2014-2015 Őszi-Téli Trendek 1. rész


A Glamour és Joy napok közeledtével biztosan sokan gondolkodtok azon, hogy fel kéne turbózni a ruhatáratokat pár új, trendi darabbal. Vagy ha nem vesztek részt a kuponos ámokfutásokban, akkor is biztosan elmélkedtetek már azon, hogy az új szezonban mik a nyerő trendek, mi az, ami már megtalálható a ruhatárátokban, mi az ami közel áll a stílusotokhoz, ezért érdemes beszerezni. 
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem 30 olyan trendet, amit a hétköznapi szettjeinkbe is könnyedén be tudunk építeni. Két részre bontottam, így talán kicsit könnyebben emészthető lesz. :) Fogadjátok sok szeretettel, remélem hasznosnak találjátok majd és elmondjátok a véleményeteket a végén. :) 


1. Nadrágok

jeans&leggings




Ebben a szezonban hódítanak, az extra szűk fazonok. Ezen belül is, a fekete farmerok és a magas derekúak. Előbbiek nagyon előnyösek a teltebb alakú lányoknak, az utóbbiak pedig szuperül mutatnak a magas lányokon.
Hódít a boyfriend fazon is, főleg a nagyon szaggatottok darabok, de ha teltebb az alakod, akkor sem kell lemondanod erről a trendről, csak válassz egy sötétebb, koptatás nélküli farmert.
A színes farmerok közül elsősorban a zöldek, a kékek, a lilák, a bordók és pirosak a divatosak, nagyon trendik most a military stílusú nadrágok is. Szinte kötelezően divat ebben a szezonban is a bőr. Cicanadrágok terén az azték minta, a virágminta és az extrémebb minták hódítnak, mint a képregény és mesefigurák és a pop art minták. A téli hónapokban ismét várhatóak a rénszarvasos-hópelyhes norvég mintás cicanacik is. Innét is csókoltatom azokat, akik még nyáron is ezekben szaladgáltak. :D


2. Miniszoknyák

mini skirts



A szezon abszolút must have darabja a kockás miniszoknya. Lehet szűk szabású, ceruzaszoknya, skater szoknya rakott szoknya, klasszikus piros kockás, skót kockás, zöld, kék, fekete-fehér... kinek mi tetszik. Ebben a szezonban is hódítanak a skater szoknyák, illetve ezek picit puffosabb, majdnem tutu szerű változatai. A bőr szoknyák is divatosak, illetve az extrémebb szabásvonalak, a húzott, sliccelt, különféle módon cipzárakkal díszített darabok is a kifutók sztárjai voltak az új trendek felvonultatásakor.


3. Hosszabb szoknyafazonok

long skirts



Ezek azok a trendek, amikkel az alacsonyabb lányoknak óvatosan kell bánni. Ősszel is télen is maradnak a maxiszoknyák, de a színek sötétebbek, az anyagok vastagabbak. Viseld őket harisnyával, bokacsizmával vagy bakanccsal. A hosszabb, térd alá érő ceruzaszoknyák is aranykorukat élik, ezek tökéletes irodista viseletek, de szigorúan magassarkúval. Az A-vonaló szoknyák is trendik, ezeket nagyon egyszerűen be lehet kombinálni mind az irodai, mind a hétköznapi szettjeinkbe is. :)


4. Merész lila

purple



A szezon egyik divatszíne ez a merész, vibráló lila árnyalat. Egy-egy ilyen ruha, vagy felső, vagy kabát igazán feltűnő darab, de kiegészítők segítségével is belecsempészhetjük a ruhatárunkba ezt a mesés színt. :)


5. Kezek és láncok

chains&hands



A szezon két legizgalmasabb táska trendjét láthatjátok egy árnyalattal feljebb. A láncos táskák az elegáns szettek és a hétköznapi viselet csodás kiegészítői lehetnek. A kézmintás darabok pedig igazán különlegesek, jó program lehet a megunt fekete táskánkból ilyet kreálni egy diy-projekt keretében. ;)


