Garnier Fructis Hair Food Hajpakolások


Habár szívesen készítek házi hajpakolásokat, az utóbbi években egyre ritkábban van időm rá, hogy ilyesmivel pepecseljek. Viszont ezt az extra ápoló lépést nem szívesen hagyom ki, mivel a hajam a szőkítve van. Tavaly ősszel fedeztem fel magamnak a Garnier Fructis új hajpakolásait, amik közül eddig hármat volt szerencsém kipróbálni. Ezekből is kettő vegán termék és mindegyikről elmondható, hogy 98%-ban természetes összetevőkből áll. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem róluk, melyik lett a kedvencem, melyik volt az ami kevésbé vált be, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



A Garnier Fructis Hair Food hajpakolások színes, 390ml-es tégelyekben érkeznek. Számomra ez a legpraktikusabb, hiszen így mindent el tudunk használni, szemben a tubusos vagy flakonos pakolásokkal. A tégelyek jól záródnak, bár méretükből adódóan utazásra nem túl praktikusak. Én ezt úgy oldattam meg, hogy egy kisebb utazós tégelybe tettem az egyikből és így vittem magammal. 
Az áruk a Notino webshopban 1600 Forint körül van, ez lényegesen kedvezőbb mint más drogériákban, ahol általában 1900 Forintért lehet beszerezni. Érdemes figyelni a különféle akciókat, például Glamour Napok alkalmával akár féláron is be lehet szerezni. 
Lehet őket klasszikus hajpakolásként is használni, illetve ki nem öblítendő pakolásként és száraz hajra is hajvégápolóként. Én elsősorban sima hajpakolásként használom őket, vagyis a hajmosás végén 2-3 percre hagyom fent őket, majd kiöblítem.


A Papaya Hair Food károsult, töredezett hajra készült. Nekem ez jött be a legkevésbé. Habár az illata nagyon kellemes és tényleg érezhetően puha lett tőle a hajam, de nagyon el is nehezítette. Ezt inkább azoknak ajánlanám, akinek tényleg sok, hosszú és viszonylag száraz hajuk van. Érdemes kevesebbet használni belőle. Én minden esetben kis szoktam öblíteni a pakolást, egyetlen egy alkalommal használtam ki nem öblítendő pakolásként, és akkor másnap hajfestéskor a hajam egyszerűen ledobta a festéket, szóval ilyet soha többet. 

A Banana Hair Food lett a legnagyobb kedvencem. Ez száraz hajra ajánlott és nagyon jól végzi a dolgát. A hajam puha, fényes és könnyen kezelhető lesz a használatával. Sokkal egyszerűbb kivasalni és a szőkítés után sem kezd törni. Az illata valami fantasztikusan banános, de nem az a mű-banán illat, hanem igazi kellemes, gyümölcsös aroma, a legszívesebben belekóstolna az ember. Nekem most vállig ér a hajam, és így általában egy diónyi mennyiséget szoktam eloszlatni rajta. Egy tégely körülbelül négy-öt hónapra elegendő, ami szerintem szuper.


Az Aloe Hair Food az egyik legújabb a termékcsaládban. Ez normál és száraz hajra ajánlott és a Papayás mellett ő is vegán termék. Az illata nagyon kellemes, friss, nyárra nekem nagyon bevált. Nem nehezíti el a hajat és az illata sokáig érződik. Ha valaki nem kedveli a gyümölcsös illatokat, akkor szerintem érdemes ezzel tenni egy próbát. Száraz hajra is kipróbáltam hajvégápolóként és úgy is nagyon bevált, pedig az én hajam általában nem kedveli a hajvégápolókat.


Összegzés: Mindegyik termék bevált, bár a papayásat nem venném újra. A banános nagy kedvencem lett, abból már két tégelynyit elhasználtam az elmúlt egy évben és azt hiszem az Aloe verás is hasonló kedvenc lesz. Sok drogériás hajpakolást kipróbáltam már, de a Garnier Fructis Hair Food pakolások váltak be eddig a legjobban. Ár-érték arányban szerintem nagyon szuperek, hiszen közel 400ml terméket kapunk a pénzünkért. A csomagolásuk is praktikus és a használatuk is egyszerű. 

Értékelés: 5/5

Én nagyon megszerettem őket, közel egy éve csak ezeket használom. Ha valakinek hosszú, száraz, töredezett, nehezen kezelhető haja van, akkor érdemes tenni velük egy próbát, ráadásul az illatuk is nagyon finom. 
Ti próbáltátok már a Garnier Fructis Hair Food pakolásokat?

Megjegyzések