Dekorációs ötletek 1.

Úgy döntöttem két részre osztom ezt a bejegyzést és az első részben inkább a késő őszi, télies dekorációkról lesz szó, amik nem kifejezetten karácsonyi jellegűek még. Néhány tipp amivel otthonossá teheted a lakásod, vagy csupán a szobád. :)

1. Illatos gyertyák, füstölők, illatolajok


Múlt héten rendeltem pár kis méretű mintát a Yankee Candle magyar forgalmazójától. Köztük volt a fenti, dércsípte áfonyás, valamint egy karácsonyi sütis és a Winter Wonderland nevű. Darabja 590Ft volt, ami nagyon megéri, hiszen szuper minőségről van szó és az eredeti nagy méretű gyertyáik több ezer forintba kerülnek. Nézzetek körül ti is itt!

Szerintem nagyon hangulatossá lehet tenni a lakást vagy akár csak 1-1 szobát valamilyen télies, vagy épp édes illattal, mindegy hogy füstölő vagy gyertya, vagy párologtató-olaj formájában.

Az én kedvenceim:

  • narancs-fahéj
  • alma-fahéj
  • mézeskalács
  • vanília
  • kókusz
  • mandula
  • szantál 
  • forraltbor-puncs
Én általában a kandalló-cserépkályha tájékára szoktam őket tenni, vagy a szobámban az íróasztalomra, esetleg a kis asztalomra. A füstölőnek van egy külön kis tartóm, amit a virágos-sarokban tartok. Ez igazából egy beugró rész a szobámban, egy pici asztallal, amit mindig évszak szerint dekorálok. Most épp pávatollak és termések és falevelek díszítik. :)

2. Hangulatvilágítás 

Szinte minden lakberendezési boltban lehet már kapni olyan égősort, amit ágy fölé lehet tenni. Ezekkel is meghitt, kellemes hangulatot teremthetsz.




A rizspapírlámpák fénye is nagyon kellemes. Ezeket mindenféle színben, formában és méretben fel lehet lelni.



Ezekkel lehet játszani, ha pl. különböző mintákat ragasztasz rájuk, vagy épp letakarod őket egy szép organza vagy csipke anyaggal.

3. Puha anyagok

Nagyon meg tudja változtatni egy szoba hangulatát pár új díszpárna vagy egy pihe-puha ágytakaró is. A hideg hónapokban válassz meleg színeket, és selymes, puha, melengető anyagokat.




4. Dekoráció

  • Tegyél egy tálba különféle bogyókat, tobozokat, fenyőágat, fakérget, esetleg kombináld mécsestartóval. 
  • A dércsípte bogyók gyönyörűek. Vegyél hobbiboltban hóspray-t és fújd be őket, így a szobában is olyanok lesznek mintha zúzmarásak lennének. 

  •  A szegfűszeggel tűzdelt narancsok nagyon hangulatosak és csodás illattal árasztják el a helységet. Igazi klasszikus decemberre. 

5. A vázák éke

  • Egy szép cserepes mikulásvirág fő dísze lehet a szobának. Kösd át arany szalaggal. ;) 

  • A vázába rendezett arany vagy ezüst festékkel lefújt fenyőágak is nagyon mutatósak, valamint finom illatuk hosszú napokig érződik. 

6. Az udvar és terasz díszei

  • Ezt a különleges díszt elkészítheted, ha fagypont alá süllyed a hőmérséklet. Csupán két lábasra lesz hozzá szükséged. Egy nagyobb és egy kisebb méretűre, amik közé vizet öntesz és bogyós ágakkal, esetleg fenyővel díszíted. Egy éjszaka alatt megfagy és utána az udvar dísze marad amíg hideg az idő. 

  • Készíthetsz télies ajtókoszorút is. 
  
  • Ne feledkezz meg a szegény kis cinkékről és egyéb hasznos kis madarakról, akik a hidegben gyakran éheznek. Szerezz be egy madáretetőt, vagy kérj meg egy vállalkozó szellemű ügyes fiú ismerőst, tesót vagy apukát, hogy készítsen egyet. 
  • Te magad is készíthetsz, egy műanyagpalack és néhány fakanál segítségével. 
  • Kisállatboltokban vásárolhatsz madáreleséget vagy napraforgómagot, csak ne felejts el naponta feltölteni az etetőt, ha már odaszoktak a madarak. Ügyelj rá hogy biztonságos helyre tedd ki az etetőt. Azzal is segíthetsz a madaraknak ha vizet is kiteszel a számukra, hiszen télen ehhez sem tudnak hozzájutni. 
Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést. :) A következő részben az adventi koszorúk, ajtó és ablakdíszek valamint az adventi-időszak dekorációi következnek majd. :) 
Ha van valamilyen ötletetek vagy tippetek akkor osszátok meg bátran a többiekkel! ;) Remélem az egyébként hallgatag olvasók is billentyűzetet ragadnak majd ezen téma okán! :) 

Megjegyzések

  1. Szuper kis összeállítás. Én a beltéri égősorokba vagyok szerelmes és az illatos gyertyákba. Kíváncsian várom a következő dekorálós bejegyzést

    VálaszTörlés
  2. a szegfűszeggel tűzdelt narancs nálunk minden évben játszik :) a hangulatvilágítós képek meg annyira tettszenek *.* elfogadnám mindet :P

    VálaszTörlés
  3. Nekünk újra a mécsesek, gyertyák és az olajok fognak az első helyen szerepelni a költözés után.
    Az égősorról van egy kedves emlékem. Egyszer csináltam magamnak a karácsonyi égősorunkkal hangulatvilágítást. Kivágtuk az öreg cseresznyefánkat, mert a fele elszáradt. Fogtam belőle két közepes ágat. Kerestem egy fakuglit. Bele akartam faragni egy mélyedést, hogy az ágakat be tudjam tenni. Nem ment. Viszont a B30-as tégla lyukaiba pont illettek az ágak. Becsomagoltam a téglát, beletettem az ágakat. Így lett egy kis álló fám. Egy fejjel volt kisebb, mint én. Előkaptam az égősort és rátettem. Az egyetlen problémám az volt, hogy mindig ki-be kellet dugdosni a konnektorba/ból, mert nem lehetett kapcsolót szerelni bele és nem volt lekapcsolható hosszabbítóm. sem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)