Így válassz melltartót

Sajnos azt kell hogy mondjam nagyon sokan egyszerűen nem tudnak maguknak melltartót venni. Rengeteg a tévhit, rossz berögződés ezen a téren. Ezekről ejtenék szót először, aztán áttérünk az alapokra, végül pedig megbeszéljük hogy milyen szempontok alapján válassz. :)

1. A szivacsos melltartó minden esetben push up?
Neeem!!! Van a sima szivacsos melltartó és van a push up. Előbbinek pusztán nagyon jó tartása van, de nem az a célja hogy még nagyobbnak tűnjön benne a cicid. Szóval hordhat valaki szivacsos melltartót 80C méret felett? Igen!!!A lényeg hogy a melltartó elvégezze a dolgát, tehát megfelelő tartást adjon. Lényegében manapság a sima szivacsos melltartókat is push up-nak nevezik viszont ahogy említettem van különbség. A sima szivacsos push up tartást ad, de nem olyan módon hogy nagyobbnak mutatja a cicid. Az a push up, amelyikkel nagyobbnak tűnik a büszkeséged nemcsak hogy szó szerint "felfelé nyom", de össze is.









Ez a push up hatás.


Ez pedig egy sima, szivacsos, jó tartást adó melltartó.

Tehát ha nagy méreted van, akkor próba közben az alsó képhez hasonló eredményt kell látnod. Így tudod hogy helyesen választottál. Viszont ha tényleg szeretnél "csalni" egy picit optikailag, akkor a felső képhez hasonló eredményt kell kapnod.


2. A pánt nélküli melltartó nem ad tartást?

Sokaktól hallottam már azt hogy pánt nélküli felsőhöz azért hordanak pántos (ne adj Isten szilikonpántos) melltartót, mert ha leveszik a pántot, akkor a melltartó nem tart.
A hiba egyszerűen abból fakad, hogy a sima melltartók tartását a pánt adja 50%-ban. Ezért célszerű, különösen nagy méret esetében speciális, pánt nélküli változatot keresni. Sok esetben ezekhez is adnak pántot, szóval nem kell attól félni, hogy ezután ezt csak és kizárólag pánt nélküli ruhákhoz és felsőkhöz tudod hordani. De még ha csak azokhoz viselnéd is, akkor is megéri. Elvégre borzasztóan igénytelen hatást kelt egy szép pánt nélküli top vagy ruha, ha kilóg a melltartópánt vagy csillog a szilikonpánt, vagy még rosszabb, nem tart a melltartó...





A képen láthatjátok a különbséget. A sima melltartó szilikonpánttal, nagyon csúnya és látható hogy pánt nélkül egyáltalán nem tartana. Viszont a speciális melltartó csodás tartást ad.

Ezeket a melltartókat általában a fehérneműboltokban tudod megvásárolni, de pl. a H&M is tart ilyeneket. Általában pár ezer forinttal drágábbak, de szerintem nagyon megéri beszerezni egy ilyet. A legegyszerűbb ha testszínűt választasz, hiszen ezt minden ruhadarabhoz tudod viselni, legyen az átlátszó lenge kis muszlin, vagy dögös fekete csipke. ;)


3. Az extrémebb felsőkből mindig kilátszik a melltartópánt?

Gyakran látni azt a jelenséget hogy az x hátú felsők alatt sima melltartót hordanak, mondván ezt máshogy nem lehet. Pedig csupán annyi lenne a dolguk hogy a pántot keresztbe csatolják... na de térjünk vissza a lényegre. Nem kell lemondanod a különleges szabású ruhákról és felsőkről, csak mert úgyis kilátszana a pánt. Egyszerűen szerezz be egy olyan melltartót, amit sokféle módon viselhetsz.





Egy ilyennel sohasem okoz majd gondot egy különleges szabású felső vagy ruci.

Ebből is érdemes testszínűt választani. ;)


4. Az alapdarabok

Lehet akár húsz melltartód is, ha egyik sem áll jól, vagy nem tudod őket a ruháiddal viselni. De legyen inkább öt, amik akár éveken át tartanak és minden holmidhoz meglesz a megfelelő.

