Nagy Téli Kabát Kalauz


Az időjárás előrejelzés szerint hamarosan beköszönt a tél, tehát biztosan mindenkinek szüksége lesz egy melegebb kabátra. Vagy akár kettőre is. Ha épp kabát-vadászaton vagy, akkor ez a bejegyzés segítségedre lehet. Összegyűjtöttem a legtrendibb fazonokat, színeket és a nagy klasszikusokat is.
Valamint kaphatsz néhány tippet, hogy milyen fazon és hosszúság áll jól neked. ;)
Ha kíváncsi vagy a teljes bejegyzésre, a lenti linkre kattintva nézheted meg.


Elsőként azt kell megtudnod, hogy mi áll jól neked. :) 

Ha alacsony vagy: Mindenképpen rövidebb fazont válassz. Ha mégis a hosszabb, pl comb középig érő darab mellett döntenél, akkor magas sarokkal viseld.

Ha magas vagy: Neked épp a hosszú fazonok állnak jól. :)

Átlagos magasság (165-173cm): Szerencsés vagy, mert neked minden hosszúság jól áll. :)

Vékony alak: Válassz dupla soros gombolásút.

Teltebb alak: Neked az egysoros gombolású fazonok állnak jól.

Széles váll: Ne válassz olyan fazont, aminek a vállán valamilyen díszítés van.

Rövid nyak: Válassz gallér nélküli darabot. :)


A második fontos szempont, hogy gondold át a stílusodat, milyen cipőid, táskáid vannak. Ne vegyél bundát, ha általában sneaker-t vagy bakancsot hordasz. De ugyanígy ne vegyél sportos fazonú dzsekit se, ha inkább magassarkút szeretsz viselni és csupán lakkbőr táskáid vannak. Olyan darabot keress, amit jól ki tudsz használni. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy több kabátot vegyél, akkor olyat válassz, amit barna és fekete cipővel is tudsz viselni. Pl. egy zöldet vagy bordót. De ne vegyél olyan darabot, ami kifejezetten trendhez kötött, pl. a bőr ujjas kabátok, vagy a kockásak. 

A vásárláskor ne vedd meg az első kabátot, ami passzol, hanem nézz körül és próbálgass. Érdemes a leárazásokat is kivárni. Ilyenkor szuper áron szerezheted be az örök darabokat, a bundát vagy épp a fekete szövetkabátot. :) 

Most pedig jöjjön a lényeg, vagyis a kabátok. :) Arra a képre kattintva, amin szerepel, minden darab árát és márkáját meg tudjátok nézni a polyvore oldalamon. ;) 


1. Bőre szabva

coats



Ez a fazon azért is szuper, mert vékony és teltebb alakúaknak is jól áll. Ahogy fent említettem, ez a gomboláson múlik, ha teltebb az alakod, akkor egysorost válassz, ha vékony vagy, akkor értelemszerűen a dupla soros gombolás való neked.
Ami még fontos ennél a fazonnal, hogy mindenképpen szűk szárú nadrággal viseld, mert ha bő nadrággal hordod, akkor következik a "lóg mint tehénen a gatya" effektus, mert az alakod teljes formátlan lesz és jópár kilóval többnek tűnsz majd a valósnál.


2. Military

coats



Választhatod a vagány, sportosabb katonai kabátokat, vagy épp az elegáns zubbony-fazon-t most mindegyik nagyon divatos. :)


3. Bőrrel kombinálva

coats



Talán a legdivatosabb darabok, de épp ezekkel kell óvatosan bánni. Ha nincs kereted minden évben új kabátot venni, akkor nem a legjobb választás, hiszen nem egy tartós trendről van szó. Viszont ha vérbeli fashionista vagy, akkor érdemes rá lecsapnod. ;)


4. Pufi de mégsem

coats



Hál' Istennek kezdenek eltünedezni a formátlan, felhőszerű pufikabátok és helyettük az övvel karcsúsított darabok veszik át az uralmat. Ez talán a legmelegebb fazon, a legzimankósabb napokon jó barátod lehet. A közhiedelemmel ellentétben a teltebb alakúakon is jól mutat, különösen a karcsúsított derék megoldással. Ha sportosabb a stílusod, akkor rövid fazont válassz, ha nőiesebb, elegánsabb, akkor a hosszabb fazonok passzolnak neked. :)