6. Vastag sarok 

boots



A csizmadivatot egyértelműen a vastag sarok jellemzi, legyen sző hosszú szárú, cut out vagy bokacsizmákról. Ez a trend szerintem szuper és kényelmes, én abszolút örülök neki. :)


7. Flatform és Mary Jane

Flatform&Mary Jane



Ez a két trend kicsit talán extrémebb, de biztos vagyok benne, hogy sokan viselik majd őket. Az egyik az ún. flatform, vagyis a teljes hosszában vastag talpú cipők, amik lehetnek bakancsok, oxford cipők vagy tornacipők is. Remek alternatíva az alacsonyabb lányoknak, ha inkább a lazább stílust kedvelik.
A másik trend a 60-as évek lábfejen pántos cipellőit hozta el nekünk, amik szerintem nagyon bájos és nőies darabok, akár lapos akár extra magassarkú változatban. Itt a vastag és tűsarok is megtalálható, így mindenki kedvére válogathat. :)


8. Fő a kényelem

comfy shoes



A szezon utcai cipő divatja abszolút kegyes hozzánk, ugyanis csupa kényelmes, rohangászós hétköznapokra tökéletes darabot találunk benne. Divatosak a tavaly berobbant bakancsok, a cut out csizmák és a motoros csizmák. Továbbra is hódít az edzőcipő divat és a sportos slip on trend, amit a melegebb napokon viselhetünk. Ha van wedge sneakerünk, ebben a szezonban is felvehetjük, illetve ismét előtérbe kerültek a magas szárú azaz "high top" sneakerek és tornacipők, ezek közül is, a vagány szegecses, fekete, szőrmés és/vagy csatokkal díszített darabok. Nekem abszolút bejön ez a trend. :)


9. Extrém kabátok

extreme coats



Az idei kabát trend teljesen őrült, persze jó értelemben. A legkülönfélébb színek, minták, szabások hódítanak. Poncsók, köpenyek, hosszú darabok, rövidek... teljes a káosz és a felfordulás, de szintén jó értelemben. Na ki lesz olyan merész, hogy bevállal egy ilyen darabot erre a szezonra? :)


10. Dzsekitrendek 

jackets



A szezon dzsekitrendjei is legalább olyan színesek, mint az egyéb ruhadarabok esetében. Még mindig divatosak a bomber dzsekik, de a tavalyi sulis trend után, most a különféle mintás daraboké a főszerep. Lehet virágos, leopárdmintás, azték mintás vagy akár military. A rövidebb szövetkabátok és blézerdzsekik is nagyon széles stílus-skálán mozognak. A színes darabok, a mintásak, a bőr ujjúak, a cipzárosak, a dupla gombolásúak... szerintem itt is mindenki találhat olyat, ami tetszik neki. A bőr és farmerdzsekik is maradtak, ha van ilyenünk, akkor egy gonddal kevesebb, ezeket bármikor fel lehet venni.
A parkadivatot egyértelműen a military stílus viszi idén is, ezen belül pedig a bőrrel és szőrmével kombinált darabok.


11. Ballonkabátok-szövetkabátok

coats



A szövetkabát trend egyik véglete az első sorban látható, abszolút nőies, kislányosan bájos darabok. Hódítanak a különlegesebb gallérmegoldások is. A másik véglet a 80-as éveket idéző bő szabású, formátlan, de nagyon kényelmes, oversize kabátok.
A ballonkabát trendben most elsősorban a térd fölé vagy combközépig érő dupla gombolású darabok a divatosak, de ezek között is felfedezhetőek a nőies, egészen bő "szoknyás" fazonok, Színben a klasszikus bézs, fekete és sötétkék mellett a leopárdmintás és a piros-bordó árnyalatok is megjelentek.
Ám mindenkinek tanácsolom, hogy a "mi tetszik" és "mi divatos" elvek helyett, elsősorban a "mi áll jól" alaptétel kövessék, vagyis teltebb alakhoz sötét színek és egysoros gombolás, alacsony alakhoz pedig a rövidebb fazonok az előnyösek. Sokan a mellméretet sem veszik figyelembe a választáskor, pedig egy mellben erős lánynak nagyon előnytelen tud lenni egy világos, dupla gombolású darab, hiszen ez még inkább "erősít".


