2013 Tavaszi-Nyári trendek

Két felvonásban ismerkedhettek meg a szezon új trendjeivel. Első körben a nagy divatházak és a külföldi népszerű márkák kínálata segít ebben, majd a következő bejegyzésben megnézhetitek meg nyújtanak a nálunk is kapható-elérhető márkák. :)

Vágjunk is bele szerintem! :)


Kabátok

outwear



Természetesen tavasszal most is nagyon divatosak lesznek a ballonkabátok. Ezek közül is a klasszikus, a fényes anyagú, a színes és mintás darabok. Üdvözölhetjük a kombinált darabokat is. Pl. Ballonkabát bőr ujjal, vagy farmerdzseki bőr újjal. Ha már itt tartunk nagyon divatosak lesznek a farmerkabátok és mellények is. Meglepő új trend az amerikai gimis bomberdzsekik áradata is. :)
A bőrkabátok minden fazonban és színben hódítanak, idén végre a színesek is előtérbe kerülnek. A katonai stílusú dzsekik, parkák és blézerek is menőnek számítanak, valamint a színes blézeredet sem kell kiselejtezned vagy épp kihúznod a kívánságlistádról. ;)


Nadrágok

pants



Ebben a szezonban hódítanak a virágos, levélmintás, picit egzotikus darabok. Választhatunk katonai stílusú nadrágot is. A szürke farmerok is divatosak, valamint a különböző berakásos, savkoptatott, ombre, batikolt, csillag vagy éppen pöttyös farmerok is menőnek számítanak. Viszont ha nem vagy ilyen merész akkor maradhatsz a sima koptatott-szaggatott farmeroknál is. :) A színeset szereted? Idén választhatsz élénk és pasztellszínek közül. A zöld és mentazöld árnyalatok, a pinkek, kékek, sárgák és barack színek is nagyon divatosak. Merész vagy? Akkor válassz fekete.fehér mintásat. Különösen a függőleges csíkozású darabok hódítanak.
A háremnacik most is nagyon divatosak. Lehet azték mintás, terepmintás vagy épp leopárdos. ;)


Táskák

bags



Ha szereted az élénk színeket, idén táskában is választhatsz ilyet. Ez különösen a rövid fülű darabok tekintetében népszerű, de a postástáska fazonok közül is választhatsz ilyet. Nagyon divatosak a több színből kombinált pasztell táskák is. Ha romantikus alkat vagy, akkor választhatsz szív alakú clutch-ot is alkalmi táskának. Ha szereted a klasszikus időt álló darabokat, akkor pedig a steppelt, láncos táskák közül szemezgethetsz. Szegecs rajongó vagy? Jó hír hogy nem kell elcsomagolnod a szegecses táskádat sem, mert ezek továbbra is abszolút "IN" darabok. A fesztivál és koncert szezonra, vagy suliba pedig beszerezhetsz egy cuki kis hátizsákot. Lehet katonai, virágos, farmer vagy valamilyen vicces mintás kis darab. Csillogást szeretnél a hétköznapokban? Nem probléma. A metálos fényes táskák nagyon divatosak az új szezonban.


Cipők

shoes



Nagyon divatosak lesznek a szupermagassarkúk. Ezek közül jöhet minden, fekete klasszikus, színes, nude és metálos. A bokacsizmák közül tavasszal egyértelműen a magassarkú fazonok hódítanak, ezek közül is a szegecses sarokrészű tűsarkúak és az első látásra talán bumfordi kinézetű fűzős, vastag sarkú darabok. A lapos sarkúak közül a férfiasabb szabású hódít idén. Az oxfordcipők is utóvirágzásukat élik, lassan átalakulnak magasabb sarkú, kecsesebb darabokká.
Ha a stílusod inkább sportos, akkor jó hír a számodra hogy továbbra is tart a wedge sneaker őrület. Tavaszra ezek a cipők is kiszínesedtek, de találhatsz szegecses és rojtos darabokat is. Ha balerinát szeretnél, akkor választhatsz élénk színű, nőies masnis, vagy épp arany-metál orr-részes modellt. A saruk nyáron vékony pántosak, majdhogynem semmit takaróak lesznek. Tavaszra és a nyári fesztiválszezonra kényelmes választás a katonai bakancs. Lehet klasszikus fekete vagy akár színes is. ;) Igazán királyi viselet a loafer, amik most reneszánszukat élik. A szegecses darabok különösen divatosak most. A paltform egybetalpúak igazán elvadultak az új szezonra, még Lady Gaga is találna kedvére valót az új darabok között. :D Tornacipőt szeretnél? Idén a rövid szárú és a sneaker fazonú is hódít. Lehet fehér, mintás, színes vagy épp metálfényű is.


