DIY Színezett hidratáló, BB Cream

Vannak napok, különösen nyáron a hőségben, amikor nem szívesen viselünk alapozót, de "valami" mégis hiányzik a bőrünkről. Ilyenkor jó megoldás lehet egy színezett hidratáló. Viszont ezek közül is nehéz megtalálni a megfelelő darabot. A jó minőségűek pedig drágák.
Most adok egy tippet, amivel elkészítheted a saját tökéletes színezett hidratálódat.
Amire szükséges lesz:
  • Egy üres, jól záródó, tiszta tégely 
  • A jól bevált nappali hidratálókrémed
  • A jól bevált alapozód
Tegyél a tégelybe egy kevés krémet, majd nyomj belőle egy keveset az alapozóból és keverd össze. Kész is a színezett hidratáló. A legtöbb márka nem gyárt külön zsíros, vagy problémás bőrre készült színezett hidratálót, de ha az ilyen bőrre készült nappali krémedbe teszed az alapozót, már kész is a mattító színezett hidratáló.

A BB Cream-ek általában tartalmaznak ápoló összetevőket, SPF-et, színt és bőrtökéletesítő részecskéket, amitől a bőr ragyogóvá válik.
El tudod készíteni a saját BB Cream-ed is.
Amire szükség lesz:
  • Tiszta, jól záródó tégely
  • A jól bevált nappali arckrémed
  • Legalább 20-as SPF-es naptej, a legjobb ha arcra való 
  • A jól bevált alapozót
  • Csillámos porpúder vagy highlighter por, folyékony highlighter
Tegyél a tégelybe egy kevés arckrémet, majd adj hozzá negyed annyi naptejet és negyed annyi alapozót. Végül tegyél bele egészen kevés selyemfényű highlightert és keverd össze. Kész is a  BB Cream!

Fontos: Ezekből csak annyit készíts ami 1-2 használatra elegendő, mivel nem tarthatóak el sokáig. Tartsd őket jól záródó tégelyben, fénytől védett helyen.

Ti használtok BB Cream-et vagy színezett hidratálót? Ha igen, mi a véleményetek róluk?

Megjegyzések

  1. Én csináltam már egyszer színezett hidratálót, igazából szemhéjalapozónak szántam volna, mert láttam, hogy az másoknál bevált, de nekem sajnos nem. :/ Így most már színezett hidratálóként funkcionál, erre a célra meg is felel :)
    A klasszikus Nivea hidratáló krémet kevertem össze az Avon Color Trend olajmentes alapozójával. Kicsit kifényesíti a bőröm, de púder mellett ez is jó.
    A BB krém recepted is nagyon tetszik, lehet, hogy ki is próbálom! :) Amúgy a Garnier olajmentes BB krémjét készülök beszerezni, sok jó hallottam róla.

    VálaszTörlés
  2. Nem használok BB-t se meg színezett hidratálót se, sőt napközbe semmi krémet, mert idegesít, hogy zsíroznak érzem tőle az arcom, akármennyire is beszívódik. Ez van :)

    VálaszTörlés
  3. Egyszer kipróbáltam a BB-t, nekem nem jött be, se színezett hidratálókat nem használok. Én is zsírosnak érzem a bőröm és zavarrrr!
    Bia

    VálaszTörlés
  4. Ki fogom próbálni ezt mert jó ötletnek tűnik. Megvettem az Alverde krémet amiről annyit írtál és nagyon jó. :)

    Üdv
    Móni

    VálaszTörlés
  5. Én nem használok BB krémet, se színezett hidratálót:) Nem próbáltam még őket de szerintem nem is fogom, nem szimpik:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó ez tipp,ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  7. én nem szeretem az alapozót nagyon zavar és nehezen alálom meg a bőrömhöz a szít mert nagyon fehér vagyok:)

    VálaszTörlés
  8. Talán a BB krémet megpróbálom elkészíteni, amúgy is akartam már venni egyet:)

    VálaszTörlés
  9. én használok bb krémet, de lehet hogy ki fogom próbálni én is sajátkezűleg, jó ötlet :)

    VálaszTörlés
  10. Nem használok ilyeneket, nyáron semmi alapozó .. megköszöni a bőröm is !

    VálaszTörlés
  11. Bespájzoltam a Garnier BB krémjével, amivel nagyon elégedett vagyok. Ha elfogy akkor biztos kipróbálom a házilag elkészíthető krémet. :)

    VálaszTörlés
  12. Kipróbáltam a Garnier BB krémjét, de nem voltam elájulva tőle. Sógornőm szokta az alapozót és a krémet keverni. Lehet kipróbálom.

    VálaszTörlés
  13. nem használok én se színezett hidratáló krémet, alapozókat sem,csak néha korrektort, de szívesen kipróbálnám a BB krémet:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)