12. Fejrevalók 

hats



Idén nagyon-nagyon divatosak a széles karimájú, nőies, divás kalapok. Mikrotrend a Chaplin stílusú és cicafüles kalapok. A fülecskés sapkák idén is divatosak. A "beanie" trend még mindig hódít, ezek közül is a feliratos darabok. A buggyos-lógós manisapik helyét átveszik a cuki, pompomos kötött sapik.


13. Melengető kötött holmik

knit



Igazán kényelmes és meleg őszi téli trend a kötött holmik áradata. Szoknyák, harisnyák, ruhák, felsők, oversize felsők, pulcsik és természetesen a sálak, sapkák, kesztyűk. Ebben a szezonban senkit sem sajnálhatunk aki fázik, mert ez a trend abszolút tél és fagybarát. ;)


14. Leopárdminta 

leo



A leopárdminta évtizedek óta on-off trend, idén épp nagyon divatos. Én mindig azt mondom, hogy az ilyen trendek, mint a leopárdminta, a kockás holmik, a tyúklábminta, vagy épp a ceruzaszoknya, abszolút jó befektetés, hiszen néhány évente mindig divatba jön.
Ebben a szezonban nagyon-nagyon divatosak a leopárdmintás sálak, kabátok, műszőrme bundák és nadrágok, cicanadrágok is.


15. Mintás kardigánok

cardigans



Ez a szezon nagyon vidám lesz ezekkel a színes-mintás kardigánokkal. Az enyhébb őszi napok jó barátja, de a hidegebb téli időben is jól jön majd egy plusz réteg ruha, főleg ha az a réteg ilyen szemre való. :) A szabások, színek és minták annyira sokszínűek, hogy itt is mindenki találhat olyat, ami kedvére való. :)


Ez volt az első rész, a folytatás hamarosan érkezik. :)

Addig is nagyon örülnék ha elmondanátok a véleményeteket ezekről a trendekről! :)

Melyik a kedvencetek? Van olyan ami már a szekrényetekben lapul? Mi az amit be szeretnétek szerezni? :)

Megjegyzések

  1. Nagyon hasznos és jó ötlet volt ez a bejegyzés! :)
    Én mindenképp be szeretnék szerezni egy magasított derekú (talán fekete) nadrágot,mert amúgy is hajlamos vagyok a felfázásra,ez meg szuper lenne nekem,hiszen védi a vesét,a derekat,és nem kellene mindig a vesemelegítőt húzgálnom magamon,mert felcsúszik...:D
    A bakancsok még mindig nagyon bejönnek nekem,lehet,hogy beszerzek idén is egyet,ha anyu engedi,emellett a kötött sapik is a gyengéim,hatalmas ponponnal a tetején. <3

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasznos volt, nálam kedvenc a leopárd minta és a ceruza szoknya, és bézses, bordós, barnás árnyalatok.
    (marika)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszett a cikk, várom a 2. részt. Azt szeretném kérdezni, h a 6. pontban lévő bordó csizma hol kapható?? Köszi:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen! :)

    Sajnos a bokacsizma nálunk nem kapható és a webáruház ahol megtaláltam már kifogyott belőle, de a H&M-ben kapható egy szinte teljesen ugyanilyen darab.
    Íme:
    http://www.polyvore.com/ankle_boots/thing?id=117785896