Szoknyák

skirts



Az új szezonban előveheted a kislányos énedet. Hódítanak a pörgős-fodros szoknyafazonok. Az irdoába pedig bátran viselheted a jó öreg ceruzaszoknyát, sőt a peplum is "IN" trend maradt. Bevállalós vagy? Nagyon divatosak a bőr szoknyák tavasszal. A hosszabb fazonok közül az asszimetrikus szabásúak és a klasszikus maxi darabok viszik a pálmát. Ha nem szeretnél lábat villantani de jól jönne egy lenge darab nyárra, akkor tökéletes választás a maxi fazon. ;)


Miauuu

cats



Kell egy cicás felső! :) Nagyon divatosak a macskás, tigrises, leopárdos felsők a szezonban. Lehet vicces, aranyos vagy vagány darab, mindegyik menő most.


Back to School

school girl



Az amerikai gimik hangulatát idéző bomberdzsekik és az elit sulik egyenruháját idéző blézerek is divatba jöttek.


Csíkos

stripes



Leginkább a fekete-fehér függőleges csíkozású darabok hódítanak, de nyárra a matrózos trend is előtérbe kerül. A függőleges csíkozás nyújtja az alakot, így ideális ha alacsonyabb vagy, esetleg telt. A vízszintes csíkozás pedig a magas és vékony lányoknak áll jól. Viszont kiegészítők terén bármilyen darabot választhatsz, egy csini sál vagy egy cipellő azonnal trendivé teszi a leghétköznapibb szettedet is.


Pöttyös

polka dot



Ha a csíkos nem jön be akkor lehet pöttyös is. :) Itt a méret a lényeg! Ha teltebb az alakod, válassz apró pöttyöset, ha vékony vagy akkor jöhetnek a nagy látványos pöttyök. Ha pénztárcakímélő trendkövető vagy, akkor szerezz be egy sálat vagy tornacipőt az új szezonra. ;)


Bajuszka és szivecske

mustaches&hearts



Ha a pöttyös és csíkos trend nem jött be, akkor itt van két sokkal játékosabb. Továbbra is nagyon divatosak a bajuszos darabok, viszont az ékszerekről lassan átvándorolnak a ruhákra, táskákra és sálakra. Ha a bajusz-trend túl extrém neked, akkor választhatsz szívecskés holmikat is.


Blue Jeans

denim



Nem csak Lana Del Ray imádja hanem a divatkreátorok is. Tavasszal hódatanak a farmerdzsekik és mellények, ha melegszik az időt válthatunk ingre, sortra és szoknyára. Fesztiválozni pedig indulhatunk cuki farmerhátizsákkal. :)


Ombre

ombre



Nem csak a körmödön vagy a hajadon viselheted ezt a trendet, hanem a ruháidon is. Nagyon divatosak a színátmenetes darabok.


Neon

neon



Szereted a feltűnő darabokat? Vagy csak felszeretnéd dobni a ruhatáradat egy picit? Akkor szemezgess ebből a trendből. Egy színes farmer, vagy egy vagány táska csodákat tesz az outfiteddel. :)


Pasztell

pastel



Romantikus alkat vagy? Akkor választhatsz imádnivaló fagyiszíneket is. A menta, a barack, a lazacszín és a vaníliasárga különösen divatos most.


Virágeső 

floral



"Virágok? Tavasszal? Milyen eredeti!" :D Úgy tűnik ettől a trendtől nem tudunk elszakadni. Én személy szerint nem bánom. Szuperül variálható, hiszen jól megfér a neon és pasztellszínekkel, a farmerrel és csipkével is. Egy szép blézer vagy egy különleges kiegészítő azonnal feldobja a megszokott szettjeidet. Itt is ugyanaz a szabály érvényes mint a pöttyök méretét tekintve. ;)

A masnis lány 

bow



Személy szerint nagyon örülök neki hogy ez a trend nem hajlandó távozni a divatvilágból. Nekem minden formában és méretben jöhetnek a masnik. Szintén egy olyan trend ami szuperül kombinálható, hiszen egy sima farmer-póló szettet is fel lehet dobni egy kis masnis kiegészítővel, de egy vagányabb szettbe is be kehet illeszteni. Arról nem is beszélve hogy milyen sikkes egy masnis clutch a kis feketéd mellé. ;)


Csillogj! 

 
glitter and metallic



A metálfényű és flitteres ruhadarabok is hódítottak a kifutókon a tavaszi-nyári bemutatókon. Szintén olyan trend, ami talán nem  a legelőnyösebb a teltebb alakúaknak, de ez nem azt jelenti hogy ők nem viselhetik. Kiegészítők, cipők, táskák terén bátran válogathatnak.


Csipke

lace



Mi lehet bájosabb és nőiesebb a csipkénél? :) Egy szép felsőben vagy egy különleges kiegészítővel igazi kisasszonynak érezheted magad. :)


Az aztékok kincsei

aztec



Igazi divat-expedícióra hív minket az új trend. Dess code: azték minta! Nyárra tökéletes viselet. Választhatsz felsőt, cicanadrágot vagy egy visszafogottabb kiegészítőt is. Farmerrel párosítva különösen vagány. ;)


Egzotikus

exotic



Buja virágminták, szexi kígyóbőr, dögös leopárdminta, egzotikus virágok, madarak és pillangók... A nyári forróságban igazán a dzsungelben érezheted magad. A maxiruhák és az apró sortok is ezt a trendet erősítik. Párosíthatod metálfényű darabokkal, masszív ékszerekkel és neonszínekkel is.


