Olvasói Tag


Nem tudom, hogy létezik e hasonló Tag, de biztosan. Nem hiszem, hogy egyedül nekem jutott volna eszembe, hogy az olvasók kérdéseiből állítsak össze egy Tag-bejegyzést. :D
Mindenesetre valami személyeset és egyedit szerettem volna ezúttal, nem olyan kérdéssort, amit már unalomig láthattunk minden blogon.
Szóval jöjjenek a ti kérdéseitek. :) Remélem más bloggerek is kedvet kapnak hozzá, szerintem érdekes lenne, ha mindenkinek saját kérdéssora lenne. :)

1. Ki/Mi inspirált a blogolás elkezdésében? 

Nem is tudom, csak hobbinak indult, szerettem volna olyan embereket megismerni, akiknek hasonló az érdeklődése mint az enyém.

2. Van kedvenc sorozatod? 

A régiek közül a Született Feleségek, Gossip Girl, Jóbarátok, A Dadus, Azok közül amik most is futnak a Pretty Little Liars, Arrow, The Originals, Vámpírnaplók, True Blood, Sleepy Hollow.

3. Volt valaha extrém frizurád? 

Ó igen. :D Egyszer voltam Britney-Toxic piros, ami aztán narancssárga lett. :D Aztán volt rózsaszín a hajam, aranyszőke, legutóbb pedig fekete és scene-stílusú színes tincsekkel. Aztán kb. 3 éve megkomolyodtam ilyen téren. :)

4. Mi a véleményed a műkörömről? 

Műköröm, műhaj... mű nő. Komolyan láttatok egyetlen divatmagazinban (Glamour, Vogue, Cosmo) is műkörmöt? Mármint úgy mint divatos, esztétikus trend? Nem. És miért? Mert nem az. Kivéve, ha pornózol vagy te vagy Rihanna.

5. Van kedvenc gyümölcsöd? 

Mindegyiket szeretem, de ha választani kell, akkor eper, ananász, gránátalma, málna, áfonya.

6. Mit szeretsz legjobban a párodban? 

Nagyon jó humora van és nagyon családcentrikus. Szereti az állatokat és a természetet, nagyon szorgalmas a munkájában és a tanulásban is. Házias, rendszerető. Ugyanolyan az ízlésünk egy csomó mindenben, ráadásul külsőre is pont az a típus, aki nekem mindig is tetszett. :)

7. Ki a kedvenc magyar íród és költőd? 

Fekete István, Ady Endre, Pilinszky János, Fodor Ákos.

8. Melyik a kedvenc magyar versed? 

Nem nagyon tudnék egyet kiemelni, talán Fodor Ákos haikuit olvasom a leggyakrabban.

9. Hová utaznál el szívesen? 

Indonéziába, Írországba, Peruba és szívesen végigutaznám Amerikát is.

10. Melyik volt a legszebb hely ahol voltál? 

Erdély, Párizs, Karintia tartomány Ausztriában.

11. Mik a kedvenc divat/inspirációs blogjaid? 

Ebben a témában nem annyira követek blogokat, inkább pinterest/tumblr/we heart it párti vagyok. :)

12. Mit ettél utoljára? 

Egy banánt. :D

13. Melyik a kedvenc csokid? 

Toblerone, Oreo-s Milka. :P

14. Van olyan magyar blogger akit nem kedvelsz? 

Van, de nem követem az oldalát, nem vagyok az a típus, aki nézegeti az illetőt, aztán magában forr, hogy mennyire utálja. :D

15. Melyik a kedvenc sorozatos főcímdalod? 

A True Blood főcímzenéje. :)

16. Ha nagyon késésben vagy reggel, mi az a három dolog, amit akkor sem hagysz el? (Na jó, értelmesebben. Késésben vagy reggel, és csak három dologra/szokásra (kávé, reggeli, torna, macskasimogatás, stb.) van időd, akkor melyik ez a három dolog?)

A tejeskávém, cica-kutya babusgatás, hogy megnézzem az időjárás előrejelzést.

17. Ha hozzámehetnél egy könyvkarakterhez, ki lenne az?

Rhett Butler

18. Tudsz varrni?

Kézzel nagyon minimálisan, kb. csak gombot felvarrni, de varrógéppel már egészen jól boldogulok. :D

19. Ki az a történelmi személy akit nem kedvelsz, és miért?

Adolf Hitler, szerintem nem kell nagyon megmagyarázni, hogy miért. :D

20.  Rendszer szerint pakolsz a hűtőbe?

Igen általában mindennek megvan a helye, nem szeretek sokat keresgélni főzés közben.

