Weekly Inspiration

Nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus, nem tetszhet amit csinálsz mindenkinek. Mindig lesz olyan film, zene, festmény, könyv, amit sokan utálnak, és még a legművészibb alkotásban is tudnak páran hibát találni. A legszebb arcú, legjobb alakú lányokat is csúnyának bélyegzik meg egyesek, a legsikeresebb emberek érdemeit pedig nagyon sokan nem tudják elfogadni, méltányolni. Irigység ez? Vagy csak az emberi természet egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy önmagunkat állandóan másokhoz méregetjük? Ki tudja. Tény, hogy nem mindenki érdemli meg azt amije van. Szerintünk. Mert mi így gondoljuk. Az igazság az, hogy nem tudhatjuk egy ember győzelmei előtt mennyi vereség állt. A könnyűnek tűnő sikerek mögött mennyi kemény munka van. Persze van, akinek minden az ölébe hullott, mindent készen kap, pénzért vesz. Mert mi így hisszük, és egy ismerősünk ismerőse mondta. Az irigység, a mások becsmérlése az evolúció terméke, az ember veleszületett természete. De ezt is le lehet győzni, ha képesek vagyunk a dolgok felszíne alá nézni, egy kis empátiával tekinteni másokra. De az az igazság, hogy teljesen mindegy mennyit küzdöttél, milyen szép, milyen sikeres vagy, mindig lesz legalább egy ember, aki szerint nem érdemelted meg, nem vagy az, sőt semmi vagy. Mit lehet tenni? Nem sokat. Túl kell lépni rajta. Azokon akik téged irigyelnek, és azokon a dolgokon, amiket te irigyelsz másoktól.


Van persze egészséges irigység is, például irigyelni azt aki eljutott Bora Borára. :P Én szívesen mennék oda, vagy csak szívesen hallanék róla olyantól aki már jár ott. :)


irigyelhetsz valakit úgy, hogy az ösztönzően hat rád. Hú, milyen klassz a stílusa. Fel is lapozok egy divatmagazint, hogy megnézzem a legújabb trendeket. ;)


Mesés ez a smink. :) Egy kicsit visszafogottabb tusvonallal szerintem hétköznapra is viselhető. :)


Irigyelhetjük azt aki csodás manikűröket csinál. Megpróbálhatjuk, de nem jön össze. Aztán hagyjuk a fenébe és irigykedünk tovább. Pedig lehet, hogy az illető első manija még katasztrofálisabban sikerült, csak nem adta fel azonnal. ;) A képen látható csodát egyszer megpróbáltam elkészíteni...ööö... maradjunk ennyiben. :D


Csodás! :)


Egy kis DIY ötlet. :) Nagyon mutatós.


"Ha a vízen jársz az irigyeid azt fogják mondani, azért van mert nem tudsz úszni."


Instant rózsakert az otthonodba. :)


A csodás NARS pirosítók dupe árnyalatait megtalálhatjuk olcsóbb márkák kínálatában mint az ELF vagy a Sleek. :)


Itt szívesen elszürcsölgetnék egy koktélt most. :D


Az a bögre csodás. *.*


A kontúrozás legalább olyan "fegyver" a sminkelésben mint a szemhéjtus, a szemöldökformázás vagy épp a műszempilla. Megváltoztathatod az arcod, orrod formáját és vékonyabbnak tűnhetsz. Érdemes elsajátítani. :)


Ha tőlem azt kérdezik melyek a "must have" lakkárnyalatok, a mentát tuti beveszem a listára. :)


Heti álomházikó. :)


Csodás ez a sok világos szín a kevés sötét még inkább kiemeli. :)


Csini! :)


Heti álomhálószoba. :)


Ti milyen ecseteket, eszközöket használtok a sminkeléshez? :)


Oh ez a konyha! :) Milyen csodásak lehetnek a fények az egyes napszakokban. :)


Heti bulismink. :)


Bora Bora mani! :D


Imádom azokat a salátákat, amikre ránézni egy csodás! :) Ezek a legfinomabbak.


