Maybelline Superstay Matte Ink Teszt


A matt folyékony rúzsok népes táborában talán nincs még egy ilyen megosztó darab, mint a Maybelline SuperStay Matte Ink. Van aki csak erre esküszik, van aki ki nem állhatja. Mivel már nagyon sok márka folyékony rúzsait kipróbáltam, így rájöttem, hogy egyetlen darabból lehetetlen véleményt alkotni egy márka termékeiről, így a Matte Inkek közül kettőt is kipróbáltam. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy nekem mennyire váltak be ezek a folyékony rúzsok, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést, amiben a színminták mellett felkenve is megmutatom a rúzsokat. 



Kezdjük a csomagolással. Szerintem hihetetlenül cuki, ez a megoldás, hogy a tubus színe megegyezik a rúzséval. Egyrészt könnyű megkülönböztetni őket, másrészt roppant mutatós is. Egyébként semmi csicsa, egyszerű letisztult. A kupak jól zár, bátran be lehet tenni táskába is. 

Ha összehasonlítjuk a Colourpop folyékony rúzsaival, akkor a csomagolás tekintetében mindenképpen a Maybelline nyer nálam, ugyanis a Colourpop rúzsokról sajnos lekopik a holografikus felirat. Viszont árban a Colourpop sokkal jobb. Most például akciósan 5,20 dollárba kerülnek a folyékony rúzsaik, míg a Maybelline Superstay Matte Ink ára 2050 Ft. Ám ha hozzászámoljuk a postaköltséget, akkor mindenképpen a Maybelline győz ár tekintetében is. Colourpop rúzst tényleg csak akciósan vagy ingyenes szállítás éri meg rendelni, esetleg, ha más, nagyobb értékű terméket is kiválasztottunk a webshopból. 

A Notino webshopjában a SuperStay Matte Ink rúzsokból 19 árnyalat érhető él, ami itthoni viszonylatban nagyon jó, bár igazán extrém színeket nem találunk a kínálatban. Ha ebből a szempontból hasonlítjuk össze a Colourpoppal, akkor utóbbi fölényes győzelmet arat, hiszen csak a matt finisű folyékony rúzsaikból van legalább harminc árnyalat, ha nem több. 

Mindent összevetve, nagyon sok érv szól a Matte Ink mellett. Nagy színválaszték, kedvező ár, a csomagolás is mutatós és praktikus. De vajon hogyan teljesít? Mennyire egyszerű a használata? 


Az applikátor egy csoda. Pont a kellő mennyiségű festéket veszi fel, hihetetlenül precíz, még a hozzám hasonló béna rúzsozók is pontosan tudják felvinni a rúzst, ajakkontúr nélkül is. Nagyon nagyon szeretem ezt az applikátort. A rúzs illata kellemes, édeskés, felvitel után nem érezhető. Az állaga is pont jó, nem túl folyós, de nem is túl sűrű és több hónap elteltével sem változik meg. 

A fedése teljes, már egyetlen rétegben is. Eddig jól hangzik ugye? 


Az általam kipróbált két szín, a barackos nude 05 Loyalist és a sötét lilás bogyószín 110 Originator. 

Egy rétegben vittem fel a rúzst. Mindkét árnyalat egyenletesen fed és nem foltos. A száradási idejük nagyon hosszú. Míg a Colourpop és NYX folyékony rúzsok pár pillanat alatt mattra száradnak, a Matte Inknek kell legalább öt perc.


A színek gyönyörűek és valóban olyanok, mint a csomagoláson. Viszont... nem száradnak teljesen mattra. Rajtam egy kicsit ragacsosak maradnak és igen, a csók tesztet sem állják ki. A rúzsokat elsősorban az elképesztő tartósságukkal reklámozzák, ami igaz is, valóban nagyon ragaszkodóak, kapható hozzájuk speciális leoldó stick is a márkától, ugyanis tényleg nem egyszerű lemosni őket. A sima micellás víz semmit sem ér, nekem olajos lemosó kell hozzá és alapos dörzsölés. 
Ez szuper lenne, ha egész nap tökéletesen mutatna az ajkakon, de nálam ez sajnos nem így működik. A száj belső felén ugyanis kopik, legalábbis evéskor. De a Colourpop rúzsokkal ellentétben ezt nem lehet szépen újrakenni. A második réteg darabos lesz és foltos. 