  • Sima, fekete. - Egy sima fekete darab, ami nem mintás vagy csipkés, így minden fekete felsődhöz és ruhádhoz megy. A legjobb a variálható pántos, mivel ha nyakbankötős vagy X-pántos a felsőd, csak át kell tenni a pántokat és kész. 
  • Sima fehér - A világos felsők esetében sokszor átüt a minta, ezért itt is azt javasolnám, hogy minta és díszítés nélkülit válassz, valamint szintén variálható pántosat. 
  • Egy amit sokféleképpen viselhetsz - Ebből testszínű a legjobb. 
  • Egy a pánt nélküli ruhákhoz - Megveszed a szalagavatóra, de lehet hogy még az esküvődön is tudod majd hordani. ;) Ebből is a testszínű a legjobb. 
  • Egy dögös, csipkés, extrém darab, bugyival és harisnyatartóval, meg minden - Mert minden lánynak kell egy ilyen. ;) 

5. Mikor tudod hogy megtaláltad az "igazit"?  

Vásárláskor mindenképpen próbáld fel a melltartót. Ha nem kényelmes azonnal, akkor igazíts a pánt hosszán is. A pántnak nem szabad bevágni a bőrödbe és nem szabad lecsúsznia. A kosár rész tökéletesen kell hogy illeszkedjen, nem vághat be sem alul sem felül. A melled nem "buggyan ki" sem oldalt, sem a kivágásból. Ezért mozogj benne, dőlj előre, oldalra és ha nem történik "baleset" akkor passzol. A legfontosabb a melltartó hátulja. Nem vág be, nem csúszik le, nem csúszik fel. Sokszor látni olyat hogy a pánt felcsúszik. Ezt sokan elintézik azzal hogy "ilyen a szabása". Tévedés! Egyszerűen nem a megfelelőt vette az illető.






 Ha a melltartó megfelelő, akkor teljesen vízszintesen áll a hátsó pánt és mozgás hatására sem csúszik fel. Mivel fehérneműt nem cserélnek vissza, ezért érdemes a fülkében próbálgatni hogy elmozdul e, stb. Ha igen, akkor próbálj a pánton állítani. Ha így is, akkor keress másikat.
Még egyszer a fontos szempontok:

  • Jól tart
  • Kényelmes
  • Nem "esel ki belőle" 
  • A pánt nem vág be sehol
  • A hátsó pánt víszszintes
Ha ezek mind passzolnak, akkor megtaláltad az "igazit"! ;)

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést és tudtam vele segíteni! :) 
 

Megjegyzések

  1. Szuperül összeszedted a lényeget, jó kis bejegyzés lett

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó bejegyzés, szerintem is rengeteg lány van, akik nem megfelelőt választanak. Kiegészítésképpen írhattál volna még a megfelelő méret kiválasztásáról is, mert ezen a területen is vannak gondok. A nők jelentős része nem tudja, milyen méretet kéne igazából hordania és nem is tudják, hogy kell a méretet meghatározni.

    VálaszTörlés
  3. hasznos tippek, köszi:)

    VálaszTörlés
  4. Hát nagyjából minden stimmel :) Bár eddig nem voltam tisztába a push up-os dologgal ! :)

    VálaszTörlés
  5. Jó lett a cikk, de azért azt megnézném az én mellemre hol találnál olyan pánt nélküli melltartót ami meg is tartja...80/E és már meg is ereszkedtek. Vagy akkor én már nem vehetek fel pánt nélküli felsőt csak ha megműttetem magam? Úgy bírom amikor a TVben is ezt sulykolják a kis vagy a feszes mellűek, hogy aki nem olyan az már ezt vagy azt nem teheti meg mert az milyen már! Igenis megtehetem! Aki feltalálta a szilikonpántot az pont mi helyzetünket érezte át szerintem!
    egy fiatal anyuka

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)