Mesés ez a gardrób. :)


Dögös ez a szett. :)


Hercegnőruci. :) Egyre divatosabbak a rózsaszín, pasztell, krémszínű menyasszonyi ruhák. Caley Cuoco is egy rózsaszínű ruhában mondta ki a boldogító igent. Blair Waldorf esküvői ruhája halványkék volt. Ti bevállalnátok? :)

Ha már Blair, akkor Chuck Bass sem hiányozhat, aki szerintem minden idők egyik legjobb férfi karaktere. Az a típus, akiről (Ráchel barátnőm szerint) nem tudod eldönteni, hogy pofán verd vagy nyomban leteperd. :D

Szép Hetet Lányok! :) 

Mi a véleményetek a nyitósorokról? Ti hová utaznátok szívesen nyaralni? Melyik a kedvenc képetek?  :)

Megjegyzések

  1. Kezdő sorok: a boldogság nem ettől függ, hogy ki mit kap készen. Sokszor ára is van a készen kapott dolgoknak, a szülői segítségnek. Lehet kívülről szemlélve sok mindent irigyelni, de az EGÉSZET senki sem akarná. Pl. gazdag család, de a gyerek akkor is ügyvéd lesz, ha nem akarja, mert apuka azt akarja. Vagy nagy ház, sok ajándék, de reggeltől estig güriznek miatta a kertben. Szép valaki, irigylik, de pl. emiatt nincs barátja. Á, legjobb nem irigyelni senkit.

    A lakberendezős és körmös képek csodálatosak!!!!

    VálaszTörlés
  2. A rózsaszín ruha csodálatos , de esküvőn nálam kizárólag hófehér jöhet szóba:)

    A nyitó gondolatokkal kapcsolatban, én úgy úgy vagyok vele , hogy inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak.
    (marika)

    VálaszTörlés
  3. Nekem a "koktélozós tegnerpart" és a saláta a kedvencem.
    Megint sok igazság van a kezdő gondolatokban, és bár nem pártolom az irigységet, de tényleg vannak olyanok, akiknek az ölükbe hull minden, ami ha nem is irigységet, de igazságtalanság érzetet okoz. Tapasztalat, nem ismerős ismerőse mondta. :)
    Szép hetet!

    VálaszTörlés
  4. Szívesen veled tartok koktélozni. ;) A smink és a köröm csodás. :)
    Én a kitartást jobban értékelem, és inkább erre vagyok irigy, mint arra, ha valaki mindent könnyedén megkap. Szerintem valamilyen szinten jó érzés küzdeni valamiért és elérni azt, de ehhez kitartás kell.

    VálaszTörlés
  5. Megint tetszett a felvezető szöveg :)
    A hercegnő ruha és a bulismink a kedvencem ^^

    VálaszTörlés
  6. Nem is tudom, hogy a képeket szeretem jobban nézegetni, vagy az írásaidat olvasni? :) Nagyon jó a meglátásod, szerintem is sajnos a természetünkben van az irigység, de meg kell próbálnunk ezt kontrollálni. Az egészséges irigység, a vágyakozás szerintem sem bűn. Nekem is vannak ismerőseim, akiknek úgymond "irigylem" az életét, de helyesebb kifejezés lenne az, hogy példaértékűnek tartom. Tehát nem utálkozva tekintek rájuk, hanem inkább inspirálnak engem, a példájuk motivál, hogy én is elérjem azt, amit nekik sikerült :) Csak sajnos rosszindulatú irigységből mégis több van a világon... :(

