Yankee Candle Haul + Vélemény

A legkedvesebb illatgyertyám a Yankee Candle, ami már egy ideje nálunk is kapható. Emlékszem az első ilyen gyertyámat még külföldről kaptam és már akkor beleszerettem. Azóta is rendszeresen vásárolok tőlük, különösen az őszi-téli szezonban.
Sokan drágának tartják ezt a márkát, ami igaz is a drogériákban és ajándékboltokban kapható illatos gyertyákhoz képest, de azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ég és föld a különbség egy Tesco-ban kapható illatgyertya és egy Yankee Candle között.
Az illatok sokszínűsége és minősége, az intenzitása, aminek köszönhetően egy pici mécses egy egész szobát megtölt az illatával és az égési ideje, ami a gyertya méretétől függően akár kb. 150 óra is lehet.


 Ezúttal inkább ősziesebb illatokat választottam, mivel az outlet termék között több kedvencem is szerepelt. Mintagyertyákat és mécseseket rendeltem.

Én a weboldolukról szoktam rendelni, de Budapesten két üzletük/márkaboltjuk is van, az egyik az Árkádban lévő Ambiente üzlet, a másik pedig a Dohány utca 92. szám alatti bolt. 

A netes rendelés roppant egyszerű, még regisztrálni sem kell. Én hétfőn este rendeltem, a csomagot postai utánvétellel kértem és szerdán már meg is érkezett a masszív kartondoboz, jól bélelve, prospektussal, használati utasítással és az őszi-téli kollekciók illatmintáival. :)


 A mintagyertyák akciósan 360Ft-ba kerülnek, egyébként 590Ft az áruk. Az égési idejük kb. 15 óra és eléggé nagy területet képesek beillatozni.

  • Ocean Blossom: Friss tengeries, virágos, tengeri sós illat, én napközben szeretem használni. 
  • Farmer's Market: Gyümölcsös, sütőtökös, fűszeres illat, igazán őszies hangulata van. 
  • Mountain Lodge: Az egyik kedvenc illatom, fenyőfás, fűszeres, kicsit gyógynövényes.


 A mécsesek akciósan 1190Ft-ba kerülnek, az eredeti áruk 2190Ft és ezért az összegért 12 db mécsest kapunk egy szép, igényes dobozkában. A mécsesek műanyag tartóban vannak. Az égési idejük kb. 6 óra és a tapasztalataim szerint egy mécses kb. egy átlagos méretű helységet képes beillatozni.

  • Autumn Leaves: Olyan mintha az őszi erdőben sétálnék a lehullott, dércsípte levelek között, közben sütne a nap. Picit füstös illat, van benne egy kevés gyümölcsös aroma is. Csodás! :)


 Küldtek egy ilyen nagyon szép bemutatókártyát az őszi-téli kollekcióról is, amikhez illatminták is vannak. Azóta is ezeket szagolgatom, már ki is választottam, melyikeket szeretném megrendelni.
  • Salted Caramel (Ő lesz az egyik :P) 
  • Vanilla Chai 
  • November Rain 
  • Lake Sunset (Ő pedig a másik kívánságlistás)


 A téli kollekció mindig csodás, idén is nagyon különleges. :)

  • Snowflake Cookie
  • Merry Marshmallow (Ő kellkellkell! :D) 
  • Christmas Memories
  • Season of Peace (Ő a legfincsibb :P)


 Íme egy kampánykép az őszi kollekcióról.

Az üveggyertyák ára kissé húzósabb a nagyok kb. 7000Ft-ba kerülnek, a közepesek ára kb. 5000Ft, míg kicsit kb. 3000Ft-ért tudunk vásárolni. Érdemes az Outlet termékek között körülnézni.
Vannak úgynevezett Tart-ok, amik illatos viasztömbök. Ezeket egy melegítőbe kell beletenni, ami alatt sima mécses ég (kb. mint a párologtató, csak ebbe nem kell víz).
 Ezek darabja 360Ft és az égési idejük kb. 8 óra.

Most pedig jöjjön néhány kedvenc, amik szerintem szuper őszi illatok. :)


 Blissful Autumn: Dércsípte gyümölcsök és füstös őszi levegő. :)


 Moutain Lodge: Róla már beszéltem, nekem ő az egyik őszi must have gyertyám. :)


Macintosh alma: Egy klasszikus :)


Home Sweet Home: Fűszeres, meleg illat, egy októberi estére, egy bögre teával és egy jó könyvvel. :)



Ti ismeritek ezt a márkát? Vásároltatok már tőlük? Ha igen, mik a kedvenceitek? :)


Megjegyzések

  1. még nem vásároltam tőlük, de karácsonyra mindenképpen szeretnék, annyira jó hangulatot tud kölcsönözni *-* meg persze külföldi blogokon, videókban is annyira jó nézegetni, hogy mindig kedvet kapok hozzá :)) a Lake Sunset nekem is felkerült a kívánságlistámra :P

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jókat választottál! A Home Sweet Home és a Lake Sunset nekem is nagy kedvencem lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Én is karácsonykor tervezek tőlük vásárolni, de szerencsére az egyik boltjuk nagyon közel van hozzám, úgyhogy mindenképpen személyesen megye le, hogy megszagolhassak mindent :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom a gyertyákat a körömlakkok után a kedvenceim!! köszi hogy belinkelted az oldalt rendelni is fogok őszi illatokat!! Mind jó lehet!!

    VálaszTörlés
  5. Én a waxokat szeretem tőlük, hihetetlen intenzív illatuk van, három-négy alkalommal újra melegíthetőek. Nálunk egy kis ajándékboltban lehet őket kapni, tiszta illatorgia van ott :)

    VálaszTörlés
  6. Régen nagy gyertya mániás voltam, de aztán túl sokat gyűjtöttem belőlük és rájuk untam. Most viszont újra feléledt bennem a régi szerelem, ezeket én sem hagyhatom ki. Remélem valahol találok ilyen gyertyákat, és meg is tudom őket szaglászni ahhoz, hogy kiválasszam a megfelelőt :)

    VálaszTörlés
  7. Még nem vásároltam tőlük de több darab is felkeltette az érdeklődésemet.:)

    VálaszTörlés
  8. A márkát ismerem de csak látásból blogokon láttam stb. Illatgyertyákkal nem vagyok valami jóban ha sokáig égnek akkor megfájdul a fejem sajnos.A téli kollekció nagyon cuki :)

    VálaszTörlés
  9. Imádom a gyertyákat, és egy időben gyűjtöttem is őket, igaz, sokat továbbadtam már. Ehhez még nem volt szerencsém, de mielőbb szeretnék kipróbálni belőle egyet-egyet. Tudom, hogy imádni fogom! :)

    VálaszTörlés
  10. Szuperek, elfogadnék párat szívesen! :)

    VálaszTörlés
  11. Hm, az égési idejük egészen meggyőző :-)

    VálaszTörlés
  12. Júj, én is szeretem az illatgyertyákat! :) Meg a füstölőket is amúgy. :))

    VálaszTörlés
  13. Nekem a tart-ok nagyon bejöttek. :)Igazából nem 8 órát illatoznak,hanem sokkal-sokkal többet. Volt olyan nyári illat,ami két hétig is napi 4-5 óra égetés után is intenzív volt. A mountain lodge és a blissful autumn is nagyon tuti. :) Mindkettőt sokkal többet használtam,mint 8 óra... :) Szóval tényleg szuperek és tartósak és semmilyen más illatgyertya nem ért eddig a nyomukba. Függő lettem... :D :D Szabina

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)