Hazafi

flag



Az amerikai és angol zászlómintás darabok sem óhajtanak távozni a trendek közül. Jól megférnek a farmerrel és a szegecsekkel, így ha szereted a vagány stílust, akkor érdemes ebből a trendből szemezgetni. :)


Szúrós

studded



Szintén egy olyan trend amit nagyon szeretek. A rockos, vagány biker stílus szintén szuperül variálható. Viselhetsz szegecses dzsekit egy virágos ruhához, vagy felkaphatod  a kis feketéd fölé is. Minden trendet azonnal vagánnyá tesz. Szegecses masni? Miért ne? :) A szívecskék, csíkok, pöttyök, bajuszkák is nagyon szeretik. :) A fesztiváltrend pedig egyenesen megköveteli!


Katonás

military



A terepminta és a military zöld továbbra is hódít. Szintén nagyon jól kombinálható a többi divatos trenddel.  Egy vagány kabát vagy egy terepmintás sál tökéletes választás az új szezonra. ;)


Mondd el! 

tell it



A 70-es évek punk korszakának feliratos felsői ismét hódítanak. Légy óvatos az új trenddel, mielőtt megvennéd a pólót, nem árt lefordítani a felirat jelentését! ;)


Koponyák

skulls



A divat nagy koponyái úgy döntöttek hogy a koponyák ismét hódítanak. Sajnáljuk? Nem hiszem! :) Szegeccsel, military mintával, bőrrel, farmerral, hétköznap vagy fesztiválra minden jöhet! A cuki sugar-skull minták pedig még a virágos darabokkal is viselhetők. ;) Válassz egy vagány sálat vagy egy merész koponyás gyűrűt, ha fel akarod dobni a stílusod.


Púder cipellő 

powder



Egy elegáns magassarkú vagy egy kényelmes balerina. Minden fazonban hódítanak a púderszínű cipellők. Virágmintával, dögös flitterrel, bájos masnival kombinálva hordhatod, de szinte minden trendhez találsz megfelelő fazonút idén.


Mértanból jeles! 

geometric



Az előző szezon menekültje ez a trend. Szuper alakformálók a mértani mintákkal megspékelt ruhák, de viselheted a trendet a kiegészítőiden is.


Villants! 

show!



Madonna 80-as éveket idéző melltartó-topjai és Britney Spears 90-es évekbeli hasvillantós pólói ismét hódítanak. Előbbit viseld magas derekú nadrággal és szoknyával, utóbbit maxiszoknyával és szűk farmerral. Viszont! Ezt a trend csak tökéletes alakon mutat jól, így nem árt nekiállni a felüléseknek! ;)


Látványos


massive jewelry



Így lehetne jellemezni az új szezon ékszertrendjét. Masszív, botrányosan díszített darabok. De azért csodaszépek! Minden trendhez találsz tökéletes darabot! Arra ügyelj hogy két ilyen feltűnő ékszernél többet ne viselj egyszerre. A karkötők a fülbevalókkal vannak jó barátságban, a nyakláncok pedig a gyűrűket kedvelik. ;)


Nektek melyik trend tetszik a legjobban? Mi az amit mindenképpen szeretnétek viselni az új szezonban? Mi az amit már beszereztetek? :)





Megjegyzések

  1. Az összes mehetne be a szekrényembe! :D Na jó azért nem, de egy jó párnak örülnék.

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon örülök a 2013-as nyári trendeknek. Amit ezekből az összeállításból nem szívesen vennék fel az a Nadrágok, mert nem szeretem ezt a kihívós, feltűnős, nagymintás nadrágokat. A többit szívesen elfogadnám, szóval, ha pluszba lesz kabátod, táskád, bajuszos, szivecskés, masnis termékek akkor küld, küld, küld el nekem!:D haha( :

    VálaszTörlés
  3. Nekem a szegecses trend tetszik a legjobban.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyoon jól összefoglaltad, jó kis poszt lett! : ) És a nagy örömömre szinte mindegyik stílus nagyon tetszik, kivétel a katonai, military ruhák..de a masnik, neon, pasztell színek, csipkék,virágok, ombre, mind mind imáádom <3 Már alig várom, hogy beköszöntsön a tavasz, jöjjön a jó idő, és elővegyem a kedvenc darabjaimat, és beszerezzek néhány új csodát is! :)

    VálaszTörlés
  5. Ennyi szép holmi közül nem is tudnék válogatni:D

    VálaszTörlés
  6. Jó kis válogatás :) Ami nem igazán az én stílusom az a neon, a katonás és a nagy virágos vagy más mintás ruhák. De a többi az jöhetne most azonnal! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)