Valamint ami még nagyon zavar, hogy egyáltalán nem kényelmes viselet az ajkakon. A szám húzódik és száraz érzetű alattuk és állandóan érzem rajta a rúzst, mert kissé ragacsosak is. Így hétköznap nálam nem kerülnek elő a fiók mélyéről, amit nagyon sajnálok, mert tényleg gyönyörű színekben kapható. 


A Loyalist ráadásul nagyon kiemeli az ajkaim apró vonalait, ettől a szám száraznak és cserepesnek tűnik, pedig egyáltalán nem az. Annyira nem az, hogy a MAC Retro Matte viselésével sincsenek gondjaim. A Matte Inkkel viszont úgy érzem, mintha egy vékony papírréteg borítani az ajkaimat. Ezt annyira de annyira sajnálom, mert az egyik legszebb barackos nude amit valaha láttam. Próbáltam alá hidratálni, de akkor azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nem tartós a rúzs.


Az Originator egy fokkal jobb, viszont ez nem szárad teljesen mattra. Végig egy picit ragacsos marad és mivel nagyon sötét szín, így ha kopik, akkor nagyon csúnyán kopik. Az ivást jól bírja még üvegből is, de egy villás-étkezésnél már darabokban kopik, hamburgert pedig ne akarjatok enni benne, mert még el is kenődik és lehetetlenség szépen letörölni, mert a bőrt is megszínezi. 


Összegzés: Nekem sajnos nem lettek a kedvenceim ezek a folyékony rúzsok. Eldöntöttem, hogy még egy árnyalatnak adok esélyt, mert tényleg nagyon szépek a színek, az applikátor is roppant praktikus, az ára is kedvező és a csomagolás is szuper. De rajtam egyszerűen nem működnek. Nem száradnak teljesen mattra, ragacsosak, csúnyán kopnak és a nude árnyalat nem is mutat szépen a számon, valamint a viselésük sem kellemes. Ezzel szemben van olyan Colourpop és Dose of Colours rúzsom, amit szinte nem is érzek az ajkaimon, mégis kibírnak rajtam 6-8 órát anélkül, hogy javítgatni kellene. 

Értékelés: 5/3 

Azért kapnak három pontot, mert az applikátor szuper, nagyon precízen lehet vele dolgozni. A színek gyönyörűek, a csomagolás is rendben van. Viszont én egyszerűen nem szeretem őket viselni. Csúnyán kopnak, nem lehet őket szépen újrakenni és lemosásuk is körülményes. Tényleg nagyon szeretném szeretni őket, de nekem egyszerűen nem jöttek be. 

To próbáltátok már a SuperStay Matte Ink rúzsokat? Mik a tapasztalataitok? Melyik a kedvenc folyékony rúzsotok?


Megjegyzések

  1. Szia!
    A 10-es Dreamer árnyalatot próbáltam rögtön a drogériás megjelenésekor.
    Botrány! Kevés tartott vissza, hogy ne vágjam a kukába.
    Olyan könnyes szemmel néztem folyton NYX Lingerie és ColorPop rúzsok képeit, mint Shreekben a Kandúr az üldözőit. Úgy szerettem volna belőlük. Kicsit drágállom is őket és látatlanban nem merek rendelni.
    Mikor Maybelline Matt Ink kijöt! Hú végre itt az én időm, gondoltam. Még jó, hogy akciósan vettem.
    Nehezen szárad, bármennyire is hidratálom ajkaimat, akkor is csúnyán ráncolódik. Mivel ragacsos marad, evés- ivás nélkül is cafatokban jön le az ajkaimról. Borzasztó nagy csalódás számomra. Csak a színe és az aplikátora volt pozitívum.

    Tegnap előtt vettem egy Rimmel Stay Matte folyékony rúzst. Akciós volt Rossmanban 1799 a 2400-ról. Gondoltam utoljára teszek egy próbát.
    Maybellinnel szemben egy álom. 8 órát simán kibírt pedig sokat ittam üvegből, villás evészet is volt. Épp, hogy az ajkaim sarkában és a belső oldalon megkopott, de javítható. A többi rész sem foltosan halványult, hanem egyenletesen. Eddig imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy írtál! :) És köszi a tippet, én is teszek egy próbát a Rimmellel akkor. A Colourpopnál jobbat még nem próbáltam, amik nekem nagyon bejöttek: Flurries, Viper, Point Zero, Lumiere II, Trap, Monday, Aquarius.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)