Parfüm Pillanatok: Avon "Mesmerize Mystique Amber"


Ha parfümökről beszélgetek valakivel, általában amellett, hogy megkérdezem milyen típusú illatokat kedvel, azzal kapcsolatban is kifaggatom, hogy szeret e az illető évszaknak megfelelő illatot viselni, vagy épp hidegen hagyja ilyesmi és örömmel visel nehéz, fűszeres illatokat nyáron, vagy épp könnyed, gyümölcsös aromákat télen. Félre értés ne essék, nincs ezzel semmi gond, hiszen mindannyiunknak más tetszik, mások az igényeink. Egyszerűen csak érdekes hallani az emberek véleményét ezzel kapcsolatban. Vannak akik hűségesek egy illathoz és éveken át ugyanazt a parfümöt használják télen-nyáron, míg mások soha nem veszik meg kétszer ugyanazt. Nekem személy szerint megvannak a örök kedvenceim, de szeretek minden évszakban egy-egy új illatot is kipróbálni. 
A március eleje viszont az az időszak, amikor nehezen tudom eldönteni, hogy még a téli, nehéz illatokra vágyom e, vagy már a könnyed tavaszi aromát szeretném használni. Nehéz erre az átmeneti időszakra megfelelő illatot találni, viszont az Avon új Mesmerize illatai tökéletesek erre a tavaszba hajló, ám még hidegebb időszakra. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, olvassátok el a teljes bejegyzést. 



A Mesmerize az Avon egyik legnépszerűbb illatvonala. A klasszikus Black mellett, nekem a Red is nagy kedvenc lett, így nagyon kíváncsi voltak a Mistique Amber illatpárosra is. Tetszett ez a keleties, borostyánszínű-arany üveg és az illatjegyek alapján is szimpatikusnak tűnt mindkét illat.


Az üveg forma mindkét illat esetében ugyanaz maradt, csak a színeken változtattak. Mindkét üveg jól záródó kupakot kapott és a szórófejük is nagyon jól működik. A női illat 50ml-es kiszerelést kapott, ami szerintem még pont belefér az utazós-kategóriába.


A Black után nekem ez a borotyán színű üveg a kedvencem. Igazán mutatós darab, olyan amit szívesen kiteszek a polcomra.


Illatjegyek:Barack, jázmin, aranyló ámbra 

Ahogy látjátok, az illatjegyek alapján nem egy komplex illat, mégis nagyon különleges, ahogy kibontakozik a bőrön. Fújás után közvetlenül a barack és jázmin egy fűszeresebb, édesebb elegye köszönt minket, majd pár perccel később egy édes, de nem émelyítő, lágyan virágos és vaníliás aromává alakul át az illat. Nagyon kellemes, melengető illat, olyasmi amit szívesen viselek ilyentájt, vagy épp az ősz első hidegebb napjain.


Nagyon tartós illat, egész nap érzem magamon, ruhán pedig másnap is megmarad. Elsősorban a 25+ korosztálynak tudom ajánlani. Egy olyan illat amit egy húszas éveiben járó nő is magáénak érezhet, d egy idősebb hölgy is szívesen viselheti. Én nappali illatnak tudom elképzelni, esti-alkalmi parfümnek számomra nem elég pikáns és fűszeres.


A férfi illat nagyobb, 100ml-es kiszerelést kapott, ami szerintem nagyon sokáig elegendő, így a kedvező árát tekintve szuper vétel ez a parfüm. Itt is elmondható, hogy jól záródik a kupak és a szórófej is nagyon jól működik, viszont ez a kiszerelés már nem az a táskába dobós-utazós méret.


Illatjegyek: Kardamom, szantálfa, aranyló ámbra

Fújás után közvetlenül egy fűszeres, pikáns aroma üdvözöl minket. Én érzek benne egy kis gyömbéres csípősséget is, de ez pár pillanattal később elillan és egy nagyon kellemes, édeskés, melengető illattá szárad le a parfüm. Szintén olyan aroma, ami késő télre-kora tavaszra és az aranyló októberi napokra is tökéletes választás. Ez azt illatot el tudom képzelni nappalra is, de egy elegánsabb alkalomkor is megállja a helyét.


A tartósságát tekintve ez picivel rosszabbul teljesít, a nap végére már elhalványul az illata, de azért 5-6 órán át elég jól érezhető marad. Szintén a 25+ korosztály számára ajánlanám inkább, ezen belül azoknak akik szeretik az édeskésebb illatokat.


Szerintem ez egy nagyon jól sikerült illatpáros az Avontól, bár az utóbbi időben nem is volt olyan páros illatuk, ami csalódást okozott volna. Tökéletes az átmeneti időszakra és azok számára akik szeretik az édes, fűszeres, de nem túl tömény és émelyítő parfümöket. 

Ti milyen illatokat kedveltek a hidegebb, kora tavaszi időjárás alatt? 

 

Megjegyzések