How to wear? - Kockás ruhadarabok



Az idei őszi-téli szezon egyik legmeghatározóbb trendje a kockás ruhadarabok és kiegészítők reneszánsza. Tudom, hogy sokatoknak tetszik ez a trend és talán vannak olyan akik már bátran viselik, de talán olyan is akad aki még bátortalanul szemezgetett egy-egy darabbal az üzletekben.
Most néhány ötletet hoztam arra, hogy a különböző stílusú szettekbe, hogyan lehet becsempészni ezt a trendet. :) Remélem mindenki talál kedvére valót és nem hagyjátok majd szó nélkül ezt a bejegyzést. :)

A teljes cikket itt találjátok:






1. Laza és kényelmes

casual and stylish



A kockás trendet szerintem a legtöbben ing formájában szeretjük viselni. Ha viszont kipróbálnál egy picit merészebb, vagányabb verziót, akkor választhatsz magadnak kockás nadrágot vagy leggings-et (szigorúan hosszú pólóval, tunikával vagy pulcsival persze). Ez a szett tökéletes hétköznapra, vagy akár egy mozizós-barátnős délutánra, de egy kiadós vásárolgatás is kényelmesen telhet benne. A kockás holmikkal nagyon jól mutatnak a military stílusú ruhadarabok, a virágmintás és a halálfeljes-szegecses homik.
Ha mégis inkább a kockás ingnél maradnál, akkor viselheted hasonló szettben farmerral. :)
A nadrág színei között szerepel a zöld is, így én egy zöld táskát választottam hozzá, illetve egy piros körömlakkot, amitől nőiesebb hatású lesz az összkép.
Készíts egy egyszerű, de mutatós hétköznapi sminket. A képen látható palettát a Rossmann üzletek akciós termékei között még fellelheted, itt találsz róla tesztet.  
A legvilágosabb színt vidd fel a szemöldökcsontodra highlighként és a belső szemzugodba. A mellette lévő árnyalat kerüljön a szemhéjad belső felére. A Catrice mono árnyalata a szemhéjad külső felére. Satírozd egybe a színeket, majd egy fekete szemhéjpúderral füstösítsd egy picit. A Catrice paletta utolsó előtti színével (amit korábban használtál) satírozd el a széleket. Al alsó szempilláid vonalába is ezeket a színeket vidd fel. Fekete szemceruzával hangsúlyozd a szemed és húzz egy vékony tusvonalat. Nude szájfény vagy rúzs és barackos pirosító jár mellé. :) Frizurának szerintem tökéletes egy laza fonat vagy egy sima konty. 


2. Irodai sikk


miss office



Ez a szett tökéletes az irodába vagy akár egy állásinterjúra, vizsgára, elegánsabb vacsorára vagy eseményre. Állásinterjú és vizsga esetében ne felejtsd el a szabályt: a szoknya alsó szegélye maximum 5cm-el legyen csak a térded fölött. 
Ebből a szettből inspirációt meríthetsz akkor is, ha nem tetszenek a színes kockás holmik.  A fekete-fehér remek váalsztás, mert minden más színnel viselhető.
Én ezt a szettet egy kék kabáttal dobtam fel és arany kiegészítőkkel tettem elegánsabb, nőiesebb hatásúvá. A frizura természetesen egyszerű konty, amit egy kontyfánk segítségével még a legrohanósabb reggelen is könnyedén kivitelezhetsz. :)
Vizsgán, állásinterjún vagy üzleti tárgyaláson nem mindegy, hogy milyen sminket viselsz. Itt egy visszafogott, de mutatós verzió, amivel nem lőhetsz mellé:

Makeup

Makeup   (clipped to polyvore.com)




3. Bohém lány

boho chic



Ez a szett tökéletes neked, ha kedveled a nőies, de kicsit bohémabb stílust. Tökéletes választás randira, killításra, suliba de még akár egy családi ebédre is. :) Viselheted főzős bakanccsal vagy melegebb időben loaferrel vagy balerinával is. :)
A szetthez szuperül illik egy laza hullámos haj és egy barna, kicsit füstös szemsmink. :)



4. Grunge

the wild one



Természetesen muszáj volt készítenem egy klasszikus kockás inges szettet is. Ez most egy fiatalas, vagány, grunge stílusú összeállítás. Suliba szuper, de egy kis méretű táskával, egy bőrkabáttal akár egy buliba is vállalható. Viselj hozzá picit zilált hullámos hajat, merész tusvonalat és vörös rúzst. :)


Néhány általános tipp a kockás trend viseléséhez:
  • Csak akkor viselj két különböző kockás darabot egyszerre, ha a mintájuk és színük megegyezik. 
  • Teltebb alakúaknak elsősorban apró kockás és sötét színű darabok előnyösek, de ha bizonytalan vagy, akkor válogass a kiegészítők közül. Pl. Táska, sál, kesztyű, sapka, stb. 
  • Ha olcsón szeretnéd magadévá tenni a trendet, akkor érdemes a turkálókban körülnézned, vagy inkább a kiegészítőkre koncentrálnod. Egy kockás sál pl. illik a military, bőr és szövet kabátodhoz is. :) 
  • Amivel viselheted: bőr, farmer, virágminta, szegecsek, kötött holmik, halálfejek, állatos holmik (cicás, rókás, baglyos, stb). 
  • Tapasztalat: A színes kockás ruhadarabodat mindig külön mosd, mert megfoghatja a többi ruhádat.

Végezetül hoztam még néhány inspirációs képet is, amikből ötletet meríthettek. :)







Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találjátok, valamint néhány szóban elmondjátok a véleményeteket! :)

Ti szeretitek a kockás holmikat? A fenti szettek és képek közül melyik a kedvencetek? :)

Megjegyzések

  1. Van egy kockás ingem, de ezer éve volt már rajtam, ideje lesz újra felvenni. :) A 3. és 4. szett a kedvenc, valamint az 1. kép.

    VálaszTörlés
  2. A 3. szett nagyon-nagyon tetszik! Szívesen viselném.

    VálaszTörlés
  3. Hát én nem rajongok a kockás holmikért, valahogy nekem a terítők jutnak eszembe mindíg...
    Nem érzem magaménak a mintát.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jókat válogattál össze de nekem csak ezek közül egy tetszik az pedig az irodai sikk, de az úgy ahogy van bejön, az egész szett :D *-*

    VálaszTörlés
  5. nekem az "irodai sikk" tetszik a legjobban, elegáns :) és a hozzá illő smink is meseszép :)
    egyébként nem vagyok nagyon oda a kockás dolgokért.

    VálaszTörlés
  6. a bohém és a grunge stílusú összeállításod tetszik a legjobban ^^

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)