21.  Mi az öt legrosszabb tulajdonságod?

Sokak szerint nagyon naiv vagyok és túl segítőkész, emiatt könnyű kihasználni. Ha valakivel jól érzem magam, akkor iszonyú sokat beszélek. Nagyon-nagyon kritikus vagyok önmagammal szemben. Vannak dolgok amikkel szemben nagyon ingadozó a hozzállásom, pl. egyik nap nagyon lelkes vagyok, utána pedig semmi kedvem hozzá. Egy csomó olyan dolgot megveszek, amire igazából nincs is szükségem, bár ez a tulajdonságom már javuló tendenciát mutat. :D

22. E-book, vagy könyv?

Könyv.

23. Mit csinálsz egy hosszú utazás alatt?

Ha olyan helyre megyek, aminek már ismerem az útvonalát akkor olvasok vagy zenét hallgatok. Ha olyan helyre utazom, ahol még nem jártam, akkor szeretek nézegetni, fényképezni.

24. Szóba szoktál elegyedni a buszon/vonaton másokkal?

Nem tudom miért, de az idős emberek mindig engem találnak meg az élettörténetükkel, szóval igen. :D egyébként szeretek velük beszélgetni.

25. Mi a véleményed a celebekről? 

Nem nézek tv-t, de amit így hallok róluk általában, úgy gondolom, hogy a magyar "sztárvilág" 99%-át fel kéne robbantani vagy kilőni az űrbe. Emellett a külföldiek között is van egy csomó olyan, aki kb. semmit nem tett le az asztalra és mégis milliók vágják földhöz magukat, hogy mekkora istenek. Egyszerűen nem szeretem az "arról híres, hogy híres" embereket vagy a ripacsokat, akik szinte zéró tehetséggel istenkirályok lettek az ügyes marketing meg a mai tinik segítségével. 

26. Melyik a legrosszabb élményed a középiskolából?

Elég sok ilyen van, sőt szinte csak rossz élményeim voltak, amíg állami intézménybe jártam és nem magániskolába.

27.  Mely emberi tulajdonságok borítanak ki?

Egyszerűen utálom azokat az embereket, akik irigységből leszólnak másokat. Pl. egy csinosabb lányt leribancoznak, úgy hogy nem is ismerik. Aztán az a típus is kiborít, aki állandóan az alakjáról panaszkodik, vagy a rossz párkapcsolatáról, de nem tesz semmit azért hogy változtasson. Ehhez kapcsolódó az a típus, akit én csak "lehúzónak" hívok. Akik úgy tesznek mintha velük minden ok lenne és ha valakinek valami problémája van, pl le akar fogyni, akkor azt mondják neki. Így vagy szép ahogy vagy, de csak azért mert bennük nincs meg az erő és kitartás, hogy megtegyék. Vagy épp ki akar lépni egy kapcsolatból az illető, de a másik személy meg azt mondja neki, ne, ne csináld, tarts ki mellette. De csak azért mert igazából az ő kapcsolata is rossz, de nincs elég bátorsága, hogy véget vessen neki. Aztán vannak azok az emberek, akik szerint az ő életük hűűű meg haaaa olyan fontos és nem ér rá és meghal annyi dolga van és "te ezt úgysem érted". Az is idegesít ha valaki borzasztó erőltetett módon akar különleges és egyedi lenni, közben pedig totál közhelyes és középszerű.
De ha már blog, akkor van pár blogger-olvasó típus is aki kiborít. Azok akik elkezdenek egy blogot, de mivel nem lesz 1000 feliratkozójuk és 100000 kommentárjuk azonnal, így abbahagyják nagy dráma közepette. Aztán 1 hónap múlva visszatérnek, aztán megint abbahagyják. Azokat sem szeretem akik cenzúrázzák a kommentárokat és csak a szépet és jót engedik megjelenni. Az olvasókban engem gyakran idegesít, hogy mások kommentárjaihoz igazítják a saját véleményüket. Ha pl. van egy smink vagy köröm ami annyira nem jó, akkor mindenki azt írja ,hogy hú de szuper, aztán ha valaki meg meri mondani a véleményét, akkor már érkeznek azok a kommentárok is, amikben ott van, hogy hát igen, ez azért most annyira nem jó. Nem szeretem azokat sem, akik csak név nélkül merik vállalni a véleményüket. Ez kicsit hosszú válasz lett. :D

28. Mi a kedvenc kajád? 

Pizza. :D De nagyon szeretem a többi olasz ételt is és az ázsiai konyhát is.