    VálaszTörlés
  7. Sokat gondolkodtam, leírjam-e a véleményemet, mert akkor én leszek a nagy bunkó, az irigy, de akkor is szeretnék rávilágítani a másik oldalra. És nem is kötekedésnek szánom.
    Teljesen jogos, ha valaki irigykedik olyanokra, akiknek minden az ölükbe hullik. Bármilyen hihetetlen, vannak ilyenek is, sőt, ez van többségben. Persze, ez olyanok számára hihetetlen, akiknek nem kellett keményen megdolgozniuk azért, amijük van- és sokszor még így sem érték el, amit akarnak, mert rengeteg dolog van, amit kitartással, küzdéssel, szorgalommal sem lehet elérni. És pont az olyanok nem értik ezt meg, akik könnyen kaptak mindent. Aki azt hiszi, kemény munkával el lehet érni mindent, ő pont hogy könnyen ért el sok mindent, mert nem tapasztalta meg, mikor keményen küzd valamiért, és így sem kaphatja meg/érheti el, mert vannak olyan dolgok, amiket nem lehet elérni. Pl.: amikor egyetemen én, aki bejártam minden órára, volt saját jegyzetem, tanultam, kihúztam az egyetlen tételt, amit kevésbé tudtam (ne legyetek álszentek, biztos mindenkivel előfordul, hogy nem tanulja meg az összes tételt), és kettest kaptam, míg egy olyasvalaki, aki nem járt be órákra, másoktól kapott jegyzetet, egyetlenegy tételt tanult meg (ő mondta), és azt húzta ki, egy ötössel zárva a vizsgáját. Ilyen nemegyszer fordult elő. Nem csoda, hogy kiborul az ember. Ugyanez az illető kapott egy jó állást nem sokkal a diploma után, azért, mert a mi szakmánkban inkább a fiúkat keresik, míg én több helyre jelentkeztem már, de vissza sem hívnak, ellenben a legtöbben, akiknek van protekciójuk, ismeretségük, szerencséjük, jókor voltak jó helyen, egyből könnyen találtak helyeket. Több helyen önkénteskedtem/önkénteskedek, ahol tehetségesnek, jó szakmabelinek tartanak (nem tudnak felvenni, mert nincs rám pénz), mégis nekem nincs munkám. Minden nap nézek, több helyre beadtam már, de semmi. Kiskorom óta van még egy álomszakmám, amit szívesen elvégeznék majd, ha lesz munkám, de nem tehetem meg, mert a fizetésemből majd itthon kell segítenem. Olyan anyagi háttérrel, ami neked van, én is meg tudnám tenni. Nem hiszem, hogy ennyi idősen te tettél azért, hogy ilyen körülmények között élj (LV táska, nagy ház, nagyok sok utazás stb.), csak jó helyre születtél, szerencsés vagy, így megtehetsz sok mindent. Ha valakinek van háttérszele, úgy persze, hogy könnyű "küzdeni". Sokan nem tudják, mi az igazi küzdelem. Említetted, hogy a barátoddal szerelem volt első látásra, ahogy megláttátok egymást. Ha nem ilyen külsőd lenne, hanem csúnyácska vagy átlagos, akkor nem hiszem, hogy most a barátod lenne, mert nem hiszek szerelem első látásra, az csak a szépeknél fordul elő. És igen, a külső dolgokon sem lehet mindig változtatni, aki pedig nem született szerencsés adottságokkal, az van, hogy évekig is egyedül van, mert nem talál párt. Vagy örökre.

    Anikó

    VálaszTörlés
  8. Kedves Anikó

    Azt hiszem nem sikerült értelmezned a szöveget, mert tipikus példája vagy annak a mit leírtam, hogy úgy szapulják a másikat, úgy irigykednek rá, hogy azt sem tudják milyen az élete, mit kellett tennie azért amit elért.

    Én 17 éves korom óta kisebb kihagyásokkal dolgozom és tényleg nem muszájból tettem az tény, hanem azért mert függetlenebb szerettem volna lenni és igen, szép holmikat akartam. A Louis Vuitton táskát is magamnak vettem, két nyáron át dolgoztam érte. Ma már nem venném meg.
    Az hogy milyen házunk van és hogyan élünk magánügy szerintem. Anyukám egyedül nevelt fel, nem kis munkája volt benne hogy ezeket a körülményeket megteremtette és a 40-es éveiben még egy 4. diplomát is szerzett.

    A külső szerintem egy rövid távú kapcsolatban mérvadó a hosszú távú érzelmekhez belső is kell, kivéve ha mindkét fél sekélyes.

    Az írás lényege az akart lenni hogy nem szabad úgy irigykedni másra, hogy nem ismerjük az illető teljes történetét, mert ha tudnánk mennyi mindenen ment keresztül a céljáért nem is irigyelnénk.
    Valamint, hogy van egy másik fajta, inspiráló, pozitív irigység is, de a kettő között nagy különbség van.
    Sajnos úgy látom neked a keserűbb fajtából jutott egy jó adaggal. Remélem hogy egyenesbe jön az életed, ha elfogadsz egy jó tanácsot, kevesebbet foglalkozz azzal, hogy ki mit ért el és hogyan és a saját céljaidra koncentrálj inkább. Köszi, hogy időt szántál rá, és leírtad a véleményed!

