Catrice Arts Collection "Barock" paletta teszt+swatchok


Szinte első látásra beleszerettem ebbe a palettába, de nem sok reményt fűztem hozzá, hogy nálunk is kapható lesz. A Catrice facebook oldalán sajnos nem válaszoltak ezzel kapcsolatban. Az előző palettás trendkiadás ugyan elérhető volt a Müllerekben, de siralmas látványt nyújtottak a szétbarmolt paletták, amikből kilopkodták a szemceruzákat. Nem mintha nem lenne teszter, de ugye azért nyúljunk bele abba is amit végül meg sem veszünk, más meg szívja a fogát.
Így aztán leadtam a rendelésem a nővérkémnél, hogy ha beleütközne, akkor vegye már meg nekem. Aztán teljesen váratlanul megláttam a Rossmannban kirakva őket. Igaz csak ez a szépség és a zöldes paletta voltak, a másikat nem láttam, plusz a hozzájuk tartozó lakkok.
A teszterrel együtt csak három darab volt belőle, egy hiányzott, de látszott a helye a tartóban. Így azonnal lecsaptam rá. :) Aztán gyorsan felhívtam a tesómat, hogy megvan a paletta. Persze ő már megvette, úgyhogy most kettő is van a birtokomban, még nem tudom mi lesz az egyik sorsa. Lehet hogy blogsale, de ha jók lesztek, akkor kisorsolom. :)

Most pedig a hosszúra nyúlt bevezető után jöjjön a lényeg. :)

A teljes bejegyzést a lenti linken keresztül nézhetitek meg!



 A paletta egy egészen masszív papírboxban kapott helyet, aminek igényes matt fekete borítása van. A színátmenetes pink és bordó arannyal díszített minták közepén olvasható a kollekció neve. A hátoldalon szintén színátmenetes betűkkel a paletta leírása.


 Picit elcsúfítja az összképet a magyar feliratos matrica. Maga a paletta nagyon jól záródik, mágneses megoldással. A kinyitást segíti egy kis fülecske.


 A palettában egy pirosító és egy highlighter, hat szemhéjpúder, egy mini szemceruza és egy kétvégű applikátor található.


 A színek masszív, majdhogynem bőrhatású műanyag panelba süllyesztve csücsülnek a palettában. Nem az a benyomós műanyag. Ez nálam plusz pont.


 Mindkét nálam lévő palettában szépséghiba az ilyen fényes foltok előfordulása. Nem tudom mik lehetnek, talán ragasztó. Ezek igazából csak egészen közelről láthatóak.
A pirosító színe gyönyörű. Bordós bogyószín, igazi őszies-télies árnyalat.


 A highlighter nagyon finom halvány rózsaszín, diszkréten fénylő.


 A szemhéjpúderek közül az első sor elsője egy halvány pezsgőszín.


 A második egy rózsaszínes árnyalat.


 A harmadik szemhéjpúder egy mesés taupe-szín.


 Ezt követi egy bronzos árnyalat.


 Majd egy csodás burgundi...


 Végül pedig egy különleges aranyfényű barna.


 A pirosító és a highlighter nagyon pigmentált.


 Csodásak kiegészítik egymást.


 A textúrájuk selymes, egyáltalán nem porzanak.

A szemhéjpúdereknél a felső sor alap nélkül az alsó sor a Catrice szemhéjalapozójára készült, egyetlen húzással.


 Itt is elmondható hogy egyáltalán nem porzanak. Csodásan selymesek, szinte krémesek.


 Ugyanazt a színt kapjuk vissza, mint ami a panelben csücsül. :)


 A szemhéjpúderek szatén illetve félmatt finisűek.


 Napfényben is gyönyörűek. Szerintem nagyon jól kihasználható paletta, az a fajta, amit én egész évben szívesen használok, bár szerintem a többség inkább ősz-tél kategóriába sorolja.


 A mini szemceruzán fel van tüntetve, hogy a vízvonalon nem szabad használni. Ez érthető is a csillámok miatt.


Amik sajnos a swatchon nem igazán láthatóak. Maga a szemceruza nagyon krémes, könnyedén siklik a bőrön. Csodás, mély fekete színe van.

Összegzés: Szerintem smink fanatikusoknak a szíve csücske lehet egy ilyen darab, a maga 2500Ft-os árával nekem abszolút megérte. Gyönyörű és szuper minőség. Szerintem többször dobhatnának piacra ilyen palettákat, akár minden évszakban 1 kollekciót, én tuti megvenném. Az applikátor szerintem felesleges bele, egy mini tükör vagy mini szemhéjalap vagy szájfény jobb lett volna.
Nagyon romantikus hangulatú, csajos kis paletta, hétköznapi és alkalmibb smink is készíthető vele. :)

Értékelés: 5/5

Most levonhatnék pontot a felesleges applikátor vagy a foltok miatt, de nem fogok kekeckedni, mert a szemhéjpúderek csodásak, drogériás viszonylatban kiemelkedőek. :) Ha lesz még ilyen palettájuk én biztosan lecsapok rájuk. :)

Ti vettetek már a Catrice limitált palettáiból? Esetleg ebből a kollekcióból? Ha nem, akkor mit szóltok hozzá így képek alapján? :)

Megjegyzések

  1. Ez a paletta egyszerűen meseszép és nagyon jó minőségűnek tűnik a képek alapján! Szerelem! :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos én azóta sem láttam sehol mióta megvetted :( Pedig több helyen is néztem. A teszted után még inkább bánom, hogy lemaradtam róla. Nagyon szépek a színek, és főleg alappal nagyon meggyőzőek. Lesz smink is vele? ;)

    VálaszTörlés
  3. Ági, mindenképpen szeretnék vele sminket is fotózni, remélhetőleg a fényviszonyok is úgy akarják majd, hogy ez mielőbb lehetséges legyen. :D

    VálaszTörlés
  4. Hát ez a paletta valami csodálatos, gyönyörű színek vannak benne :)

    VálaszTörlés
  5. Szép paletta, a pirosító és a highlighter különösen tetszik. Kíváncsi lennék egy-két sminkre :P

    A Feather kollekció limitált palettáját vettem meg. Sajnos TooFaced szemhéjalappal kombinálva nem alkotnak erős, élénk párost, viszont más krémes alapra kenve (pl. Catrice krémes szemhéjfesték, vagy Color Tattoo) nagyon jó, és tartós.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép ez a paletta, és tényleg jól pigmentáltak a színei. Már csak a sminket várom vele :-)

    VálaszTörlés
  7. én elmentem a catrice pult mellett. Azt hiszem nagy hiba volt :D nagyon szép kis paletta ez

    VálaszTörlés
  8. Nagyon eltalálták ezt a palettát :)

    VálaszTörlés
  9. Hmmm, meggyőző! Én is várom vele a sminket illetve a tapasztalatokat egy egész napos viselést követően :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  10. Igyekszem sminket fotózni vele. :)

    VálaszTörlés
  11. Tényleg nagyon szépek a színei! :-)
    Még sosem vettem Catrice limitált kiadású palettát - ha véletlenül kapható is nálunk, annyit gondolkodom rajta, hogy végül elfogy...

    VálaszTörlés
  12. Jaj, de szép :D Nálunk nincsen a közelebbi Rossmanban Catrice pult, pedig most ugy megnézném :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)