Köszönöm a kérdéseket! :)

Remélem szórakoztatónak találtátok ezt a bejegyzést. :) Ha van kedvetek néhány kérdésre, vagy akár az összesre válaszolhattok kommentár formájában. ;)

Megjegyzések

  1. Ó, nagyon tetszettek a kérdésekre adott válaszaid, szélesre húzódott a szám nem egyszer :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  2. Tetszettek a kérdések és válaszok, sok dologban egyezik is a véleményünk :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszett ez a fajta TAG, ötletes a kezdeményezés :)
    Tetszettek a kérdések a válaszaid meg még jobban. Főleg az utolsó válaszod!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó volt ez a tag!A válaszoknál sokszor helyeseltem...és imádom a TB zenéjét :)

    VálaszTörlés
  5. Tetszik az ötlet és ez az egész TAG. Én is hasonló válaszokat adtam volna.
    Magángimi? Érdeke :). Mindig nagyon kíváncsi voltam rá, hogy zajlik ott az élet, miben különbözik az állami iskoláktól stb. Nincs egy olyan ismerősöm sem, aki tudna mesélni erről. Ha gondolod, és van kedved, időd, írhatnál egy ilyen posztot is :).

    VálaszTörlés
  6. Jó volt olvasni ezt a TAG-et. :) Tetszettek a válaszok ;) :)

    VálaszTörlés
  7. Miata, igazából semmi különleges nem volt benne. Főleg beteg gyerekek és olyanok jártak oda, akik sportoltak vagy komolyabban zenéltek és voltak olyanok is, akik valami miatt nem tudták időben befejezni a gimit és már elmúltak 18 évesek. Meg voltunk páran olyanok, akik nem tudtak beilleszkedni vagy nem érezték jól magukat más suliban. Volt külön felnőttképzési csoport is. Meg intenzív tanrend, amiben 2 év alatt lenyomják a négyet.
    Annyiban különbözött, hogy rugalmasabb volt az órarend, lehetett délutáni órabeosztásban tanulni és nem írtunk dolgozatokat, hanem minden félév végén vizsgáztunk.
    Ja és voltak felvehető, választható tárgyaink.

    Igazából ennyi. Sokan rögtön az egyenruhás, elit sulira gondolnak, pedig igazából csak egy csomó különc gyerek volt, meg sokan a betegségük miatt mentek oda. Egy állami suliban nem biztos hogy elfogadóak lettek volna egy olyan lánnyal aki kopasz és oxigén palackot visz magával, vagy kicsit autista hajlamú és nem beszél viszont, fejben szoroz össze tízezres számrendszerben.

    Sok gyerek komolyan sportolt, vagy zenélt, énekórákra járt, emiatt nem tudtak volna rendes időben iskolába járni, vagy a versenyek, fellépések miatt túl sokat hiányoztak volna.

    Szóval nem valami puccos dolog volt, még büfé sem volt, de még egy kávégép sem. :D

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a tartalmas választ! :) Ezekre voltam kíváncsi, most többet megtudtam.
    Nekem is rossz élményeim vannak az általános és középiskolás évekről, főleg a befogadást illetően...

    VálaszTörlés
  9. Elolvastam, de ezen kívül nem nagyon tudok mit írni. Ilyet még tényleg nem láttam másnál.

    VálaszTörlés
  10. Miata, nem vagy vele egyedül.
    De szerintem aki átél ilyeneket sokkal empatikusabb, elfogadóbb, megértőbb és toleránsabb lesz a későbbiekben az embertársaival szemben.

    VálaszTörlés
  11. Én is így érzem. Nehéz évek voltak, de inkább éljük át ezeket, mint hogy előítéletes, felszínes, érzéketlen, érdekemberek legyünk. És még folytathatnám a jelzőket. Bár szerintem nálam nem ezen múlott, hogy ne legyek ilyen, de ha mégis ez volt az ára, akkor megérte.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)