5. A kocka el van vetve

coats



Az egyik legbohémebb, legbájosabb trend idén a kockás és tyúklábmintás kabátok áradata. Ennél a fazonnal a gombolás mellett arra is figyelj, hogy ha teltebb az alakod, akkor apróbb kockás fazont válassz, ha kifejezetten vékony vagy, akkor a nagyobb mintákat keresd. :)


6. Pilóta-dzseki

coats



Nem sok szánalmasabb látvány vagy a minusz fokokban is bőrkabátban fagyoskodó latyakban Converse-szel tapicskoló tinilányoknál. Az ő dolguk, hogy szükségük van e mindkét veséjükre... Ha nem szívesen válsz meg a bőrkabátodtól a hideg idő beköszöntével, akkor neked valók a pilóta dzsekik. :) Lehet sportos, vagy rockos, de nagyon meleg és kényelmes viselet. :)


7. A "mű" az új igazi.

coats



Persze csak az irhában és szőrmében. Én mélységesen elítélem az igazi szőrme viselését, elvégre nem az őskorban vagyunk, amikor nem volt más alternatíva az öltözködésben. Az új típusú műszőrmék már olyan puhák és fényesek, hogy alig lehet megkülönböztetni az igazitól.
Azonban fontos, hogy egy szőrmebundát tudni kell viselni, akár elegáns alkalomkor, akár a hétköznapokon.


8. Az örök klasszikus

coats



A kis fekete ruha és a tökéletes farmer mellett az igazi nő gardróbjának alapdarabja a klasszikus fekete szövetkabát. Nincs ennél elegánsabb és nőiesebb viselet. Lehet kislányosan bájos, vagy igazi vadító darab, manapság mindenki találhat kedvére valót. :)


9. Színes egyéniségeknek

coats



Idén leginkább a babarózsaszín darabok hódítanak, de ha időtállóbb színes kabátot szeretnél, akkor a kék, a zöld és a piros jó választás lehet. Ahogy említettem, ezek azért is szuperek, mert hordhatod őket fekete és barna kiegészítőkkel is. :)


Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtátok! :)

Nektek milyen a kedvenc kabátotok? Idén szeretnétek venni újat? ha igen, akkor mik az elképzeléseitek? :)

Megjegyzések

  1. Azért ezek jelentős része nem télikabát... :)

    VálaszTörlés
  2. És melyik része? :) Azt is bele kell kalkulálni az utóbbi évek tapasztalatai alapján hogy sokszor még karácsonykor is 15 fok van. Van akinek már van vastag mínusz fokokra való kabátja, az lehet hogy épp vékonyat keres. Más meg épp vastag, meleg kabátot szeretne.
    Egyébként meg mást nem tudok beletenni, mint ami a polyvore-on a márkák aktuális kollekcióiban szerepel. ;) Ami ugye a téli...

    VálaszTörlés
  3. Ha hülye vagy ne okoskodj!!! :D Mert itt mindegyik téli kabát!!! M.A.-nak igaza van, hogy nem lehet mindegyik fullon vastag!!!
    Amúgy meg aki turiból öltözik az majd pont tudja melyik a téli!!! Ha akkora divatszakértő lennél nem négy olvasód lenne Aranyom!!! ;)

    VálaszTörlés
  4. Egyáltalán nem tartom magam divatszakértőnek :). Csak megjegyeztem, hogy szerintem nem mindegyik kabát télikabát. Legalábbis nálam a télikabát az egyenlő a bélelt, vastag kabáttal. De persze az is igaz, hogy sokan vékonyabb kabátban vészelik át az egész telet, mert mondjuk mindenhova autóval járnak, vagy nem fázósak. Az, hogy személyeskedni kezdesz, azért mert írtam ide egy kommentet, ami neked nem tetszik, szerintem nem egy fair dolog. Azért vn 4 feliratkozott olvasóm, mert. kb. 1 hónapos a blogom. Ennél amúgy jóval többen olvassák, csak nem iratkoztak fel, de nem hiszem hogy magyarázkodnom kéne. Szerintem ez a blog se 100 olvasóval kezdte, ahogy egyik se. Az meg a másik, hogy az én blogom nem a divat köré épült, és az hogy néha turkálóban vásárolok, nem azt jelenti, hogy nincs ízlésem... de nagyon nagy intelligencia szint kellett ahhoz, hogy te ez lapján erre következtess. Nem is tudom most melyikünk a hülye.
    Moon Angel, egyáltalán nem akartam piszkálódni ezzel a megjegyzésemmel, nem is értem hogya a barátnőd, vagy rajongód, vagy akárkid miért vette ezt ennyire komolyan és miért ilyen nyers, unintelligens szinten reagált rá. Szerintem egy tök jó kis beszélgetés kerekedhetett volna abból, hogy mindenki elmondja a véleményét, hogy szerinte melyik téli és melyik nem, miért, stb. Elvégre ezért találták ki a hozzászólásokat, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a adott bejegyzés tartalmáról. Kár, hogy átment az egész sértegetésbe és személyeskedésbe, ez elég volt ahhoz, hogy elveszíts egy rendszeres, feliratkozott olvasót. Bár erre kedves Nóra biztos megjegyzi majd, hogy nektek nincs szükségetek olyan hülye és béna követőre mint én :). Szerintem minden olvasó számít, akkor is ha 1000, 255, vagy csak 4 olvasód van. Legalábbis én ilyen elven szerkesztem a blogomat, de nem mindenki egyforma. Így is lehet csinálni, azért további jó blogolást nektek és sok követőt!