    VálaszTörlés
  5. Na, most A délutános szak sem állít még. Most értem haza, írok. Mosolyogj!
    Hat eve már, hogy vettem egy magasított derekú fekete farmert, potom 1000 forintert. Hibás darabok közt volt. Forgattam, mint örömlány A kistáskáját, de semmit nem találtam rajta.
    Szoknya: sogornőm még szakmunkásba --szintén hat éve--elkezdett egy sötétebb barna kockás szoknyát, de túlméretezte derekban. Nekem adta, azóta takargatom. Ennyi idő után már megcsinálom az alj felvarrást.
    Vastag sarok? Éljen ! Barna, térdig érő vastagabb sarkú csizmám van. Már négy éves a drága.
    Baakancs : örömmel látom a fekete Martenst a képen. Az enyém is acélbetétes, lábszárközépig érő, sötétbordós-lilás. Már múlt pénteken rajram volt.
    Táskát mindenképpen akarok venni.
    Lila: van lila basic felsőm. Kell majd téli vastag pulcsi is. ;)
    Blézer szerű, se nem dzseki, se nem kanátot vettem a múlthónapban az egyik turiban, 1500 volt, semmi baja,fekete és pont jó! Anyósom motgott is, több nem volt címszóval.
    Enyhén militari stílusú, téli parkám van, meg bokáig érő fekete szövetkabátom.
    Sapkákkal hadilábon állok, szerintem egy sem áll jól. Tavalyról van egy kötött mintás, enyhén buggyos. Abba bele fér a hajam.
    Van egy méregzöld bolyhos anyagú, kapucnis poncsóm.
    Szerintem jól állok!
    Köszönöm! Nekem hasznos volt. Mást nem olvasok rajtad kívül.

    VálaszTörlés
  6. Király ez a lista:) Sajna elég kicsi összeggel gazdálkodok ahhoz, hogy jó előre át kelljen gondolnom, mit veszek.
    Pélául vettem már egy sima lapos talpú bakancsot - télre muszáj egy cipő, amiben bármilyen időjárásban lehet közlekedni. De imádom azokat a vastag sarkú csizmákat, és most itt megláttam szépen összegyűjtve...:D
    A szoknyák is nagyon tetszenek, iszonyú szoknyamániás vagyok, de egyelőre keresem a tökéletes fekete midit (lehetőleg zsebbel).
    A magasderekú nadrágokat is imádom, igazából az az egyetlen nadrágfajta, amit tényleg szeretek, és örülök, hogy most bejött hozzánk is, de azért nincs belőlük olyan sok - és a legtöbb egy icipicit mindig rövidebb az ideálisnál (sosem érik el a köldökömet).

    VálaszTörlés
  7. Köszi Lányok! :)

    @Piros, épp azon gondolkodtam, hogy az idei őszi-téli trendek mennyire turi-barátok. Egy csomó minden be lehet szerezni turikból, vintage turikból. :) Mondjuk én anyum régi cuccai között is körül fogok nézni. :)

    @Ami, egy olyan fekete zsebes szoknyát én is tavaly óta szeretnék. :)

    VálaszTörlés
  8. Mennyi minden, te jó ég. Farmert kell majd vennem, de nekem nem jönnek be ezek a nagyon szűkek, szerintem elég furán áll hozzájuk a cipő. A magas és vastagabb sarok viszont végre egy hordható megoldás, arról a képről szinte mindegyik lábbeli tetszik.
    Kardigán is kell, imádom őket!

    VálaszTörlés
  9. Ami mindenképpen kell: bőrdzseki, az ugyanis nekem tönkrement, illetve kis kockás miniszoknyát is szeretnék a télre, mert bár régebben volt nekem egy, de azt elajándékoztam :D

    Nocy

    VálaszTörlés
  10. Az én idei kedvencem az első fotón látható Burberry szett. A cipő csak plátói szerelem, hiszen sosem hordok ennyire magassarkút viszont hogyha látnék valami hasonló táskát -nyilván olcsóbban- akkor arra tutira lecsapnék... :)

    VálaszTörlés
  11. Nemrég szereztem be egy extra szűk fazonú fekete gatyát - olyan rég kerestem már ezt a fazont, hogy már totál feladtam, de végül találtam! :)

    VálaszTörlés
  12. Némelyiknek örülök, némelyiknek nem, de zömében azért tetszenek ezek a trendek :) A hosszú szoknyák, a lila, a vastag sarok, a bőrdzseki, a kalapok és a kötött holmik jöhetnek :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)