    Üdv.
    Anna (Moon Angel)

    VálaszTörlés
  9. Anikó biztos a magyar szövegértés érettségin bukott el az életed mert nem igen sikerült kivenni a lényeget.
    Az meg hogy itt személyeskedsz már megmutatja hogy te is milyen irigy, kellemetlen természetű ember vagy.
    Úgy csinálsz mintha legalábbis gonosz ember lenne amiatt mert szép és szerencsés a szerelemben. Én se vagyok matyóhímzés mégis lett férjem. Lehet kicsit te magasra raktad a mércét.
    Nem igen tudhatod hogy Moon Angel milyen háttérrel rendelkezik de ha anyukája egyedül nevelte akkor nem lehetett egyszerű élete.
    Nem sem jött minden össze az életbe de nem másokat okolok emiatt. Az élet ilyen. Ha irigykedsz meg beszólogatsz akkor se lesz más.
    Amit Moon Angel leírt abba nagy igazság van. Sokan ítélnek anélkül hogy tudnák mi van a siker mögött. Te is ezt teszed.

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. @Miata, 3 hónap, akkor szerintem még nem kellene elkeseredni. Sokan fél év után sem találnak. Én 1,5 éve nem találok a végzettségemmel (jogász) és három idegen nyelvvel a szakmámban munkát.
    Most sem álmaim munkáját csinálom, de amíg keresek, kellett valami. Neked is ezt tudom tanácsolni. Dolgoztam mekiben, ruhaüzletben, kutyakozmetikában, recepciósként, egyik sem volt valami fantasztikus. :D

    Suli, vizsgák... Igen, előfordult, hogy megbuktam, volt hogy több hét tanulás volt benne és csak kettes lett, aki meg puskázott mert semmit nem tanult annak ötös. Ez van.

    A legjobb évfolyamtársam az Aldiban dolgozik, aki meg egy idegen nyelvet nem beszélt és végig csak puskázott az meg a bíróságon van. Ilyen az élet. Ha kesergünk rajta akkor sem lesz jobb sajnos, sőt rosszabb.

    De továbbra is fenntartom, hogy nem ismersz, nem ismered a családomat, fogalmad sincs milyen küzdelem van mögöttünk, nagyon sok olyan dolog és tragédia történt az életemben amit lehet sokan nem tudtak volna túlvészelni, de persze mindig van akinek nálam is rosszabb dolgokkal kellett megküzdenie.

    Erre csak azt tudom mondani, hogy a sánta kislány szeretne egészséges lenni, a patkány pedig szeretne sánta kislány lenni. (Örkény István: GONDOLATOK A PINCÉBEN)

    Anyukádnak jó egészséget kívánok, remélem felgyógyul és még sokáig veled lesz. (Nekem sajnos épp most halt meg a drága keresztmamám 55 éves volt, 4 hónap alatt elvitte a rák, el sem tudtam tőle köszönni.)
    Neked pedig továbbra is azt, hogy legyél kitartó és pozitív, előbb-utóbb biztosan összejön az álommeló is. ;)

    Addig is küldök neked egy nagy ölelést meg sok pozitív gondolatot! Kitartás! :)

    VálaszTörlés
  12. Moon Angel, bocsánat, de úgy látom, valaki belépett a fiókommal, amit nem tudom, hogy csinált... :S És főképp, hogy miért -.-. De most látom, hogy máshol is trollkodott. -.- Igazán sajnálom azt, akinek ez örömet okoz. A gondolataira pedig inkább nem is reagálnék. Ha bárki más olvasna tőlem bárhol kompromittáló üzenetet, az nem én voltam.
    A legutolsó kommentet nem én írtam.
    Én sose jártam az ELTE-re (de jó is lett volna!), és szerencsére most van munkám. :D Nekem sem a szakmámban, de legalább van. És szerintem az e-mailem után, amiben az adataimat megírtam, azt is tudod, hogy nem Anikó vagyok, hanem Zsófi. :)
    Ebből az egészből csak az az egy igaz, hogy az én anyukám sem fiatal már, és főleg nem egészséges...
    Azért örülök az ölelésnek és a jókívánságoknak! :D Én is küldök neked egy ölelést és minden jót.

    Sajnálom a keresztmamád, részvétem. :(

    Akkor én most meg is változtatom a jelszavam stb.

    Az IGAZI miata.