    DoRa

    VálaszTörlés
  5. Nóra, szerintem nem ez az első alkalom, hogy megkérlek ne köss bele más olvasóba. Kedves, hogy meg akarsz védeni, de mindenkinek joga van elmondani a véleményét.
    Igazán nagy kár, hogy akkor nem jelentkeztél, amikor nyertél a blogon.

    Szerintem teljesen mindegy, hogy kinek mennyi olvasója van. Láttam már blogot 500 követővel is, ami egy gőzölgő kupacot nem ért. Az én kedvenc oldalaim sem tartoznak az igazán nagy blogok közé.
    Az meg szerintem teljesen természetes, hogy nem tetszett mindenkinek minden, vagy valamiben nem egyezik mindenki véleménye. Inkább egy őszinte negatív kritika, mint tíz behízelgős-nyalizós.

    A továbbiakban ha lehet ejtsük ezt a témát, ha valaki hozzászólna a bejegyzéshez, akkor a kabát-témában tegye! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Nekem az örök klasszikus és a színes egyéniségeknek kabátok tetszenek. Nekem is van egy fekete szövetkabátom, hasonló mint az utolsó képen a fent a 3. kabát.
    Nem tervezem újabb kabát vásárlását az évben mert van 5 féle kabát, minden időszakra és hideg vagy mínusz fokokra egyaránt. Jól esett hogy írtál a blogomba, köszi *-*

    VálaszTörlés
  7. Az utolsó két csoport áll hozzám legközelebb, igaz, nekem pont szürke kabátaim vannak :D A fekete túl sötét és a többségnek olyan van, színeset meg azért nem vállaltam még be, mert nem tudnám mindenhez felvenni, így meg túl nagy luxus lenne :) a szürke pont tökéletes mindenhez, de persze egy kobaltkéket attól még örömmel elfogadnék! :D

    VálaszTörlés
  8. Nekem a nem pufi pufi kabátok tetszenek a legjobban :)

    VálaszTörlés
  9. a pufi, de mégsem csoportból az ORSAY kabát nagyon tetszik, szívesen hordanám :)

    VálaszTörlés
  10. Mindig is szerettem volna kockás kabátot, de valahogy soha nem találtam meg az igazit. Tavaly aztán vettem egy "pufi" kabátot, ami olyan jó meleg :) De azért ha szembe jönne velem egy szép kockás, nem sokat gondolkodnék, hogy megvegyem-e :)

    VálaszTörlés
  11. Tetszett ez a bejegyzés, sok információt adott :). Az utolsó két kategória kedvencem. Több év után idén vettem új kabátot, szövetet, pontosan ugyanolyan kékeszöld színben, mint a Mex-es (csak egy "kicsit" olcsóbban :D). Krémszínű, csillámos sapkám és sálam van. Jobban tenném, ha ezeket is lecserélném más színűre? :) Mostanában ezen filózok.

    VálaszTörlés
  12. Miata, szerintem a krém szín mindenhez passzol. :)

    Köszönöm a hozzászólásokat! :)

    VálaszTörlés
  13. Én személy szerint nagyon szeretem a kabátokat. és bár nem vagyok magas ember, de nagyon jól érzem magam bennük. A kedvencem a gyapjúkabát. Sok éve megvan, tényleg csodálatos.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)