Problémás bőr ápolása, sminkelése

A pattanásos, mitesszeres bőr különlegesen körültekintő ápolást igényel mind arctisztítás, mind hidratálás, mint sminkelés terén. Ha ezzel a problémával küszködsz már hosszabb ideje, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt. Tovább fontos a helyes táplálkozás is. Hanyagold a cukros, szénsavas üdítőket, a gyorséttermi kaját, a chipseket és a túlzott szénhidrát bevitelt. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat és teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket. Továbbá kezdj egy cinket szedni. 
Az arctisztításra is fordíts különös gondot, használj kifejezetten pattanásos bőrre készült termékeket. 


Viszonylag olcsó és nagyon hatásos a Garnier Pure Active termékcsalád. A leghatásosabb ha az arctisztító, arctonik, arckrém és pattanás kezelő is ugyanabból a termékcsaládból van.


Az Essence is kínál termékeket problémás bőrre. Fontos hogy reggel-este használd őket, napi rendszerességgel. 

A legnehezebb talán azt megállni, hogy nem szabad piszkálni a pattanásos gyulladt bőrt. Ezzel csak még több baktériumot juttatsz a bőrödre. Szóval el a kezekkel! 


problematic skin



Íme néhány termék, amikkel a pattanásos bőrt érdemes sminkelni. Ha zsíros is a bőröd mindenképpen válassz púderes termékeket. Szintén jó alternatívák lehetnek az illatanyagmentes termékek és natúrkozmetikumok. Sokszor az illatanyaggal ellátott termékek még rontanak a helyzeten, szóval érdemes megnézetni azt is hogy nem vagy e érzékeny rájuk. A vörös pattanásokat nehéz eltüntetni, ezért érdemes beszerezned egy zöld korrektort vagy olyan palettát amiben van zöld korrektor is, mivel ezek semlegesítik a vörösséget.
Fontos továbbá hogy amint lehet mosd le magadról a sminket és kezeld le a pattanásaidat. 

Tipp: Ha nem szeretnél külön pattanásleszárítóra költeni jöhet a régi jól bevált fogkrém, vagy a teafaolaj, esetleg egy kis citromlé.

Megjegyzések

  1. Megit hasznos kis tippeket kaptunk. :)

    Üdv.
    Móni

    VálaszTörlés
  2. Nekem most a sima gyógyszertári baba fürdető vált be legjobban arclemosónak.

    VálaszTörlés
  3. Zöld korrektor? Szó szerint?
    Most nézem, hogy itt van a képen Miss Sporty So Clear púder. Mi felénk nem lehet kapni, azt hittem már nem is gyártják.

    VálaszTörlés
  4. Ti hogy vagytok az Essence pure skin alapozójával és kőpúderével?

    VálaszTörlés
  5. hasznos tippek, de nekem hála istennek nem kell:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)