    VálaszTörlés
  13. Ja, és magyar szakosként kikérem magamnak, hogy valaki az én nevemben ilyen helyesírási és nyelvi hibákat vétsen! -.- :D

    VálaszTörlés
  14. Èpp most kezdtem aggódni amùgy hogy a csomagra èn Zsófit irtam nem Anikót. :-D Nagy kö esett le a szivemröl. :-D
    Köszönöm szèpen. Olyan hirtelen ment el, mèg el sem tudom hinni. Tavaly ilyenkor mèg együtt grilleztünk. Az èlet olyan kiszàmithatatlan meg kell becsülni minden percèt, mèg a rosszakat is.

    VálaszTörlés
  15. Elhiszem. :( Nagyon nehéz ilyenkor. Csak az idő segíthet. Ilyenkor arra gondolok, hogy fordított esetben, vagyis ha én halnék meg, nekem meg az okozna fájdalmat, ha tudnám/látnám, hogy a szeretteimnek mennyire fáj, mennyire szomorúak. Azt akarnám, hogy éljenek továbbra is úgy, ahogy eddig, örüljenek, aminek lehet stb. Csak azt állítom biztosra, amit megtapasztaltam, nem hiszek a túlvilágban, de mivel nem tapasztaltam -és más se tud róla beszámolni-, mi van a halál után, ezért sose lehet tudni.

    Még mindig nagyon kiborító, hogy ezt csinálta! Olyan undorító dolgokat írt, nem csak neked, hanem mások blogjaira is. :( És olyan kedves embereknek. Nagyon leégetett. Lehet, hogy még így is elhiszik, én voltam. És most valamiért ki sem tudom törölni a nevemben írt kommentet.
    Egyelőre nincs is kedvem semmi máshoz kommentelni. Legalább csinálna magának egy fiókot, vagy ha arccal nem meri, akkor firkálja névtelenül a primitív, beteg gondolatait!
    Ááá, szemét emberek!

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. Most aztán ájuljatok el milyen köcsög emberek vannak! xD Sok munka ez másfél év alatt... kíváncsi vagyok milyen ellenszolgáltatásba került. ;) Miata pedig szerintem te a bölcsészdiplomáddal a mcdonaldsban vagy ha már egyáltalán nem használtal el wcpapírként. xdddd
    Nem voltak túl biztonságosak a beállításaid főleg ilyen prímítív, könnyű jelszóval. Nekem nagyon sok rokonom halt meg mégse sajnáltatom magam ennyire mint ti. Persze akinek fogalma sincs a szenvedésről...

    Na elhúzok örökre nem húzom magam tovább ilyen hülyeségeken.

    És jujj nem írok névtelenül, itt az igazi nevem.

    ANIKÓ!!!

    VálaszTörlés
  18. Kedves Anikó!

    1. Csak általánosság mondtam, hogy életem során ilyen helyeken dolgoztam. Nem másfél év időtartam alatt. Egyébként ha másfél év alatt lett volna annyi munkahelyem akkor sem lenne hozzá semmi közöd.

    2. Én azt sem értem, hogy ilyen agyi kapacitással egyáltalán hogy sikerült diplomát szerezned, nem hogy még idejössz és osztod, hogy ki mit csináljon a diplomájával illetve mit tett azért, hogy munkát kapott. Ha nem ilyen lenne a viselkedésed akkor lehet, hogy te is kaptál volna.

    3. Az, hogy feltöröd más privát fiókját és úgy írogatsz róla szerintem elég tiszta képet fest a jellemedről, ezek után nem csodálkozom, hogy az élet így bánik veled. A karma mindig elrendezi a dolgokat.

    4. Ha nem haragszol meg a továbbiakban nem látunk szívesen az oldalon.

    VálaszTörlés
  19. Ó jajj istenem, milyen emberek vannak :( No de inkább ne is törődjünk velük és beszéljünk a képekről: nagyon szépek, nem is kezdem el sorolni, melyik tetszik, mert mind csodás, hangulatos :)

    VálaszTörlés
  20. Gondolatok...végeláthatatlanul lehetne róluk beszélni.
    Régebben Én is sokszor mondtam : persze biztos ezért vagy azért. Néha még most is mondom. Bár szerintem egyre kevesebbszer. Sokszor inkább azt kerdezem : hogy csinálja?
    Szépek A képek, nem tudok választani.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)