Guerlain Le Petite Robe Noire Matt Folyékony Rúzs Teszt/Vélemény


Habár az elmúlt hónapokban már leginkább a szájfények kerültek előtérbe, én még mindig a matt folyékony rúzsokat kedvelem jobban, mert számomra sokkal kényelmesebbek. Nem ragadnak, tartósak és nem kenődnek el. Továbbra is a Colourpop a kedvenc márkám, de szívesen próbálok ki új darabokat is. Most a Guerlain matt folyékony rúzsát teszteltem, erről olvashattok a bejegyzésben. Természetesen színmintákat is készítettem róla és élesben viselve is megmutatom. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor nézzétek meg a teljes posztot. 

Először is egy kis magyarázatot szeretnék adni arra, hogy miért nem nagyon volt bejegyzés a blogon az elmúlt két hétben. Röviden és tömören és egy egészségügyi probléma miatt, egyszerűen sem lelki erőm, sem kedvem nem volt megnyitni a szerkesztő-felületet. Több poszt várt piszkozatként, de nem tudtam rávenni magam, hogy befejezzem őket. Emiatt nem nagyon voltak Insta-posztok sem. De most, hogy a dolgok rendbe jöttek, lassan visszatérek én is, lesznek új posztok a héten és sok új képet is lőttem. De térjünk is vissza a mai tesztalanyomhoz. 😊


A Guerlain Le Petite Robe Noire rúzsok a Notino Webshopban összesen tizenöt árnyalatban érhetőek el, ami azért eléggé nagy színválaszték és hozzá kell tennem, hogy az unalomig ismert nude, rózsaszín, piros és bordó árnyalatok mellett különleges, extrém színek is megtalálhatóak a kínálatban, például van egy kék, több lilás és egy lilás fekete szín is.Az áruk meglehetősen borsos, de most akciósan 7640 Forintba kerülnek, amiért egy 6ml-es elsőre egészen picinek tűnő rúzst kapunk. De bármennyire is picinek és kevésnek tűnik, összehasonlítva egy Maybelline Matte Ink például csak 5ml és a Colourpop rúzsok csak 3,2ml-es kiszerelésűek.


A tubus igényes és habár műanyag, de abból is a szebb, high end érzetű változat. A kupakon a márka logója látható, más felirat nincs rajta. A teteje jól zár, bátran bedobhatjuk egy táskába is. 

Én az L120 Empowered árnyalatot teszteltem, ami egy hideg tónusú élénk piros szín. 


Az applikátor pici és precíz, a klasszikus szivacsos megoldással. Hajlamos összekenni a tubus tetejét. 


Nem vesz fel túlzóan sok festéket, így szépen lehet vele dolgozni. 


Az állaga nagyon krémes, picit ragacsos, az illata pedig eléggé erősen gyümölcsös és van egy pici édeskés íze is. Felkenés után nem szárad azonnal mattra, várni kell vele 1-2 percet. Ez azért praktikus, mert ekkor még lehet rajta javítani, nem köt rá azonnal a bőrre és az ajkakra. 


Leszáradás után. 


 A fedése nem a legerősebb. Nekem három réteg kellett ahhoz, hogy szép, teljes, egyenletes fedést érjek el. Viszont pozitívum, hogy szépen lehet építeni, nem ül be az apró ajakráncokba. Mattra szárad, de nem lesz kopogósan matt és nem húzódik, repedezik meg az ajkakon, ahogy sok más matt folyékony rúzs, több rétegben felkenve. Szinte észrevétlen viselet az ajkakon és egyáltalán nem szárít. A felvitele egyszer, a felső ajkakon szép, precíz vonalat lehet vele húzni még kontúrceruza nélkül is, az alsó ajkakon van egy minimális elmosódás, ahogy láthatjátok, de egy precíz korrektor ecsettel és egy jó korrektorral ezt is ki lehet javítani.


A tartósságát tekintve átlagosnak nevezhető. Az ivást jól bírja, ha villával eszem, minimálisan kopik és körülbelül öt óra viselet után kellett egy nagyon picit igazítanom rajta.  
A lemosása micellás vízzel, kissé nehézkes, én mindenképp valamilyen kétfázisú lemosót vagy olajos balzsamot javasolnék hozzá. 

Összességében nagyon elégedett vagyok vele bár sietős reggeleken nem ezt veszem elő, mert tényleg szöszölni kell vele egy picit, hogy szép egyenletes, teljes fedést kapjunk. Tartósság szempontjából egy Colourpop rúzst nem ér utol, de mindenképpen jobb mint például a Chanel folyékony matt rúzsai, amik sokkal drágábbak, de katasztrofális a minőségük. Előnye, hogy nagyon kellemes viselni.


Összegzés: Ha valaki szeretne egy high end darabot a folyékony rúzsok kínálatából, akkor bátran tudom ajánlani, főleg most, hogy még akciós is. A színválaszték nagyon széles, szerintem mindenki találhat kedvére valót. A csomagolása szép, egyszerű és elegáns, az applikátor is praktikus. A felvitellel kell egy picit játszani, hogy szép egyenletes fedést érjünk el és a legjobb jóindulattal sem lehet rá azt mondani, hogy kibír egy nyolc órás munkanapot, kivéve ha valaki nem iszik és eszik egész nap, amit senkinek sem ajánlok. Viszont szépen lehet javítani és a lemosása sem problémás, egy sima kétfázisú lemosóval lejön, nem kell hozzá véráldozat, a Sátán megidézése, benzin és külön csodaszer, mint például a Maybelline Matte Ink esetében.

Értékelés: 5/4

Nem ez lesz a kedvenc folyékony rúzsom, de egy kis luxy darabnak elmegy a gyűjteménybe. A színe nagyon szép és kellemes viselni, de egy sietős reggelen biztosan nem ezt venném elő és akkor sem erre esne a választásom, ha fontos, hogy egész nap szép maradjon a rúzsom.

Melyik a kedvenc matt folyékony rúzsotok? Próbáltatok már valamilyen sminkterméket a Guerlain márkától?

Megjegyzések