, mint matt. A fedése erős közepes de építhető. A textúra kellemes, krémes, nagyon jól siklik az ajkakon. Ha valaki nem tudja pontosan, hogy melyik szín állna jól neki, akkor ezt az árnyalatot ajánlanám, szerintem nem lehet vele mellé lőni.


A tartósságát tekintve ez is átlagos. Evés-ivás után, pár óra elteltével már újra kell kenni. Szerencsére szépen igazítható, nem lesz csúnya az eredmény, ha felviszünk egy másik réteget. Egyáltalán nem szárított és nagyon kellemes, szinte alig érezhető viselet volt egész nap.


Divine Twig

Erre az árnyalatra voltam leginkább kíváncsi, mert egy csodás csokoládé barna nudenak tűnt a sajtófotókon és a swatchokon is. Felkenve viszont sokkal sötétebb, szinte pirosas. Nyilván az ajkak alapszínétől is függ, ha valakinek halványabb a szája, akkor nyilván máshogy mutat. Ennek ellenére egy nagyon is viselhető szín. Olyan árnyalat ami szerintem egész évben tökéletes. 
A textúra nagyon kellemes, már-már túl puha és ennek meg is van a hátulütője, ugyanis hajlamos "vérezni" az ajkak külső részén, egy picit olyan, mintha a bőrrel érintkezve megolvadna. Ezt csak akkor tapasztaltam, ha nem viseltem alapozót vagy CC krémet. (Hétköznapokon általában csak fényvédő+korrektor párossal nyomulok.)


Minden hibája ellenére ez lett a kedvencem, mert nagyon tartós. Körülbelül hat óra elteltével kellett picit megigazítanom, mert a szám belsején kopni kezdett. Ettem és ittam is vele, így ez nagyon jó eredmény. Ennél sokkal drágább rúzsok vizsgáztak nálam rosszabbul tartósság szempontjából. 
Ez sem szárít, sőt lemosás után nagyon puhának érzem a számat, mintha még hidratálná is ez a rúzs, így azoknak is ajánlom, akik szárazabb ajkakkal "küzdenek".


Összegzés: Szerintem az Avon nagyon ütős kollekciót dobott piacra. A csomagolás gyönyörű, a színek közül mindenki találhat kedvére valót és ár-érték arányban teljesen korrektek ezek a rúzsok. Egy nyolc órás munkanapot ugyan nem húznak ki, de tudnék ennél sokkal drágább rúzst mutatni, amik fele ennyit sem bírnak. Akik a brutális, teljes fedést keresik, azok nem biztos, hogy szeretni fogják őket, illetve a finishük sem olyan, mint mondjuk egy Ruby Woonak. Mindezek okán és ellenére én nagyon megszerettem őket és szívesen használom őket minden nap. Sőt mióta nálam vannak, csak ezeket veszem elő a reggeli sminkem elkészítésekor. 

Értékelés: 5/4 

Habár nem tökéletesek, de árkategóriájukban szerintem a legszebb és legjobb rúzsok, ráadásul a csomagolásuk is nagyon szépséges. Ha valakinek extra száraz ajkai vannak, az nem fogja őket szeretni. 

*A rúzsokat az Avontól kaptam tesztelésre, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Megjegyzések